O γαστρονομικός Οδηγός Gault & Millau ομιλεί και Ελληνικά!


Η Πέμπτη 22 Νοεμβρίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα ή για την ακρίβεια μια ξεχωριστή βραδιά για την Γαλλική Πρεσβεία, η οποία υποδέχθηκε στους φιλόξενους χώρους της όλο τον κόσμο της εγχώριας γαστρονομικής σκηνής, αλλά και όλους  τους επώνυμους λάτρεις του καλού φαγητού, προκειμένου όλοι μαζί, μέσα σε μία λαμπερή ατμόσφαιρα, να γιορτάσουν την ανακοίνωση της επίσημης έναρξης του Gault & Millau στην χώρα μας. Προφανώς η εκδήλωση δεν θα μπορούσε παρά να πραγματοποιηθεί επί γαλλικού εδάφους, άρα εντός της Πρεσβείας της μαμάς-χώρας του Οδηγού, δηλαδή της Γαλλίας, της γενέτειρας της υψηλής γαστρονομίας.

Ο παγκοσμίου φήμης και διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους οδηγός γεύσης, που μαζί με τον διάσημο Michelin αποτελούν το κορυφαίο δίδυμο στον πλανήτη της γαστρονομίας, δημιουργήθηκε την δεκαετία του ’60 από τους Γάλλους δημοσιογράφους και κριτικούς εστιατορίων Henri Gault και Christian Millau -εξ ου και η ονομασία του- και έχει πλέον επεκταθεί σε 22 χώρες -Λουξεμβούργο, Ιαπωνία, Ρωσία, Αυστραλία, Καναδάς κ.λπ.-, μεταξύ των οποίων σύντομα θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Ο Gault Millau απονέμει βαθμολογίες που -θεωρητικά τουλάχιστον- κινούνται σε μία κλίμακα που ξεκινά από το 1 και καταλήγει στο άριστο 20, στην πραγματικότητα όμως τα εστιατόρια που λαμβάνουν «κάτω από τη βάση» σπάνια αναφέρονται. Κριτήρια βαθμολόγησης αποτελούν πρωτίστως η ποιότητα του φαγητού, αλλά και η εξυπηρέτηση, η τιμή, η σχέση ποιότητας-τιμής και η ατμόσφαιρα του εστιατορίου, τομείς που σχολιάζονται ξεχωριστά, με αποτέλεσμα τα υψηλού επιπέδου εστιατόρια να εμφανίζονται πολλές φορές με περισσότερες της μιας βαθμολογικές κορυφές. Ο Gault Millau προφανώς δεν δέχεται πληρωμή για την εισαγωγή εστιατορίων στις λίστες του, οι εκπαιδευμένοι επιθεωρητές του θεσμού υποχρεωτικά υπογράφουν συμβόλαιο εχεμύθειας και πληρώνουν το κόστος των γευμάτων τους, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σχεδόν ποτέ ο Οδηγός δεν απονέμει το 20, πιστός στην πεποίθηση των δημιουργών του ότι η τελειότητα είναι κάτι που βρίσκεται πέρα ​​από τα όρια ενός φυσιολογικού ανθρώπου!

Η ώρα είναι 8.00 μ.μ. και οι πρώτοι καλεσμένοι καταφθάνουν ήδη…

…συναντώντας επί της υποδοχής τα όμορφα αγάλματα που κοσμούν τους χώρους της Πρεσβείας, να δοκιμάζουν πόζες με το πρωτότυπο instagram-πλαίσιο, που πραγματικά έγινε ανάρπαστο για τις αναμνηστικές φωτογραφίες της βραδιάς!

Εδώ και το «Κτήμα Παλυβού» με τα υψηλής ποιότητας κρασιά του, τα οποία «κεντρίζουν» την προσοχή μας με τον τριανταφυλλί χρώματος ημίγλυκο και ημιαφρώδη οίνο Bee, μας «ανεβάζουν» σε φρουτώδους χαρακτήρα Πέτρινες Πλαγιές και μας ταξιδεύουν ως την πατρίδα τους με ένα βαθυκόκκινο Κτήμα Παλυβού Νεμέα.

Εδώ και το Metaxa12 αστέρων, η ιδανική βάση για ποτά προορισμένα να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς προσκεκλημένους της βραδιάς.

Εκτός από το instagram-πλαίσιο, οι ταμπέλες-hashtag αποτέλεσαν τους αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές της βραδιάς για τα φωτογραφικά ενσταντανέ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση.

Για του λόγου το αληθές ιδού η αγαπημένη μας chef Ντίνα Νικολάου και ο CEO του Gault & Millau Greece Στέλιος Γρηγοριάδης.

Έμπροσθεν των stands του Gault & Millau πολλά τα πηγαδάκια! Εδώ σε πρώτο πλάνο η chef Ντίνα Νικολάου και ο σύντοφος του Γάλλου Πρέσβη Olivier Dovergne και πίσω τους (από δεξιά) ο εξοχότατος Πρέσβης Christophe Chantepy, ο Πρόεδρος του Gault & Millau International Come de Cherisey και ο Γάλλος γευσιγνώστης και δημοσιογράφος Sebastien Ripari.

Ο Jean-Marie Hoffmann (αριστερά), αρχιμάγειρας της Πρεσβείας της Γαλλίας και ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης Στέλιος Παρλιάρος.

Την βραδιά άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy (φωτο άνω), ενώ ακολούθησε η ομιλία του CEO του Gault & Millau Greece, Στέλιου Γρηγοριάδη (φωτο κάτω). Η επιτυχία της startup Be Foo, που ξεκίνησε στην Γαλλία μέσα από την προσπάθεια του Στέλιου Γρηγοριάδη να προωθήσει την υγιεινή και σωστή διατροφή, τον έβαλε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Το πάθος και η αγάπη του για το ποιοτικό φαγητό έπεισαν τον θεσμό να τον εμπιστευτεί και έτσι η Gault & Millau στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Gault & Millau International, Come de Cherisey, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με την υπόσχεση ότι η ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της θα ταξιδέψουν μέσα από το διεθνές δίκτυο του Gault&Millau και η χώρα μας θα μπει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.

«Η προσπάθεια για την έναρξη του θεσμού στη χώρα μας ξεκίνησε από το πάθος μου για την ελληνική γαστρονομία και την ανάδειξή της σε διεθνές επίπεδο. Ένα μαγικό και συνάμα απαιτητικό ταξίδι ξεκινά με οδηγό την αξιοκρατία, την ποιότητα και την εξωστρέφεια» επεσήμανε ο Στέλιος Γρηγοριάδης.

Ο Come de Cherisey (δεξιά) παρακολουθεί την μεταφράστρια να μεταφέρει τον ενθουσιασμό του στο ελληνικό κοινό -υπό το βλέμμα του Στέλιου Γρηγοριάδη-«διότι οι ελληνικές γεύσεις επιτέλους θα ταξιδέψουν ανά την υφήλιο».

«H ελληνική κουζίνα είναι καταπληκτική! Η ιστορία της χώρας και οι αξίες του τόπου κάνουν τα προϊόντα της να παραμένουν μοναδικά και ταυτόχρονα να εξελίσσονται. Κάθε γευστική δοκιμή είναι ένα Ομηρικό ταξίδι, μια Διονυσιακή γιορτή» τόνισε ο ο Sebastien Ripari.

Προσωπικότητες όπως ο Γάλλος γευσιγνώστης & δημοσιογράφος Sebastien Ripari (φωτο άνω), o Ηλίας Μαμαλάκης (φωτο κάτω), ο Στέλιος Παρλιάρος, η Ντίνα Νικολάου και ο Δημήτρης Κατριβέσης μίλησαν για την αγάπη τους στην ελληνική κουζίνα και στα προϊόντα της και καλωσόρισαν τον θεσμό στον τόπο μας.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης στο βήμα…

…ο Στέλιος Παρλιάρος…

…ακολουθεί η Ντίνα Νικολάου -η οποία με τα εστιατόριά της Εvi Evane στην γαλλική πρωτεύουσα κατέστησε την ελληνική κουζίνα την πλέον αγαπητή στους Γάλλους-…

…και τέλος ο Δημήτρης Κατριβέσης.

Φωτογραφικό ενσταντανέ των πρωταγωνιστών του Gault & Millau Greece

…και βεβαίως δεν θα μπορούσε να λείπει η οικογενειακή φωτογραφία όλων των chef που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τα μεσογειακού χαρακτήρα εδέσματα που επιμελήθηκε το Catering «Club Service», έδωσαν έναν ιδιαίτερα γευστικό χαρακτήρα στην βραδιά…

…και κράτησαν γύρω τους για πολλή ώρα τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της βραδιάς…

…όπως άλλωστε και οι περιφερόμενοι δίσκοι με πεντανόστιμες «μπουκίτσες»!

O γνωστός bartender Ανέστης Ζαμανόπουλος δημιουργεί με το αγαπημένο του Metaxa και μας ενθουσιάζει όπως πάντα!

Ελληνογαλλικής εμπνεύσεως ήταν και τα γλυκάκια…

…που έκλεισαν την καθ’ όλα άψογη αυτή βραδιά!

Καλό ταξίδι στην ελληνική γαστρονομία ευχόμαστε ολόψυχα για τον Gault & Millau, μέσα από το δίκτυο του οποίου η γαστρονομία ταξιδεύει, εμπνέει, δανείζεται, επηρεάζει επηρεάζεται και τελικώς εξελίσσεται!

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Gastronomy, Χωρίς κατηγορία, RestaurantsΕτικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: