Σχέδια κι ευχές του Ομίλου Joseph Sassoon για το 2023


Tην ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα, αλλά και την σταθερή στόχευσή του για επενδύσεις στην πατρίδα των προγόνων του, εκφράζει με κάθε ευκαιρία ο David Sassoon, ο οποίος ανέπτυξε για μία ακόμη φορά τις απόψεις του υποδεχόμενος δημοσιογράφους και επιχειρηματίες για ανταλλαγή ευχών. O Πρόεδρος του Joseph Sassoon Group καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του με αφορμή τις γιορτινές μέρες, αλλά και το Ισραηλινό Χανουκά και τους φιλοξένησε στην έδρα των γραφείων του Ομίλου στο Κολωνάκι.

Ο David Sassoon επεσήμανε γιά μία ακόμη φορά ότι λαμβάνει τεράστια αγάπη από την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά στα επιχειρηματικά σχέδιά του, ενώ επανέλαβε την ηθική δέσμευση απέναντι στον παππού του ότι όταν «ανοίξει τις επιχειρηματικές βλέψεις του σε κάποια άλλη χώρα, αυτή να είναι η Ελλάδα». Χαρακτηριστικά τόνισε: «Ως εβραϊκή οικογένεια και γιος του Εβραϊκού Έθνους, είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στην Ελλάδα για να βοηθήσω στην ενίσχυση της σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει ισχυρότερος και πιο πιστός σύμμαχος της Ελλάδας αυτήν την εποχή στην περιοχή, από το Ισραήλ. Μοιραζόμαστε αρχαίες αξίες με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, ενώ πολύ πριν υπάρξει ο Ο.Η.Ε., η Ε.Ε. ή ακόμα και οι Η.Π.Α., το Ισραήλ και η Ελλάδα συνυπήρχαν ως δύο αρχαίοι πολιτισμοί, που προσέφεραν στον κόσμο τόσο τον πνευματικό όσο και τον ηθικό κώδικα μέσω της Βίβλου. Όπως είμαι υπερήφανος Εβραίος και γιος ενός πατέρα που γεννήθηκε στην Ελλάδα, έτσι είμαι και Έλληνας Πατριώτης που αγαπά την Ελλάδα και θέλει να τη δει να δυναμώνει και να ανθίζει».

Μίλησε, επιπλέον, για τα επενδυτικά σχέδιά του και τόνισε ότι παρά τις βλέψεις του, δεν έγινε κατορθωτός ο πρώτος στόχος και δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη η πρώτη επένδυση. Πάντως, με το πείσμα ως χαρακτηριστικό του, τόνισε ότι ο ίδιος και τα στελέχη της εταιρείας του βρίσκονται στη ρότα επίτευξης συμφωνιών, ευελπιστώντας αυτές να επικυρωθούν ως το δεύτερο τρίμηνο του 2023: «Ελπίζαμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας επένδυση στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2022, δυστυχώς όμως, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, υπήρξαν αρκετές προκλήσεις στην τοπική αγορά, που μας εμπόδισαν να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Ωστόσο, παραμένουμε προσηλωμένοι στην αγορά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε συμφωνίες, που ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023».

David Sassoon και Μάκης Μάτσας.

Ο David Sassoon έχει την πεποίθηση, αλλά και την εμπειρία, ώστε να θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο το κέρδος ενός επιχειρηματία ή μίας εταιρείας να είναι εξαρτημένο από τη ζημία του άλλου: «Η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά, η οποία πιστεύουμε ότι υποεξυπηρετείται, αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες. Δεν επιδιώκουμε να ανταγωνιστούμε την τοπική αγορά, αλλά να εξερευνήσουμε και να εντοπίσουμε ευκαιρίες συνεργασίας. Στον Όμιλο Joseph Sassoon, πιστεύουμε στο  Παιχνίδι θετικού αθροιστικού αποτελέσματος (“Positive Sum Game”), όπου ωφελούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και η κοινότητα στην οποία εργαζόμαστε. Ελπίζουμε, επίσης, να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας με τοπικούς εταίρους, επιχειρηματίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, γεγονός που αποτελεί μια προσπάθεια συνεργασίας και ελπίζουμε και άλλοι να ενωθούν μαζί μας. Αν σκέφτεστε σοβαρά να δώσετε ώθηση στην αγορά και να τραβήξετε την οικονομία από τις τρέχουσες αρνητικές επιδόσεις της, τότε θα χρειαστεί να υπολογίσετε εκ νέου, να αναπροσαρμόσετε τη στρατηγική σας και να αρχίσετε να σκέφτεστε έξω από τα καθιερωμένα.

Noam Katz -Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα-, David Sassoon και Κωνσταντίνος Γέρου.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η πτωτική αγορά αποτελεί ευκαιρία για κάθε επενδυτή είτε είναι ξένος, είτε εγχώριος. Αυτή είναι η στιγμή για να αποκτήσετε ευμεγέθη περιουσιακά στοιχεία και σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδώσετε περιουσιακά στοιχεία σε εξαιρετική τιμή, επιπλέον, οι αγορές αποδίδουν καλύτερα υπό πίεση και εδώ είναι που ξεχωρίζουν οι διαπραγματευτές συμφωνιών από το πλήθος και τα υπερδιογκωμένα «εγώ» ξεφουσκώνουν. Είναι καιρός για δράση και απόδοση, δημιουργικότητα και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Είναι οι δύσκολες στιγμές που οικοδομούν τον χαρακτήρα ενός επιχειρηματία και χτίζουν μελλοντικούς επενδυτές. Προσωπικά, στοιχηματίζω στην ελληνική αγορά, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να βρίσκεται κάποιος στην Ελλάδα από αυτή. Ο Όμιλος Joseph Sassoon ανυπομονεί να συνεργαστεί τόσο με την εκτελεστική, όσο και με την πολιτική εξουσία, για να αυξήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και να βοηθήσει στην υποστήριξη τοπικών νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Οι ελληνικές μου ρίζες αποτελούν σημαντικό παράγοντα στη στρατηγική της τράπεζάς μας στην Ελλάδα.

Αστέριος Γκουτζάρης, Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Στέργος Κασέκας και Διονύσιος Ζαχαρέλος.

Ο David Sasson συνέχισε μιλώντας για την επιθυμία του Oμίλου του να μοιραστεί τις γνώσεις του, ενώ ευχήθηκε καλή χρονιά στους Έλληνες και τους Ισραηλινούς: «Ο Όμιλος Joseph Sassoon είναι εδώ για να μοιραστεί την τεχνογνωσία, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του στις χρηματοπιστωτικές αγορές, για να υποστηρίξει τους τοπικούς εταίρους, τους ενδιαφερόμενους φορείς, τους πελάτες και τους συνεργάτες του μέσω πρακτικής και εκπαίδευσης. Εύχομαι στην Ελλάδα, στην ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας και στους ομογενείς μου Έλληνες «Καλές Γιορτές», ευτυχία, ειρήνη, ευημερία, επιτυχία και μια πολύ καλή χρονιά! Εύχομαι, επίσης, σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μου του Εβραϊκού Έθνους στο Ισραήλ και στη διασπορά «Χαρούμενο Χανουκά» (Hanukkah sameach), είθε το φως του Θεού να λάμψει στο Ισραήλ και στο λαό του με ειρήνη, ευημερία, επιτυχία και να μας προστατεύει όλους από το κακό. Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να στείλω τις ευχές μου προσωπικά και μέσω της οικογένειάς μου στον νέο Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και τον MK Ben Gvir για την επιτυχία τους στις πρόσφατες εκλογές».

Κατερίνα Μαρινάκη, Βασίλης Τσούνης, Λάμπρος Κατσαρός, David Sassoon, Νίκος Κοσμόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρέσβης του Ισραήλ Νoam Katz, ο Πρέσβης επί τιμή Σπύρος Θεοχαρόπουλος, ο Πρόξενος της Ναμίμπια στην Ελλάδα Αλέξανδρος Ηλιάδης, ο Πρόξενος της Νικαράγουα στην Ελλάδα Μιγκέλ Καπουάνο, o επιχειρηματίας Μάκης Μάτσας, o εκδότης Κωνσταντίνος Γέρου, στελέχη του ομίλου Joseph Sassoon και δημοσιογράφοι που ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά.

Μάκης Μάτσας, David Sassoon, Noam Katz.
Μιγκέλ Καπουάνο -Πρόξενος της Νικαράγουα στην Ελλάδα-, Διονύσιος Ζαχαρέλος, Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Αλέξανδρος Ηλιάδης -Πρόξενος της Ναμίμπια στην Ελλάδα.
Ειρήνη Νικολοπούλου, Δέσποινα Σαββοπούλου, Τίνα Σγουροπούλου, Γιάννης Βίτσας.
Έμιλυ Παπαπαναγιώτου, David Sassoon, Δέσποινα Σαββοπούλου.
Κασσιανή Καραγκιουλέ, David Sassoon, Διονυσία Ζαπατίνα.
Noam Katz, Μάκης Μάτσας, Μιγκέλ Καπουάνο, Αλέξανδρος Ηλιάδης.
Γιάννης Βίτσας, Μάκης Μάτσας.
Κατερίνα Μαρινάκη, David Sassoon, Βασίλης Τσούνης.
ΜΙχάλης Δαρδανελιώτης, Διονύσιος Ζαχαρέλος, Noam Katz.
David Sassoon, Κωνσταντίνος Γέρου, Μάκης Μάτσας, Ειρήνη Νικολοπούλου.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Economy / ActivitiesΕτικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: