Και φέτος τις γιορτές «Ο Βόλος μας μαγεύει»


Βόλος! Μαγευτική, ονειρεμένη και χριστουγεννιάτικα ομορφοστολισμένη μας υποδέχθηκε η γοητευτική πρωτεύουσα της Μαγνησίας, η οποία συγχρόνως αποτελεί την πλέον δημοφιλή θεσσαλική πόλη, γεγονός κάθε άλλο παρά τυχαίο, αν αναλογισθούμε ότι θεωρείται -και είναι- ταυτόχρονα τόσο η πύλη εισόδου προς το πανέμορφο βουνό των Κενταύρων, το καταπράσινο Πήλιο, όσο και προς τα γαλαζοπράσινων αποχρώσεων ειδυλλιακά νησιά των Σποράδων. Κι αν νομίζετε ότι εδώ εξαντλούνται τα δυνατά χαρτιά του Βόλου, πλανάσθε πλάνην οικτράν, καθώς η γοητεία της πόλης οφείλει επίσης πολλά στη μακραίωνη και πλούσια ιστορία της -ποιος δεν γνωρίζει τους Αργοναύτες και την Αργοναυτική Εκστρατεία, που μας πηγαίνουν πίσω στην αρχαία Ιωλκό-, στις φυσικές ομορφιές της με κορυφαίο το υπέροχο παραλιακό της μέτωπο και βέβαια στα μοναδικά της τσιπουράδικα, μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής, που χορταίνει τις αισθήσεις, αλλά και την ψυχή των συμμετεχόντων στην γαστρονομική μυσταγωγία που συντελείται στους χώρους αυτούς, η οποία το πιθανότερο είναι να έφθασε ως εδώ μαζί με τις αποσκευές των Μικρασιατών προσφύγων.

Από τα πλέον ινσταγκραμικά και πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης…
…με το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο να δεσπόζει απέναντι από το Δημαρχείο.

Παράλληλα, ο Βόλος χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ρυμοτομία του, τα εντυπωσιακά νεοκλασσικά του κτήρια και τους πολλούς χώρους πρασίνου, ενώ κοσμήματα της πόλης αποτελούν επίσης η γεμάτη ρομαντισμό συνοικία Παλαιά και το μεσαιωνικό της Κάστρο, το Δημαρχείο με την υπογραφή του Δημήτρη Πικιώνη, οι εμβληματικές καπναποθήκες του Παπαστράτου που σήμερα στεγάζουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Πολιτιστικός Πολυχώρος του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Τσαλαπάτα.

Το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας -ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς- στεγάζεται στο παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα και παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στο εργοστάσιο, καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής διαφορετικών τύπων τούβλων και κεραμιδιών.
Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Βόλου βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και πρωτολειτούργησε στις 22 Απριλίου 1884, από την εταιρεία Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων. Το νεοκλασσικό κτήριο του Σταθμού σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Εβαρίστο ντε Κίρικο. Τα εγκαίνιά του πραγματοποίησε ο Βασιλιάς Γεώργιος Α΄ και σήμερα, εκτός από τον Σταθμό, στον πρώτο όροφο του κτηρίου λειτουργεί και Σιδηροδρομικό Μουσείο.

Αυτά και πολλά ακόμα που θα ανακαλύψετε σε κάθε βήμα σας στην πόλη θα σας γοητεύουν αναμφίβολα, όποια εποχή κι αν την επισκεφθείτε. Πόσο μάλλον όταν η εποχή αυτή είναι η περίοδος των γιορτών, τότε που ο Βόλος λάμπει κυριολεκτικά ολόκληρος, στολισμένος με χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια, με την απίστευτης ομορφιάς και πρωτοτυπίας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση να απλώνεται σε περισσότερα από 20 χλμ. οδικών αρτηριών, με τις περισσότερες εξ αυτών να καλύπτονται από τον περίφημο «μπλε ουρανό», τα μυριάδες μπλε φωτάκια, που προσδίδουν στην πόλη του Βόλου μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα και αρχίζουν να τοποθετούνται από εξειδικευμένα συνεργεία έως και 100 ημέρες πριν τις γιορτές! Οι φάτνες με τα αληθινά ζωάκια, τα χιλιάδες κόκκινα λουλούδια που στολίζουν κάθε παρτέρι και κόμβο, τα φωτισμένα πάρκα και οι πλατείες σε κάθε γωνία της πόλης, τα αγκυροβολημένα σκάφη με τα άλμπουρά τους φωταγωγημένα με γαλάζιες γιρλάντες, η πλατεία Ρήγα Φεραίου με το χωριό του Άη-Βασίλη, η πλατεία Πανεπιστημίου, όπου φέτος λειτουργεί το φαντασμαγορικό και αυθεντικό Πάρκο του Pinocchio, όλα συνηγορούν στο ότι ο Βόλος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό όλης της οικογένειας και για τις φετινές γιορτές.

Το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο του Pinocchio, στην πλατεία Πανεπιστημίου.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με λούνα παρκ, παγοδρόμιο, καρουζέλ…
…σπίτι του Άη-Βασίλη, ξύλινα σπιτάκια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, face-painting, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής…
…και ό,τι άλλο θα μπορούσε να δώσει χαρά στους μικρούς…
…αλλά και στους λιγότερο μικρούς επισκέπτες του.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αυθεντικό πάρκο του Pinocchio, του διάσημου ήρωα του Carlo Coldoni…
…που έρχεται στην πλατεία Πανεπιστημίου μεταμορφώνοντάς την σε ένα παραμυθένιο μικρόκοσμο των περιπετειών του πιο διάσημου ξύλινου αγοριού.
Το πάρκο «Οι περιπέτειες του αυθεντικού Πινόκιο στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο» φιλοδοξεί να είναι το πρώτο θεματικό πάρκο της Ελλάδας…
…όπου ο Πινόκιο, ο Τζεπέτο, ο γρύλος και η τεράστια γαλάζια φάλαινα γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων.
Εντυπωσιακά στολισμένος ο κυκλικός κόμβος με την Αργώ στο λιμάνι του Βόλου
…απέναντι από το επίσης κατάφωτο Δημαρχείο της πόλης.
Ο Άγιος Βασίλης με τους ταράνδους του δεν θα μπορούσε να λείπει από το σκηνικό της γιορτής…
…στο οποίο συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και τα φυσικά δέντρα του Βόλου
…αλλά και τα ζωάκια που ζωντανεύουν τις φάτνες της πόλης.
Το εμβληματικότερο, ωστόσο, χριστουγεννιάτικο χαρακτηριστικό του Βόλου
…δεν είναι άλλο από τους μπλε ουρανούς, που με τα εκατομμύρια φωτάκια τους…
…στολίζουν με τρόπο ανυπέρβλητα φαντασμαγορικό τις κεντρικές οδούς της πόλης…
…προσφέροντας ένα θέαμα, που από μόνο του καθίσταται αιτία και αφορμή για μια επίσκεψη στο Βόλο τις φετινές -και όχι μόνο- γιορτές!

Και βέβαια δεν θα μπορούσαμε να αποχαιρετήσουμε τον χριστουγεννιάτικο Βόλο χωρίς μια, σύντομη έστω, βόλτα στις ανυπέρβλητες ομορφιές και τα αξιοθέατά του. Γιατί «Ο Βόλος μας μαγεύει» πάντα και με κάθε τρόπο!

Το εμβληματικό άγαλμα του Ρήγα Φεραίου δεσπόζει στην ομώνυμη πλατεία.
Η θαλάσσια επικοινωνία της περιοχής του Βόλου, με άλλα μέρη του Αιγαίου, αρχίζει στα τέλη της νεολιθικής περιόδου…
…όπως αποδεικνύεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα στους δύο νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνίου.
Το Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, στην παραλία του Βόλου, θεμελιώθηκε στις 17 Μαΐου 1933 και εγκαινιάστηκε στις 12 Ιανουαρίου 1935, επί Διοικήσεως Εμμανουήλ Τσουδερού. Είναι το πρώτο Υποκατάστημα που κτίστηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Τράπεζας της Ελλάδος, σε μια εποχή κατά την οποία ο Βόλος αποτελούσε σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο και το λιμάνι του είχε απευθείας σύνδεση με πολλά λιμάνια της Ελλάδος και άλλων χωρών.
Το εντυπωσιακό κτήριο που στεγάζει το Δημαρχείο του Βόλου.

Για την ευγενική πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία μας στον χριστουγεννιάτικο Βόλο ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Βόλου και προσωπικά την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Γεωργία Μποντού, την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και προσωπικά τον Πρόεδρό της Γιώργο Ζαφείρη, καθώς και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας και προσωπικά τον Πρόεδρό του Δημήτρη Κολυνδρίνη.

Συνάντηση εργασίας με τη δραστήρια Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού, την οποία ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία στην πόλη του Βόλου.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Destinations, GreeceΕτικέτες: , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: