10+1 Γαστρονομικά Φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι!


«7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής» στο Ρέθυμνο

Η «7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής»  διοργανώνεται και φέτος από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, το Δήμο Ρεθύμνης και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 1 – 7 Ιουλίου 2018, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης. Η διοργάνωση της Γιορτής αυτής εντάσσεται στην προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων με απώτερο στόχο την καθιέρωσή τους στην προτίμηση των καταναλωτών, ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, αποτελώντας αναπτυξιακό εργαλείο για όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και την ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Ως «Ευρωπαϊκή πόλη κρασιού» για το 2018, το Ρέθυμνο είναι επιφορτισμένο με την διοργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και σεμιναρίων με θέμα το κρασί και θα αξιοποιήσει την «Γιορτή Κρητικής Διατροφής», σύμφωνα με δηλώσεις της Προέδρου της ΚΕΔΗΡ Πέπης Μπιρλιράκη, ως βασικό άξονα για την παρουσία του, σε συνεργασία με το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία προβολής όλου του κρητικού αμπελώνα, αλλά και της κρητικής ταυτότητας, της γαστρονομίας και της τουριστικής υποδομής της μεγαλονήσου. Πέραν του κρασιού, στην Γιορτή θα συμμετάσχουν πάνω από 40 τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα παρουσιάσουν το φημισμένο κρητικό λάδι και μέλι, το τυρί, το ρόδι, το φραγκόσυκο, τα σαλιγκάρια, αλλά και παραδοσιακά καλλυντικά, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης και άλλα πολλά.

«Melitzazz Festival» στο Λεωνίδιο

Το «Melitzazz Festival» στο Λεωνίδιο, που φέτος θα ανοίξει τις πύλες του από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου, είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, μια γιορτή που συγκεντρώνει κάτω από την ίδια σκέπη καλλιτέχνες και chef, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των ιδιαίτερων πατρίδων τους στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, παρουσιάζοντας τις τοπικές μουσικές και τους χορούς τους, αλλά και τις γεύσεις και γενικότερα τον πολιτισμό τους. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική, αλλά και τη διεθνή γαστρονομία. Αφορμή και οδηγός η περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου. Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν, προβάλλοντας τις σπάνιες ιδιότητές τους, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα, την τοπική παράδοση και φιλοξενία, αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Η θεματολογία του φεστιβάλ, εμπνεόμενη από τους φιλοξενούμενους τόπους, περιλαμβάνει από ρεμπέτικο, oriental, flamenco και σέρβικα χάλκινα, μέχρι gypsy swing, jazz, βαλκανικά, κυπριακά, ταραντέλα, οπερέτα, latin, samba, tango, salsa, capoeira, maculele και πολλά άλλα. Διοργάνωση: Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.E.

«2ο Lesvos Food Festival» στην Λέσβο

Το «2ο Lesvos Food Festival» θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου 2018 στην πανέμρφη Λέσβο, η οποία χάρη στην γεωγραφική της θέση αποτελεί διαχρονικά ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών, που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές του τόπου. Εκεί που η Δύση ανταμώνει αρμονικά με την Ανατολή πρώτο λόγο έχουν τα ποιοτικά υλικά του πρωτογενή τομέα στην εποχή τους και το πάθος των οικοτεχνιών, που αναδεικνύουν τα πρότυπα της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή διάθεση των κατοίκων του νησιού καθώς μαζεύονται γύρω από το τραπέζι, μια διάθεση που συμπαρασύρει και τους επισκέπτες τους! Στα παράλια του νησιού αναζητήστε το ψάρι σε όλες του τις παραλλαγές, τηγανιτό, ψητό, μαρινάτο, πλακί, παστό ή λιαστό και μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τα παντός είδους θαλασσινά που λιάζονται στις ψαροταβέρνες. Στα ορεινά ο μεζές παίρνει άλλη μορφή και ο ουρανίσκος ζητάει κάρβουνο. Εκεί έρχεται στο προσκήνιο το παϊδάκι από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος, το λεπίδι, η προβατίνα και η βραστή γίδα. Στη Δυτική ηφαιστιογενή Λέσβο, από την αρχαιότητα, το κρασί συνοδεύει άριστα μια μεγάλη ποικιλία από τοπικές συνταγές. Εκεί, λοιπόν, αναζητήστε τα κρασιά ντόπιων παραγωγών.

Οι χάχλες, οι διάσημες λεσβιακές «κουπίτσες», φτιαγμένες από ζυμάρι φρέσκου τραχανά, συγκαταλέγονται στους πρωταγωνιστές του φετινού «Lesvos Food Festival».

«21η Έκθεση Αγροτουρισμού» στην Αρχαία Επίδαυρο

Η «21η Έκθεση Αγροτουρισμού», που διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου από τις 6 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου 2018, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, πλαισιωμένη όπως πάντα από ποικίλες εκδηλώσεις. Στην έκθεση συμμετέχουν δεκάδες παραγωγοί από όλη την Ελλάδα με ποικίλα προϊόντα, όπως τρόφιμα, ποτά και ηδύποτα, τα οποία πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας, προϊόντα με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ή προϊόντα συνεταιριστικά και ντόπιων παραγωγών. Εκτίθενται επίσης προϊόντα τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας, σαπούνια και καλλυντικά που παράγονται παραδοσιακά, ενώ συμμετέχουν και ελληνικοί προορισμοί, προβάλλοντας την ιστορία και τον πολιτισμό τους, την λαϊκή τέχνη και παράδοση, τις ντόπιες γεύσεις, τα παραδοσιακά προϊόντα τους και την τοπική τους κουζίνα. Εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου και επιδείξεις μαγειρικής από γνωστούς chef ολοκληρώνουν το πρόγραμμα ενός θεσμού, που πραγματικά υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της προβολής των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, σε συνδυασμό πάντα με τον πολιτισμό και την ιστορική ταυτότητα του τόπου. Ας μην ξεχνάμε ότι σε απόσταση αναπνοής τα Θέατρα της Επιδαύρου, το Αρχαίο και το Μικρό, φιλοξενούν τις ίδιες μέρες που λειτουργεί η έκθεση θαυμάσιες παραστάσεις, των οποίων την παρακολούθηση μπορεί κανείς να συνδυάσει με την επίσκεψη στην έκθεση.

Μαγειρικές δημιουργίες με τοπικά προϊόντα.

«5ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας» στην Λευκάδα

Το «5o Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας» θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιουλίου 2018, στην Πλατεία Μαρκά στην πόλη της Λευκάδας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Λευκάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Λευκάδας, την Ένωση Ξενοδόχων και άλλους τοπικούς φορείς. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει μαγειρικές επιδείξεις από καταξιωμένους chef και μάγειρες, που μαγειρεύουν αξιοποιώντας τοπικά προϊόντα (όπως η φακή Εγκλουβής) και ντόπιες συνταγές, πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αλλά και εκθέσεις ποικίλου περιεχομένου, άφθονα κεράσματα για όλους τους επισκέπτες και παράλληλες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας όχι μόνο στην πόλη της Λευκάδας, αλλά και στο λιμάνι του Νυδριού και της Βασιλικής.

Η περίφημη φακή Εγκλουβής Λευκάδας, μαγειρεμένη με τον παραδοσιακό τρόπο, σαν παχιά κρέμα. Γεύση αξέχαστη! Με την ευκαιρία σημειώστε ότι κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, στην περιοχή του Αγίου Δονάτου της Εγκλουβής, πραγματοποιείται η Γιορτή της φακής, με την τέλεση αρχικά του Εσπερινού στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Δονάτου και στη συνέχεια δωρεάν προσφορά σε όλους φακής, μαγειρεμένης σε μεγάλα καζάνια, με τα συνοδευτικά της.

«2ο Lemnos Philema» στην Λήμνο

Το «2ο Lemnos Philema», το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου, θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου στο νησί της Λήμνου. Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά του Φεστιβάλ με περισσότερους από 600 επισκέπτες και 20 εκθέτες-παραγωγούς. Η λέξη Φίλεμα σημαίνει κέρασμα και προσφορά, και αυτές είναι οι αξίες που αντιπροσωπεύουν τους διοργανωτές του, τον πολυχώρο «Αποθήκη» και το «Taste Lemnos». Για εκείνους το «Lemnos Philema» σημαίνει φιλοξενία, ποιότητα και γιορτή και ο στόχος τους είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες τους τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Λήμνου, να γιορτάσουν τη γαστρονομία και το κρασί του νησιού και να καταστήσουν τη Λήμνο ένα γαστρονομικό προορισμό. Η κεντρική τοποθεσία του «Lemnos Philema» είναι ο πολυχώρος «Αποθήκη», στην αίθουσα του οποίου παρουσιάζουν τα προϊόντα τους οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, ενώ γνωστοί Έλληνες chef μαγειρεύουν με συστατικά από τους Λημνιούς παραγωγούς. Το «Lemnos Philema» επεκτείνεται και σε άλλες τοποθεσίες στο νησί με εκδηλώσεις γαστρονομίας και κρασιού, που είναι ανοιχτές προς το κοινό. Παραγωγοί της Λήμνου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, αλεύρια, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο και άλλα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να τα γευτούν και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που τα παράγουν. Οι γνωστοί προσκεκλημένοι chef Αλέξανδρος Παπανδρέου και Ανδρέας Λαγός, θα μαγειρέψουν για το κοινό στο live cooking session, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Λημνιάς γης. Παράλληλες δράσεις εμπλουτίζουν το Φεστιβάλ του 2018, για μια ευρεία γαστρονομική εμπειρία, βασισμένη στα προϊόντα που παράγει η Λήμνος! Η φετινη διοργάνωση έχει την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και την υποστήριξη της ΑΜΚΕ «Λήμνος Τουριστική» και του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου.

12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στην Σίφνο

Το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», στην Σίφνο, διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη (φέτος 6-8 του μήνα), από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Φέτος, το Φεστιβάλ έχοντας στις αποσκευές του το Χρυσό Βραβείο «European Gastronomic Festival 2016», αλλά και το Ασημένιο Βραβείο στα «Best City Awards 2016» και στηριζόμενο, όπως πάντα, στη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων, στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή των τοπικών προϊόντων της κυκλαδίτικης γης και στην ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομίας των ελληνικών νησιών. Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από τα συμμετέχοντα νησιά ή περιοχές, παιδομαγειρέματα με στόχο τον προσανατολισμό των παιδιών στην υγιεινή διατροφή, έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων, παρουσιάσεις βιβλίων και πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα από τις 19:00 και μετά στην Πλατεία και το Στενό του Αρτεμώνα.

Σιφνέικη «τράπεζα» με παραδοσιακή ρεβυθάδα.

10η Γιορτή Φυστικιού Αίγινας «Aegina Fistiki Fest» στην Αίγινα

H 10η Γιορτή Φυστικιού Αίγινας «Aegina Fistiki Fest», θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, με φορέα διοργάνωσης την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας. Το Φεστιβάλ του Αιγινίτικου φυστικιού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής του καρπού, είναι η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή του νησιού, αφιερωμένη στο πλέον εμβληματικό προϊόν του τόπου, το φυστίκι, που ξεχωρίζει για την ποιότητα, τη γεύση του και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η καρδιά του Φεστιβάλ χτυπά στην εμπορική έκθεση, που πραγματοποιείται στο λιμάνι της Αίγινας, κατά μήκος της προβλήτας, όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 40 εκθέτες-παραγωγοί, οι οποίοι προβάλουν όχι μόνο την παραγωγή τους σε φυστίκι και τα προϊόντα που το έχουν ως πρώτη ύλη, αλλά και μια σειρά άλλων ειδών, όπως χειροποίητα κεραμικά, κεντήματα και δαντέλες, κοσμήματα, άλλα αγροτικά προϊόντα, γλυκίσματα και ποτά. Το Φεστιβάλ πλαισιώνουν και ολοκληρώνουν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις ζωγραφικής και όχι μόνο, συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, αλλά και γαστρονομικά events.

Μπακλαβαδάκια με φυστίκι, φυστικάτα (στο σελοφάν) και πίσω θεϊκό παγωτό φυστίκι, όλα από το «Αιάκειον», ένα από τα πλέον ιστορικά και φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Αίγινας.

«Corfu Beer Festival» στην Κέρκυρα

To «Corfu Beer Festival» έχει προγραμματιστεί για 6η χρονιά φέτος με ημερομηνίες διεξαγωγής το πενθήμερο από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου και τόπο τον Αρίλλα, στην Βόρεια Κέρκυρα. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με όραμα και θέληση είχαν ένα όνειρο. Έτσι, το 2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Corfu Beer Festival και το όνειρο έγινε πια πραγματικότητα! Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό, έχει διάρκεια 5 ημέρες, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Κάθε χρονιά διοργανώνεται με την συνεισφορά μιας ξένης χώρας, μιας και δεν πρόκειται απλά για ένα Φεστιβάλ Μπύρας, αλλά για ένα Φεστιβάλ πολιτισμού και γαστρονομίας, μια μεγάλη συνάντηση ανθρώπων, πολιτισμών και προϊόντων! Πολλά δρώμενα διαδραματίζονται όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ και πολλοί τοπικοί παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, καθώς και να κάνουν πωλήσεις. Όλοι οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, παραδοσιακά πιάτα και να αγοράσουν προϊόντα. Συνολικά το Φεστιβάλ επισκέπτονται περίπου 10.000 επισκέπτες, ενώ συμμετέχουν σ’ αυτό τουλάχιστον 200 εθελοντές, 350 χορευτές, 250 μουσικοί, 5 διαφορετικές ζυθοποιίες, 20 τοπικοί παραγωγοί με 180 τοπικά προϊόντα, ενώ διοργανώνονται επίσης αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Από την φιλοξενούμενη χώρα, που φέτος θα είναι η Αγγλία (Corfu meets England) συμμετέχουν τουλάχιστον 5 μικρά-τοπικά ζυθοποιία με καινοτόμα προϊόντα, τουλάχιστον 30 μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, φολκλορικού κυρίως χαρακτήρα, τουλάχιστον 15 παραγωγοί τοπικών-παραδοσιακών προϊόντων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα πώλησης, ενώ υπάρχουν 3 κουζίνες, στις οποίες οι chef ετοιμάζουν και προσφέρουν στο κοινό τοπικά παραδοσιακά πιάτα.

16ο Διεθνές Συνέδριο «ΥΠΕΡΙΑ» στην Αμοργό

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa διοργανώνουν για 16η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο «ΥΠΕΡΙΑ« Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού. Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς, του πολιτισμού και της γαστρονομίας της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί. Κεντρικό θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι «Γαστρονομία – Πολιτισμός & Τουρισμός», ενώ παράλληλα θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωση για την επικείμενη έναρξη της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης», τίτλο τον οποίο για το 2019 έχει λάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της περσινής διοργάνωσης ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυση της «Λέσχης Γαστρονομίας Αμοργού» και πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση της, που περιελάμβανε ομιλία για την τοπική γαστρονομία και μαθήματα Αμοργιανής κουζίνας. Κατά τη διάρκεια του «ΥΠΕΡΙΑ 2018», θα πραγματοποιηθεί  και το 9o Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

Μαθήματα παραδοσιακής Αμοργιανής κουζίνας στο πλαίσιο του «ΥΠΕΡΙΑ 2017», στους χώρους του «Lakki Village Restaurant», στην Αιγιάλη.

Καλό και γευστικό καλοκαίρι να έχετε!

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Gastronomy, Greece, GREEK GASTRONOMY CALENDAR, Local ProductsΕτικέτες: , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: