Ξεκινά το “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge”


Το πρόγραμμα «Ανοικτής Καινοτομίας» “THE DIGITAL GATE IVThe Airport Innovation Challenge” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) ξεκινά για τέταρτη φορά, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.), αναζητώντας τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, με δυνατότητα υλοποίησης στο πραγματικό περιβάλλον του αεροδρομίου! Δίνοντας και φέτος την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν ικανότητες σχεδίασης και ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών, ο διαγωνισμός του Δ.Α.Α. έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Από αριστερά: Γιάννης Κόλλας – Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Δ.Α.Α., Αγγελική Καραγιαννάκη – Συντονίστρια ACEin και Αλέξανδρος Ζιώμας – Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Δ.Α.Α.

Το πρόγραμμα αναζητά νέα ταλαντούχα άτομα, επιστήμονες, φοιτητές, ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορεςμε ισχυρό τεχνολογικό -και όχι μόνο- υπόβαθρο που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε μία νέα ομάδα και να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις που απασχολούν την αεροδρομιακή κοινότητα, αναπτύσσοντας νέες ιδέες και προτάσεις και αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Οι φετινές «προκλήσεις» επικεντρώνονται στα παρακάτω πεδία:

  • Βελτίωση των διαδικασιών του αερολιμένα
  • Βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών
  • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το εμπορικό κέντρο του αερολιμένα (Retail Management)
  • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου και τη διαχείριση κρίσεων
  • Δημιουργία «πράσινου» αεροδρομίου και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
  • Δημιουργία «έξυπνου» αεροδρομίου (smart airport), Big Data και καινοτομίες ψηφιακής τεχνολογίας

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μπορούν να διεκδικήσουν:

  • Υποστήριξη από τον Δ.Α.Α. για την υλοποίηση του πρωτότυπου της υπηρεσίας με τη συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών και μεντόρων.
  • Υποστήριξη σε μορφή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) και υποδομών φιλοξενίας από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την περαιτέρω ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων.
  • Χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν το πρωτότυπό τους (MVP) στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
Από αριστερά: Κώστας Γκόγκος – Αναλυτής Ψηφιακών Υπηρεσιών & Καινοτομίας Δ.Α.Α., Ιωάννα Τραχανά – Ανώτερος Αναλυτής Ψηφιακών Υπηρεσιών & Καινοτομίας Δ.Α.Α., Μαρίνα Παπαγεωργίου – Υπεύθυνη Γρ. Τύπου Δ.Α.Α., Αγγελική Καραγιαννάκη – Συντονίστρια ACEin, Γιάννης Κόλλας – Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Δ.Α.Α. και Αλέξανδρος Ζιώμας, Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Δ.Α.Α.

Το πρόγραμμα “THE DIGITAL GATE IVThe Airport Innovation Challenge” δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Ιουνίου 2022 εδώ. Η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση, στη διάθεση των ενδιαφερόμενων είναι το Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας (ACEin) στο τηλέφωνο 2108203829 ή στο e-mail acein@aueb.gr 

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Economy / ActivitiesΕτικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: