Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο -διαδικτυακό- Amorgos Tourism Film Festival


Η ταινία μικρού μήκους «Help», από την ισπανική εταιρεία παραγωγής Madrid Destino, κέρδισε το βραβείο Grand Prix στο 11ο Amorgos Tourism Film Festival, το οποίο ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες, σχετικά με την διεξαγωγή Φεστιβάλ εν μέσω διεθνών lockdowns, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά, με την συμμετοχή των συντελεστών του Φεστιβάλ, αλλά και των νικητών στις 12 διαγωνιζόμενες κατηγορίες ταινιών, στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa στην Αμοργό, μεταξύ  11ης και 14ης Νοεμβρίου 2020. Η κριτική επιτροπή του 11ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, βράβευσε ταινίες από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Αυστρία, η Δανία αλλά και η Ελλάδα, οι Μαλδίβες, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Περού. Διαγωνίστηκαν συνολικά πάνω από 600 ταινίες μικρού μήκους, από 30 διαφορετικές χώρες. Μπορείτε εδώ  να παρακολουθήσετε την τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Εκατοντάδες θεατές απ’ όλο τον κόσμο συντονίστηκαν στο YouTube, όπου καθημερινά γινόταν προβολές των νικητήριων ταινιών και παράλληλες ομιλίες από επιφανείς προσωπικότητες του χώρου της Τέχνης και βεβαίως του κλάδου του Τουρισμού. Ο δημοσιογράφος Κώστας Μαργαρίτης μίλησε με θέμα την σπουδαιότητα των κινηματογραφικών Φεστιβάλ για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ενώ ο Laurence Koe, παραγωγός και διευθυντής του 360MediaTV, από την Αγγλία, μίλησε για την Aμοργό ως διεθνή προορισμό για γυρίσματα ταινιών. Η Βένια Βέργου, διευθύντρια του Hellenic Film Commission στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, συντόνισε πάνελ με θέμα την σύνδεση μεταξύ παραγωγής ταινιών και τουριστικής ανάπτυξης. Ο Santi Valldeperez μίλησε για την παραγωγή τουριστικών ταινιών και τη σημασία τους στην τουριστική βιομηχανία, ενώ ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ μίλησε για τους διάφορους τρόπους, μέσω των οποίων μπορούν να παρουσιαστούν κινηματογραφικές ιστορίες.

Σχετικά με το Amorgos Tourism Film Festival

Το Amorgos Tourism Film Festival είναι ένα διεθνές, τετραήμερο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού. Ξεκίνησε το 2010, στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, προκειμένου να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του τουρισμού, μέσω οπτικοακουστικών media και για τη βράβευση των καλύτερων διεθνών τουριστικών ταινιών και video. Από το 2017, το Amorgos Tourism Film Festival είναι μέλος της CIFFT – International Committee of Tourism Film Festivals, που εδρεύει στην Βιέννη της Αυστρίας.

Η πανοραμική θέα -από τις βεράντες του Aegialis Hotel & Spa- του κόλπου της Αιγιάλης και των οικισμών της, κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, Greek Islands, Χωρίς κατηγορίαΕτικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: