Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αποφάσισε την ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος με τίτλο: «Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές». Πρόκειται για μία ειδική έκδοση αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821, που στοχεύει στην ανάδειξη ενός ξεχωριστού κομματιού της Ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού, το οποίο εκφράζεται μέσα από την γυναικεία φορεσιά. Συγκεκριμένα, τόσο η ηλεκτρονική όσο και η έντυπη έκδοση του λευκώματος θα περιλαμβάνει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα κυριών με παραδοσιακές φορεσιές του τόπου που έχουν επιλέξει, καθώς και σχετική περιγραφή που θα αφορά στους αγώνες κατά την Επανάσταση του 1821, αλλά και στις φυσικές ομορφιές και τα τουριστικά προϊόντα της κάθε περιοχής. Στη φωτογράφιση συμμετέχουν τα μέλη της Ένωσης.

Η ηλεκτρονική έκδοση του λευκώματος τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Ε.Ο.Τ., των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας και Κρήτης, της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., του Ξ.Ε.Ε., του FED HATTA και του Π.Ο.Ξ., καθώς και της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών -απόγονοι ηρώων αγωνιστών του 1821- και του H.A.W.C.

Πρόκειται για μία εκ των πολλών δράσεων που κατά καιρούς υλοποιεί το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, με πάγιο στόχο την συμβολή τους σε θέματα που άπτονται της ανάδειξης του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της χώρας μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την επιμέλεια και πιστοποίηση των ιστορικών γεγονότων έχει αναλάβει η Δρ Αναστασία Νάργου, Ιστορικός Ελληνικού Πολιτισμού του Ε.Α.Π., την επιμέλεια και την πιστοποίηση των παραδοσιακών φορεσιών έχει αναλάβει η Αρετή Παστελή, ενώ την επιμέλεια και την πιστοποίηση των Μουσείων ανέλαβε η Λίλα ντε Τσάβες, Εθνολόγος και Πρόεδρος των Φίλων Μουσείων Ελλάδος. Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ταξιδιωτικά κείμενα, την επιμέλεια έχουν αναλάβει τα μέλη της Ένωσης.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της εν λόγω έκδοσης, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, παρευρέθηκαν και μίλησαν μεταξύ άλλων:
– Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού
– Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών
– Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος
– Υλιάνα Στέγγου, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό
– Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ.,
– Γιάννης Σαχίνης, Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών
– Λίλα ντε Τσάβες, Πρόεδρος Heritage & Museums (Κληρονομιά και Μουσεία)
– Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Θεοχαράκη
– Δρ Μαίρη Μαρούλη – Ζηλεμενου, Πρόεδρος Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας»

Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ιδρύθηκε το 2019 και δραστηριοποιείται στην τουριστική και πολιτιστική βιομηχανία της Ελλάδος, με σκοπό να φέρει κοντά γυναίκες, οι οποίες μοιράζονται κοινούς στόχους και όραμα για την ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των κυριότερων σκοπών και στόχων του συγκαταλέγονται: η προβολή και προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού της Ελλάδος εν γένει, η εξεύρεση των ισχυρών πόλων έλξης της Ελλάδος για την προώθηση του τουρισμού στη χώρα, οι συνέργειες και η αποδοχή υποστήριξης από δημόσιους φορείς ή Επιμελητήρια ελληνικά και μη, η ενδυνάμωση και προβολή του τομέα της ελληνικής πολιτιστικής βιομηχανίας, η ενίσχυση της καινοτομίας, η παρότρυνση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων για ανανέωση και υιοθέτηση νέων μεθόδων προσέλκυσης τουριστών, η δημιουργία δεξαμενής σκέψης με στόχο την προσέλκυση νέων τουριστών στην Ελλάδα, η καθοδήγηση (Mentoring) γυναικών για την ανέλιξή τους στις επιχειρήσεις, η διοργάνωση συνεδρίων – σεμιναρίων – θεματικών ημερίδων – εργαστηρίων και άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων συναφούς με το αντικείμενο της Ένωσης θεματολογίας, η συνεργασία με άλλους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό, η ενδυνάμωση των γυναικών που ασχολούνται με τον τουρισμό και τον πολιτισμό της Ελλάδος, η δικτύωση των γυναικών που ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις και η βελτίωση της θέσης τους, η βράβευση γυναικών με εξαιρετική και διακεκριμένη πορεία στους ανωτέρω τομείς.

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Σχολιάστε