Το περιοδικό FRANCE.FR μιλάει και φέτος ελληνικά!


Το περιοδικό «France.fr» είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς!

Κυκλοφόρησε και για το 2019 η ελληνική έκδοση του περιοδικού «France.fr» (διαβάστε το ολόκληρο εδώ), που εκδίδεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Atout France». Το περιοδικό έχει ως στόχο την προβολή των νέων τουριστικών προτάσεων για τη Γαλλία και μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζει μερικούς από τους σημαντικότερους γαλλικούς προορισμούς, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς. Η δεύτερη, πλέον, παρουσίασή του στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε χθες στους φιλόξενους χώρους της Γαλλικής Πρεσβείας -όπως και πέρυσι-, παρουσία όχι μόνον του Γάλλου Πρέσβη Christophe Chantepy, αλλά και του Διευθυντή της Atout France, του Frédéric Meyer και της Υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού, της Barbara Lovato, οι οποίοι ταξίδεψαν επί τούτου από το Μιλάνο, όπου και εδρεύει το γραφείο που έχει στην ευθύνη του την Ιταλία και την Ελλάδα. Η έκδοση του περιοδικού για το 2019 είναι πλήρως ανανεωμένη. Νέο όνομα, «France.fr» και καινούρια πιο δυναμικά και ζωντανά γραφικά. Ο στόχος, όμως, παραμένει ο ίδιος: να μας προσκαλέσει και φέτος να ανακαλύψουμε την Γαλλία. Το 2019 είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη χώρα, αλλά και για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο μιας και φέτος συμπληρώνονται 500 χρόνια από τον θάνατο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, μιας παγκόσμιας ιδιοφυΐας. Ο Ντα Βίντσι γεννήθηκε στην Ιταλία και πέθανε στη Γαλλία, στο Clos Lucé, λίγα βήματα από το Βασιλικό Κάστρο της Αμπουάζ, στην Κοιλάδα του Λίγηρα. Ένας Δάσκαλος που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας και βεβαίως εκείνης της Κοιλάδας του Λίγηρα και ο οποίος σηματοδότησε την έναρξη του κινήματος τέχνης και πολιτισμού, που δεν είναι άλλο από τη γαλλική Αναγέννηση, την επονομαζόμενη «Renaissance». Ο Λεονάρντο χάραξε μία διαδρομή που πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού και κινείται ανάμεσα στην τεχνολογία, την ζωγραφική, την έρευνα και την καινοτομία. Ποιο είναι το στοιχείο που ενώνει αυτούς τους διαφορετικούς τομείς στους οποίους ο Λεονάρντο ξεχώρισε; Η δημιουργικότητα που γεννιέται από την ένωση δύο στοιχείων, τα οποία προσπαθεί να αφηγηθεί το περιοδικό της Atout France για το 2019: η καινοτομία και το savoir-faire, τα οποία αποτελούν σημεία αναφοράς της Γαλλίας σε όλους τους τομείς. Κληρονομιά γνώσης, παραδόσεων, εμπειρίας, συνέπειας και δημιουργικότητας που διαπερνά την γαλλική ιστορία.

Το περιοδικό «France.fr» και επί της υποδοχής!

Δημοσιογράφοι και φίλοι της Γαλλίας

…αναμένουν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του ολοκαίνουριου «France.fr»!

Ο Γάλλος Πρέσβης καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους του τύπου δήλωσε ευτυχής για την κυκλοφορία του περιοδικού αυτού, για δεύτερη χρονιά και στην Ελλάδα, τονίζοντας για μία ακόμα φορά τις στενές σχέσεις Γαλλίας και Ελλάδας και επισημαίνοντας το γεγονός της αρμονικής συνύπαρξης Γάλλων και Ελλήνων, δεδομένου ότι πολλές χιλιάδες Γάλλων έχουν επιλέξει ως μόνιμη κατοικία τους την Ελλάδα και αντιστοίχως χιλιάδες Έλληνες ζουν μόνιμα στην Γαλλία. Στο βήμα τον διαδέχθηκε ο Frédéric Meyer, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η καινοτομία, το savoir-faire, η δημιουργικότητα που εντοπίζουμε σε διαφορετικά μέρη μαρτυρεί τον εξαιρετικό πλούτο της Γαλλίας ως προορισμό που προσφέρει πραγματικά ατελείωτες ευκαιρίες για νέες «sur-mesure» εμπειρίες. Ένας προορισμός εύκολα προσβάσιμος με πτήσεις της Air France, ιδανικός για ένα Σαββατοκύριακο, για μία σύντομη παραμονή, ή για διακοπές όλο το χρόνο. Μία περιήγηση από το Παρίσι στις υπόλοιπες δημοφιλείς πόλεις, τα πάρκα, μέχρι τη γαστρονομία και την τέχνη. Υπό αυτό το πρίσμα προκύπτει εκ νέου η πρόσκλησή μας να απολαύσετε τις διακοπές σας στη Γαλλία. Σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε τις πόλεις και μερικές περιοχές της χώρας που διαπρέπουν στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα: μουσεία «ξεπηδούν» σε ασυνήθιστα σημεία, νέες επιλογές φιλοξενίας, εστιατόρια σε απρόσμενα μέρη, γαστρονομικοί θησαυροί σε ξεχωριστές γωνιές όπως στέγες, ή ιδιαίτερες διαδρομές που σεφ, ζαχαροπλάστες και barmen έχουν σχεδιάσει για ένα διαφορετικό ταξίδι αισθήσεων. Φυσικά είναι προγραμματισμένα και πολλά events: Από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, στην 75η επέτειο από την Απόβαση στην Νορμανδία, μέχρι τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ματίς». Και κατέληξε: «Η Γαλλία σας περιμένει με χιλιάδες εκπλήξεις. Καλή ανάγνωση και καλό ταξίδι!»

Ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy καλωσορίζει εγκάρδια τους προσκεκλημένους στην παρουσίαση, με τα υψηλού επιπέδου Ελληνικά του.

Στο βήμα ο Διευθυντής της Atout France στο Μιλάνο Frédéric Meyer…

…του οποίου τα λεγόμενα παρακολουθεί μετά μεγίστης προσοχής ο Γάλλος Πρέσβης.

Από αριστερά: Christophe Chantepy, Jérôme Salemi (General Manager της Air France/KLM, για την Ανατολική Μεσόγειο) και Frédéric Meyer.

Μαζί με την Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Atout France Μιλάνου Barbara Lovato, «ξεφυλλίσαμε» το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιοδικό, μέσα από τις σελίδες του οποίου ταξιδέψαμε νοερά σε προορισμούς όπως η Νάντη, η Βρετάνη, το Μπορντώ, η Αλσατία και βεβαίως το Παρίσι και η Disneyland.

Ο Jérôme Salemi στην σύντομη τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων τη νέα συνεργασία των αεροπορικών εταιρειών Air France και KLM με την ελληνική Sky Express, βάσει της οποίας οι εταιρείες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ενισχύσουν την εμπορική τους δραστηριότητα, μέσω ενός οργανωμένου συστήματος πωλήσεων. Συγκεκριμένα, από τις 5 Απριλίου 2019, οι επιβάτες μπορούν να κλείνουν ένα ενιαίο αεροπορικό εισιτήριο, για δρομολόγια που συνδέουν τα αεροδρόμια «Charles de Gaulle» της Γαλλίας και «Schiphol» της Ολλανδίας, με 24 ελληνικούς προορισμούς, που εξυπηρετεί η Sky Express.

Η Βarbara Lovato κρατάει υπερήφανη το πλήρως ανανεωμένο περιοδικό «France.fr».

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων έρχεται η στιγμή των φωτογραφήσεων. Οι δημοσιογράφοι Κωνσταντίνος Μαργαρίτης (αριστερά) και Βασίλης Τσούνης εκατέρωθεν του Γάλλου Πρέσβη Christophe Chantepy.

Από αριστερά: Valérie Camus-Boubouris (Webmaster-Administrator του ιστοτόπου της Γαλλικής Πρεσβείας), Barbara Lovato, Σίσσυ Γεωργιάδου (Αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου της Πρεσβείας), Βασίλης Τσούνης και Κατερίνα Μαρινάκη (Διευθυντής και Εκδότρια αντίστοιχα των εκδόσεων «Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο».

Η Barbara Lovato (δεξιά) με την Μαρία Χριστίνα Χατζηνικολάου (στέλεχος της Air France/KLM για την Ανατολική Μεσόγειο).

Βασίλης Τσούνης (αριστερά) και Κωνσταντίνος Μαργαρίτης.

Και βεβαίως από μια εκδήλωση της Γαλλίας, που τόσο υψηλά έχει τοποθετήσει ό,τι αφορά στην γαστρονομία της, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα νόστιμο κλείσιμο…

…συνοδεία δροσερών ποτών και αναψυκτικών.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

 

Κατηγορίες:Culture / Events, EuropeΕτικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: