«Ελληνικό Πρωινό» για τους επιβάτες του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού


Με το σερβίρισμα «Ελληνικού Πρωινού» γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από την ελληνική ξενοδοχία και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.). Πρόκειται για τη δυναμική δράση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), «Ελληνικό Πρωινό», που αναδεικνύει τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, το Ξ.Ε.Ε. σε συνεργασία με τον Δ.Α.Α. και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού (Ε.Ξ.Α.Α.Α.), προσέφερε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στο χώρο Αναχωρήσεων του Αεροδρομίου, το «Ελληνικό Πρωινό».

Καφές ελληνικός στην χόβολη, η πλέον εμβληματική εικόνα του πρωινού των Ελλήνων.

Η Yφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή στο Αεροδρόμιο ως προάγγελο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, σημείωσε ότι: «Στηρίζουμε ένθερμα αυτή την προσπάθεια, που φέρνει τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο τραπέζι κάθε ταξιδιώτη! Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε., του Δ.Α.Α. και της Ε.Ξ.Α.Α.Α., με επίκεντρο το «Ελληνικό Πρωινό». Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εστιάζοντας στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και με όχημα την ελληνική γαστρονομία ταξιδεύουμε την εικόνα της χώρας μας πιο μακριά! Εστιάζουμε στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον».

Από δεξιά: Άντζελα Γκερέκου – Πρόεδρος Ε.Ο.Τ., Σοφία Ζαχαράκη – Υφ. Τουρισμού, Αλέξανδρος Βασιλικός – Πρόεδρος Ξ.Ε.Ε., Χριστίνα Τετράδη – Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε., Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς – Προέδρος Ε.Ξ.Α.Α.Α., Ιωάννα Παπαδοπούλου – Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μarketing Δ.Α.Α. και Μαρίνα Παπαγεωργίου – Τομεάρχης Γρ. Τύπου Δ.Α.Α.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός, το καινοτόμο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» ξεκίνησε το 2010 από το Ξ.Ε.Ε. και έκτοτε έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία καταξίωσης, μέσα από το διαρκή εμπλουτισμό του και τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή. «Η ανάδειξη μέσω του «Ελληνικού Πρωινού» της ιδιαίτερης γαστρονομικής παράδοσης κάθε περιοχής της χώρας µας, ανάλογα µε τα προϊόντα που παράγονται σε αυτήν, χάρη στις ιδιαίτερες κλιματολογικές και γεωγραφικές συνθήκες, δίνει στοιχεία μοναδικότητας στην εμπειρία των επισκεπτών μας και συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα νέων αγορών, για μοναδικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Κάθε μέρα, με κάθε πρωινό, τα ξενοδοχεία που έχουν αγκαλιάσει το «Ελληνικό Πρωινό», γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας» ανέφερε ο κ. Βασιλικός, προσθέτοντας: «Όπως είναι γνωστό, η Φιλοξενία διαχέει τα οφέλη της σε 17 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και 9 τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσά τους ο πρωτογενής τομέας έχει περίοπτη θέση σε αυτή τη συνεισφορά του ελληνικού ξενοδοχείου, όπως επιβεβαιώνεται από έρευνα του Ι.Τ.Ε.Π. για λογαριασμό του Ξ.Ε.Ε. Σύμφωνα με αυτή, το 88% της δαπάνης των ξενοδοχείων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων. Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό κατανέμεται σε 36% προς τοπικούς παραγωγούς -εντός δηλαδή του νομού που δραστηριοποιείται κάθε ξενοδοχείο- και το 52% από την υπόλοιπη Ελλάδα».

Η  Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μarketing του Δ.Α.Α. Ιωάννα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, δήλωσε: «Η σημερινή «Πρόσκληση σε…Ελληνικό Πρωινό» είναι μια ακόμα έκφραση της πολυδιάστατης συνεργασίας μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με την Ε.Ξ.Α.Α.Α. και αποτελεί μια ιδιαίτερη  στιγμή για εμάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την ενδυνάμωση και την προβολή  της ελληνικότητας και της παράδοσής μας, επιλέξαμε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για να μοιραστούμε με τους ταξιδιώτες μας τη γαστρονομική  εμπειρία των αυθεντικών, ελληνικών  προϊόντων, που συνθέτουν το Ελληνικό Πρωινό και εκφράζουν με τον πιο…γευστικό τρόπο την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία».

Γλυκό σταφύλι μοιράστηκε σε όλους τους επιβάτες που βρέθηκαν στο Αεροδρόμιο Αθηνών την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Η Προέδρος της Ε.Ξ.Α.Α.Α. Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, αναφερόμενη στους σκοπούς της συγκεκριμένης εκδήλωσης επεσήμανε ότι: «Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε όσο λίγες από Έλληνες και ξένους επισκέπτες και η φήμη του έχει ήδη ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Εκφράζει την Ελλάδα μας, εκφράζει την φιλόξενη «καλημέρα» μας και κυρίως στηρίζει και αναδεικνύει την ελληνική παραγωγή τοπικών προϊόντων και τους Έλληνες παραγωγούς. Είμαστε υπερήφανοι για το Ελληνικό Πρωινό, με το οποίο σήμερα, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, αποχαιρετούμε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τους επισκέπτες, που αναχωρούν από τη χώρα μας».

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Gastronomy, Greece, Local ProductsΕτικέτες: , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: