Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στις εκδηλώσεις του AthensFashionClub για την έναρξη της πρώτης Πορτογαλικής Θερμοκοιτίδας Μόδας στην Ελλάδα


Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος τίμησε με την παρουσία του την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της διακεκριμένης και πρωτοπόρας Σχολής Μόδας AthensFashionClub, που φέτος συνδυάστηκε και με την βαρύνουσας σημασίας έναρξη του Portuguese Fashion Incubator, της πρώτης Πορτογαλικής Θερμοκοιτίδας Μόδας στην Ελλάδα «Grow Sustainable in Portugal«. Ο Υφυπουργός επέλεξε να παρευρεθεί λόγω του ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον του το γεγονός πως η συγκεκριμένη Σχολή Μόδας είναι η μοναδική που έχει παρουσία στο εξωτερικό, όπου και διακρίνεται διαχρονικά για την δράση της.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση της Σχολής Μόδας AthensFashionClub
…αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ενδελεχούς ξενάγησής του από την ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της Σχολής Μαρία Βυτινίδου.
Παρακολουθήστε εδώ την ομιλία του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου.

Σε μία άψογα οργανωμένη εορταστική βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη εκπαίδευση, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στο χώρο της μόδας, συναντήθηκαν σπουδαστές, απόφοιτοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνεργάτες της Σχολής Μόδας Athensfashionclub – Fashion School με τον Άγγελο Συρίγο, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο οποίος και εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμησή του για το σύνολο του έργου της Σχολής. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν οι νέες συνεργασίες της Σχολής, σε συνέχεια της επίσκεψη της σε 3 από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Μόδας, την Premiere Vision Paris, την Pure London και την Modtissimo Porto.

Η Μαρία Βυτινίδου παρουσιάζει τα πεπραγμένα της χρονιάς που μόλις έφυγε, λίγο πριν την κοπή της βασιλόπιτας της Σχολής…
…για το καλό του νέου χρόνου, δια χειρός του έτερου ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Βαγγέλη Δημητρακόπουλου, πάντα υπό το βλέμμα του Υφυπουργού Άγγελου Συρίγου.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για όλες τις δραστηριότητες του Athensfashionclub σχετικά με τη Βιώσιμη Μόδα, τη συμμετοχή των σπουδαστών της σε Διεθνείς Εκθέσεις, τη συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, την ανάπτυξη Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας για ταλαντούχους σχεδιαστές και την έναρξη της πρώτης Πορτογαλικής Θερμοκοιτίδας Μόδας στην Ελλάδα «Grow Sustainable in Portugal«.

Ο Υφυπουργός Άγγελος Συρίγος, η Μαρία Βυτινίδου και ο Thiago Carvalho, Σύμβουλος Πρεσβείας & Προϊστάμενος Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα.
Ο Βαγγέλης Δημητρακόπουλος και ο Thiago Carvalho, Σύμβουλος Πρεσβείας & Προϊστάμενος Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα. Στο βάθος ο Αλέξανδρος Βαβανάτσος από την Ifansi Textiles Doumas.

Μεταξύ όσων αποδέχθηκαν την πρόσκληση των δημιουργών και ιδιοκτητών της Σχολής, της σχεδιάστριας μόδας Μαρίας Βυτινίδου και του Βαγγέλη Δημητρακόπουλου, ήταν εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως ο Thiago Carvalho, Σύμβουλος Πρεσβείας & Προϊστάμενος Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε τα θερμότερα συγχαρητήριά του για την προσπάθεια των σπουδαστών της Σχολής να διακριθούν στη διεθνή σκηνή μόδας, με τη χρήση πορτογαλικών καινοτόμων υφασμάτων.

Συνολική άποψη του χώρου των εκδηλώσεων.
Σε ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα «πηγαδάκια» της βραδιάς, η Μαρία Βυτινίδου συνομιλεί με τον Υφυπουργό Άγγελο Συρίγο και τον Γιώργο Κουτούλια, ιδρυτή της Ακαδημίας Μοντέλων και του “Future Models Agency”.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Φωτόπουλος – Δικηγόρος και Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, η Φαίη Καλογήρου – Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, η Μαρίζα Υφαντή – υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, η Εβίτα Δανούση – Τομεάρχης Νεολαίας, η Σάγια Τσαουσίδου – Πρόεδρος του Διεθνούς Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, αλλά και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματός της και οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Μαρινάκη και Βασίλης Τσούνης.

Από αριστερά: Σάγια Τσαουσίδου, Thiago Carvalho, Γιάννης Φωτόπουλος, Κατερίνα Μαρινάκη και Βασίλης Τσούνης.
Σπουδαστές της Σχολής και προσκεκλημένοι σε ένα όμορφο στιγμιότυπο.

Η Σχολή Μόδας Athensfashionclub – Fashion School ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Έφη Γράψα, ιδιοκτήτρια της Grapsas Labelling, η οποία δήλωσε ένθερμη υποστηρικτής της προσπάθειας των σπουδαστών της Σχολής για την προώθηση των συλλόγων τους στο εξωτερικό και προσφέρθηκε να τους ενισχύσει με χορηγία κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, όπως ταμπέλες σήμανσης και φροντίδας για τις επόμενες συλλογές τους.

And the winner is…
…για τα μεγάλα δώρα των δύο φετινών φλουριών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, η οποία φέτος είχε δύο φλουριά με σημαντικά δώρα για τους δύο νικητές: το πρώτο φλουρί κέρδισε δωρεάν συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Modtissimo του Porto, για ένα Βιώσιμο σχεδιαστή μόδας, ώστε να προωθήσει άμεσα τις συλλογές του στο εξωτερικό και στο Βοοth του «Assosiation of Sustainable Designers in Portugal», ενώ το δεύτερο φλουρί αντιστοιχούσε στο εκπληκτικό βιβλίο-ημερολόγιο του γνωστού Βέλγου σχεδιαστή μόδας Walter Van Beirendonck. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή χρονιά σε όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό της Σχολής!

Ακολουθούν μερικά ακόμα στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά.

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, Economy / ActivitiesΕτικέτες: , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: