Μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, που διοργανώθηκε από τις 29 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου 2022, στη Λάρνακα της Κύπρου, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας βρίσκεται ante portas και θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη αυτή πόλη της Κύπρου από 20 έως και 23 Απριλίου, ως μία τετραήμερη γιορτή πολιτισμού με τίτλο: «Ο ποιητικός λόγος εκφραστής και συνδιαμορφωτής του κοινωνικού γίγνεσθαι». Το Φεστιβάλ, έχοντας πλέον τοποθετήσει επάξια τη Λάρνακα και ολόκληρη την Κύπρο στο επίκεντρο του διεθνούς περί ποίησης ενδιαφέροντος, διοργανώνεται από την Culture & Αrt, τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, στηρίζεται δε από τον Δήμο Λάρνακας, ενώ η διοργάνωση χαιρετίζει φέτος και τη συνεργασία της με την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου. Η Λάρνακα, μέσω αυτού του Φεστιβάλ-θεσμού, φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει τον φυσικό, αλλά και διαδικτυακό εκείνο χώρο -μέσω και της ιστοσελίδας cultureandart.cy-, που όχι μόνο θα συμβάλει στη σύσφιξη σχέσεων και στην καλλιέργεια της πολιτιστικής διπλωματίας, αλλά και θα αποτελέσει διεθνή κόμβο προώθησης, σταδιακά, των καλών πρακτικών στην εκπαίδευση και την καλλιέργεια ευτυχισμένων αυριανών πολιτών, κριτικά σκεπτόμενων, με αναπτυγμένη την πολιτιστική συνείδηση και την κοινωνική ενσυναίσθηση.

Kαλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, το οποίο οραματίστηκε ο Καθηγητής Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, είναι η καταξιωμένη ποιήτρια και λογοτέχνιδα Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης με καταγωγή από την Αμμόχωστο. Ο Δρ Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Πρόεδρος του Φεστιβάλ, όπως και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, είναι Καθηγητής «Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας», Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κοινού Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» (Π.Δ.Μ. – Α.Π.Θ.) και του Κοινού Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» (Ε.Α.Π. – Π.Δ.Μ.). Οι δύο αυτοί στυλοβάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας μας μίλησαν για όλα όσα αφορούν στη διοργάνωση του φετινού 2ου Φεστιβάλ, μέσα από μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κοινή και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή τους, που θα βρείτε αμέσως παρακάτω.

Κύριε Καθηγητά, κυρία Αρτεμίου-Φωτιάδου, καταρχάς θα θέλαμε να μας πείτε ποιο υπήρξε για σας το έναυσμα ώστε να ακολουθήσετε τα μονοπάτια της ποίησης;
Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος (Τ.Η.Κ.): Την αγάπησα από μικρός τη Λογοτεχνία. Ο πατέρας μου, Ηλίας Κωτόπουλος, ήταν κλασικός φιλόλογος και συγκεκριμένα ομηριστής. Με τον τρόπο του καλλιέργησε την αγάπη για την πεζογραφία και στους δύο γιους του. Στο Γυμνάσιο είχα διαβάσει ολόκληρη τη γενιά του ’30! Ο αείμνηστος καθηγητής μου Θανάσης Γκότοβος, τον απόλαυσα στο Γυμνάσιο στην αρχή και στο Πανεπιστήμιο αργότερα, μας σύστησε την καλή, τη μεγάλη ποίηση. Την αγάπησα πολύ, πρωτοθυμάμαι τον εαυτό μου να γράφω «κανονικά» ποιήματα από τις αρχές της Α΄ Γυμνασίου. Την αγάπησα γιατί ο λόγος της δεν φλυαρεί, συμπυκνώνει, αφαιρεί τα περιττά και προσκαλεί τον/την αναγνώστη/τρια να συμπληρώσει τα νοηματικά «κενά». Είναι ένας άλλος κώδικας επικοινωνίας που συγκινεί, συμβολίζει, συνδηλώνει, συνομιλεί εντέλει διαφορετικά. Για μένα ο πλέον αισθητικά αρτιωμένος.
Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου (Ε.Α.-Φ.): Ήμουν ένα παιδί που διάβαζε πάντα πολύ. Στα χρόνια του Γυμνασίου ήταν αποκαλυπτική και καθοριστική για μένα η γνωριμία με τους μεγάλους μας ποιητές. Ένα παράθυρο που άνοιγε συνεχώς σε καινούριες διαδρομές. Διάβασα και διαβάζω πάρα πολύ, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Αλλά κάπου εκεί στην εφηβεία, κουβαλώντας και το τραύμα της εισβολής, συνειδητοποίησα πως η ποίηση ήταν πια το πιο παρήγορο επίθεμα. Πολύ φυσιολογικά ήρθαν οι πρώτοι δικοί μου στίχοι. Συνέχισα να γράφω για χρόνια πολλά χωρίς να δημοσιεύω. Συμμετείχα σε πάμπολλους διαγωνισμούς, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τη δική μου θέση στην ποιητική δημιουργία. Η πρώτη έκδοση ποιητικής συλλογής έγινε το 2007, όταν πια ένιωσα πως μπορούσα να μοιραστώ αυτό τον εσωτερικό μου μονόλογο. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δώδεκα ποιητικές συλλογές. Και είναι για μένα δώδεκα καταδύσεις σε ένα βυθό, που μου χαρίστηκε σαν ουρανός.

Πείτε μας δυο λόγια κατ’ αρχάς για το πώς εμπλακήκατε με το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας και πώς οδηγηθήκατε στην εξαιρετικά επιτυχή, ομολογουμένως, διοργάνωσή του;
Τ.Η.Κ.: Είμαι ποιητής ο ίδιος. Διδάσκω ποίηση και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο για περισσότερο από 20 χρόνια πια. Την αγαπώ την ποίηση και όσους/ες τη θεραπεύουν, με τον «σωστό» τρόπο. Ο καλός μου φίλος και σημαντικός ποιητής Αντώνης Σκιαθάς μου πρότεινε πριν από χρόνια να αναλάβω Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πατρών, που διοργανώνεται εδώ και 5 χρόνια με ανάλογη, δηλαδή εξαιρετική επιτυχία, με το «δικό» μας, της Λάρνακας. Με τον Αντώνη κάνουμε πολλά για την ποίηση, επιτρέψτε μου εδώ να αναφέρω μόνο τα διεθνούς φήμης βραβεία Jean Moréas. Γνωρίζοντας και εκτιμώντας την Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου ως άνθρωπο και ως ποιήτρια, μέσα και από το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας, της πρότεινα τη διοργάνωση ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης και στη Λάρνακα, πρόταση την οποία και αποδέχθηκε.
Ε.Α.-Φ.: To 2018 οργάνωσα μία παρουσίαση των δύο τελευταίων ποιητικών συλλογών μου, στη Λάρνακα. Ο εκδότης μου, ο αγαπητός Κώστας Κρεμμύδας, πρότεινε για ομιλητή τον Καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, κ. Τριαντάφυλλο Η. Κωτόπουλο. Πράγματι ο κ. Κωτόπουλος ήρθε στην Κύπρο μαζί με τον εκδότη μου και έγινε μία πολύ ωραία παρουσίαση στη Λάρνακα, η τελευταία που πραγματοποιήθηκε για βιβλία μου στην Κύπρο, προτού περιορίσει τις δραστηριότητές μας η πανδημία. Αναλαμβάνοντας ως Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας το 2019, ο κ. Κωτόπουλος, γνωρίζοντας πια την ποίησή μου, με προσκάλεσε να συμμετάσχω ως ποιήτρια. Κι αυτή ήταν και η απαρχή τόσο των συμμετοχών μου στο Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας όσο και της συνεργασίας μας στα δύο διαδικτυακά Φεστιβάλ που ακολούθησαν. Πριν 2 περίπου χρόνο, ο κ. Κωτόπουλος πρότεινε τη διοργάνωση ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης και στη Λάρνακα. Αποδέχτηκα την πρότασή του να αναλάβω ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ κι έτσι ξεκίνησε μια ωραία και παραγωγική συνεργασία, αποκορύφωμα της οποίας υπήρξε και η πραγματοποίηση του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, με Πρόεδρο τον κ. Κωτόπουλο.

Θα θέλαμε να μας κάνετε μια συνολική αποτίμηση του Α΄ Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας.
T.H.K.: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας στέφθηκε ειλικρινά με απόλυτη επιτυχία. Οι ποιητές και οι ποιήτριες, διαλεγμένοι/ες «διά ελαίου», από τις χώρες του εξωτερικού και την Ελλάδα που μας τίμησαν με την παρουσία τους, το μνημονεύουν ακόμη. Διατηρούμε στενή επαφή και με όλους/ες τους προσκεκλημένους/ες και θα αξιοποιηθεί πολλαπλώς η καλή αυτή σχέση στο άμεσο μέλλον. Στρογγυλές τράπεζες, απαγγελίες, εκδηλώσεις για την ποίηση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς -και με εμπλοκή της εκπαιδευτικής κοινότητας της Λάρνακας- είναι αυτά ακριβώς τα στοιχεία, που προσέδωσαν στο Φεστιβάλ μια μοναδική δυναμική και μια διακριτή ποιότητα ανάμεσα σε άλλες διοργανώσεις. Ξεχώρισε, άρεσε και πάνω απ’ όλα έπεισε για την αξία και την ανάγκη της επαφής με τον ποιητικό λόγο.
Ε.Α.-Φ.: Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας δικαίωσε την προσπάθεια και το όραμά μας για μια καινούρια πρόταση στο χώρο της ποίησης και του πολιτισμού γενικότερα. Από την αρχή, μαζί με τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ, ποιητή και Καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής Τριαντάφυλλο Η. Κωτόπουλο, βάλαμε ψηλά τον πήχυ. Ο Δήμος Λάρνακας στάθηκε από την αρχή αρωγός στις προσπάθειές μας. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, επίσης, μας συγκινεί με τη στήριξή της. Τόσο το 1ο όσο και το 2ο Φεστιβάλ έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της. Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, παρά το γεγονός ότι διεξήχθη σε πολύ αντίξοες συνθήκες, αμέσως μετά τα lock down, με έντονες τις επιδράσεις της πανδημίας στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κατάφερε να καταθέσει μια καινούρια πολιτιστική πρόταση, μια γιορτή πολιτισμού για την ποίηση και όλες τις άλλες τέχνες, που μπορούν να την πλαισιώσουν. Η Λάρνακα τοποθετείται στο διεθνή χάρτη ως τοπόσημο πολιτισμού και η ποίηση κοινωνείται με πολλούς τρόπους στο ευρύτερο κοινό.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα το Β΄ Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης. Τι πρέπει να περιμένουμε για φέτος, τι αλλάζει και τι μένει ίδιο; Τι χρειάζεται πιθανόν να γίνει ακόμα, προκειμένου να αποτελέσει θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου;
Τ.Η.Κ.: Ίδια παραμένει η διάθεση και η πίστη μας να υπηρετήσουμε τον πολιτισμό και να επικοινωνήσουμε τον καλό ποιητικό λόγο. Βελτιώνονται και προστίθενται διαρκώς στοιχεία στη διοργάνωση. Καμαρώνουμε ότι έχει ήδη πολιτογραφηθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, αλλά ονειρεύομαστε ακόμη πιο μακριά… Να περιμένετε πολλές ανακοινώσεις συνεργασιών και με καλλιτέχνες άλλων πεδίων (ζωγράφοι, φωτογράφοι, χορογράφοι κτλ.), που θα ενδυναμώσουν όχι μόνο τα «γράμματα και τις τέχνες», αλλά και αυτό που λέμε σήμερα «πολιτιστική οικονομία». Σας έχουμε ωραίες εκπλήξεις εδώ. Και να τονίσω εμφατικά ότι έχουμε στο μυαλό μας πάντοτε τη μαθητική κοινότητα της Λάρνακας.
E.A.-Φ.: Tο Φεστιβάλ φέτος είναι διάρκειας τεσσάρων ημερών, αντί τριών που ήταν το 2022. Παραμένουν βασικές δράσεις του Φεστιβάλ όπως οι απαγγελίες, οι συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, η μελοποιημένη ποίηση, η χορογραφημένη ποίηση, τα ποιητικά αφιερώματα. Στο χώρο της εικαστικής δημιουργίας, παρουσιάζουμε φέτος την έκθεση έργων τέχνης του Μιχαήλ Ηλία «Οι ποιητές του φωτός». Τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό και ευχαριστούμε θερμά το ζωγράφο για την αποδοχή της πρότασής μας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023, στις 7:00 μ.μ., στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Λάρνακας. Θα έχουμε, επίσης, μια παρουσίαση για τη σχέση φωτογραφίας και ποίησης, πολύ ενδιαφέρουσα, πραγματικά, από τη φωτογράφο Peny Delta. Η πολύ καινούρια πρόταση, στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, είναι η συμμετοχή των παιδιών και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Με αθλοθέτη την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου προκηρύξαμε στις αρχές της χρονιάς τον μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό «Ιερότητα Γραφής 2023». Υπήρξε πολύ θετική ανταπόκριση από τα παιδιά και των τριών βαθμίδων. Θα έχουμε τη χαρά να απονείμουμε τα βραβεία και τα τιμητικά διπλώματα στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 21 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο «Γ. Λυκούργος», στη Λάρνακα. Στο Φεστιβάλ συμμετέχει το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του Αντρέα Γερολέμου, ενώ συμμετέχουν, επίσης, η Σχολή χορού MAMB και η Σχολή Ρωσικού μπαλέτου και Σύγχρονου Εύης Σουρή Ευθυμίου. Τέλος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος 45 ποιητές και ποιήτριες από Κύπρο, Ελλάδα και διάφορες χώρες του κόσμου, σε σύγκριση με 37 που ήταν την περασμένη χρονιά. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να τους αναφέρω ονομαστικά. Από την Κύπρο, λοιπόν, συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Ζαμπά, Αλεξία Βίκτωρος, Ανδριανή Σουρή, Αντώνης Γαβριήλ Παπά, Γιώργος Μαυρομάτης, Γιώργος Μολέσκης, Δάφνη Νικήτα, Ειρήνη Σιδερά, Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, Ευθύβουλος Ευθυβούλου, Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Κωνσταντία Φιλίππου, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Μαίρη Θεοδοσίου -Νικολάου, Μαρία Καντωνίδου, Μαρία Χατζηαυξέντη, Μαρία Χριστοδούλου, Μάριος Αγαθοκλέους, Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου, Νάσα Παταπίου, Νόρα Νατζαριάν, Όλγα Οικονομίδου, Πάμπης Αναγιωτός και Παναγιώτης Πέτσας. Από την Ελλάδα συμμετέχουν: Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Αντώνης Δ. Σκιαθάς, Δήμος Χλωπτσιούδης, Θανάσης Χατζόπουλος, Κώστας Κρεμμύδας, Λίνα Νικολακοπούλου, Νίκος Φωτόπουλος, Τασούλα Τσιλιμένη, Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Χλόη Κουτσουμπέλη, Χριστίνα Παναγιώτα Γραμματικοπούλου. Επίσης, συμμετέχουν οι: Alexandre Mexis – Γαλλία, Felix Shiller – Γερμανία, George Wallace – H.Π.Α., Juliana Velickovska – Βόρεια Μακεδονία, Lorenzo Pataro – Ιταλία, Maria Del Castillo Sucerquia & Sara Maria Harb Said – Κολομβία, Marko Pogacar – Κροατία, Petra Kolmančič – Σλοβενία.

Τι πρέπει να δίνει η ποίηση στον άνθρωπο; H ποίηση είναι τελικά για όλους;
Τ.Η.Κ.: Βιώνουμε παγκοσμίως την απομείωση των ουμανιστικών σπουδών. Θέλει ευφάνταστες προτάσεις και λύσεις για να το ανατρέψουμε αυτό. Οφείλουμε να στοχεύσουμε στη γνωριμία με την ποίηση από τις πολύ μικρές ηλικίες. Και με τρόπο που να μην τους/τις τρομάξει -ναι εδώ η Δημιουργική Γραφή μπορεί να διαδραματίσει πολύ σπουδαίο ρόλο. Ξεκινάς από αυτό που τους/τις αρέσει και τους/τις μυείς σταδιακά στα μεγάλα έργα.
E.Α.-Φ.: Η ποίηση θα έπρεπε να αγγίζει όλο τον κόσμο με τη δυναμική του λόγου, την ομορφιά και το ρυθμό των λέξεων, τη συμπύκνωση του νοήματος, τη μεταφορική της χροιά. Ωστόσο, παραμένει με ένα μικρό αριθμό αναγνωστών, τη στιγμή που αντιστρόφως ανάλογα πληθαίνουν αυτοί που γράφουν. Μικρό αναγνωστικό κοινό επιλέγει την ιδιαιτερότητα της ποιητικής γλώσσας. Η πεζογραφία φαίνεται λιγότερο σύνθετη, πλησιέστερη ίσως στην καθημερινότητα και την πεζότητά της. Μα χρειαζόμαστε την ποίηση ακριβώς γι’ αυτή την άλλη θέαση του κόσμου, για την υπέρβαση των τετριμμένων. Γι’ αυτό και πάντα ενθαρρύνω γνωστούς και αγνώστους να διαβάσουν ποίηση, να γίνει η αρχή, όπως ένα φως ανάβει μέσα μας ή ένα κουδούνι μας θυμίζει κάτι, που μας αφορά αλλά μπορεί να το έχουμε ξεχάσει.

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη, κύριε Καθηγητά και κυρία Αρτεμίου – Φωτιάδου, θα θέλαμε να μας πείτε πρωτίστως δύο λόγια για τη μεταξύ σας συνεργασία, αλλά και για τη σχέση και τη συνεργασία σας με όλα τα Μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.
Τ.Η.Κ.: Την Ελένη τη γνώρισα αρχικά ως ποιήτρια και πραγματικά το έργο της με εντυπωσίασε και με άγγιξε. Είναι σπουδαίο! Η κορυφαία στη γενιά της για την Κύπρο. Όταν της πρότεινα τη συνεργασία μας για την ίδρυση του Φεστιβάλ δεν γνώριζα το πόσο οργανωτική είναι. Εντυπωσιάστηκα. Συνεργαζόμαστε άψογα και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε ανάλογα. Έχουμε όμως, δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, μια θαυμάσια Επιστημονική Επιτροπή -πολύ μεγάλα ονόματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη- και εξίσου σημαντική Οργανωτική Επιτροπή. Χωρίς τη δική τους συνδρομή και βοήθεια δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.
Ε.Α.-Φ.: Με τον Καθηγητή Τριαντάφυλλο Η. Κωτόπουλο γνωριστήκαμε το 2018, όταν ήρθε στην Κύπρο για να παρουσιάσει τις ποιητικές μου συλλογές «Φωνήεντα σε περίπτερο» και «Χειμερία Ζάλη». Δεν τον γνώριζα προσωπικά, ήταν μια πρόταση του ποιητή και εκδότη μου, Κώστα Κρεμμύδα. Έκτοτε οι δρόμοι μας με τον κ. Κωτόπουλο συναντώνται μέσα από τη βαθιά αγάπη για την ποίηση και τη δημιουργία. Υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση, σύμπνοια στο όραμα και στις επιδιώξεις. Η πρότασή του για τη δημιουργία ενός Φεστιβάλ Ποίησης στη Λάρνακα, ήταν και η απαρχή μιας υπέροχης συνεργασίας στα θέματα του πολιτισμού. Πέρα από το σημαντικότατο έργο του κ. Κωτόπουλου στον ακαδημαϊκό τομέα, εκτιμώ την ιδιαίτερη ποιητική γραφή του, το καινούριο που κομίζει με σεμνότητα στον χώρο της ποίησης. Εκτιμώ, επίσης, το βήμα που δίνει στους δημιουργούς και την παρρησία με την οποία εκφράζει την άποψή του. Η Οργανωτική μας Επιτροπή είναι πολυπρόσωπη, το κάθε μέλος με την ξεχωριστή του κατάθεση σε θέματα οργάνωσης και παραγωγής υλικού. Τους ευχαριστούμε έναν-έναν προσωπικά και όλους μαζί για τη δημιουργική συμπόρευση. Και ασφαλώς τα μέλη της Επιστημονικής μας Επιτροπής, όλα πολύ γνωστά και διακεκριμένα στο χώρο που δραστηριοποιούνται, μας τιμούν με τη συμμετοχή και τη συνέργειά τους.
Σας ευχαριστούμε θερμά και τους δύο γι’ αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συζήτηση. Καλή επιτυχία -αν και τη θεωρούμε δεδομένη- στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας!

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι το 2o Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας θα διεξαχθεί σε τρεις πολιτιστικούς χώρους της πόλης του Ζήνωνa και συγκεκριμένα:
-Πέμπτη, 20 Απριλίου: Δημοτικό Θέατρο « Γ. Λυκούργος», 17:30 – 19:30
-Παρασκευή, 21 Απριλίου: Δημοτικό Θέατρο « Γ. Λυκούργος» 10:00 -12:30 & 19:00 – 21:00
-Σάββατο, 22 Απριλίου: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 18:00 – 20:00
-Κυριακή, 23 Απριλίου: Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας 10:30 -13:00
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας στηρίζουν επίσης: Ιερά Μητρόπολη Κιτίου, 4SIGHT GROUP, Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή», Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Υφυπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Νεότερου & Σύγχρονου Πολιτισμού), Εικαστικός Πέτρος Πτωχόπουλος, Mcdonalds, Πολιτιστικός Όμιλος Αρχάγγελος Κιτίου, J.V.Felloukas & Sons Ltd, Xenos Travel By Royal Holidays, Κοινοτικό Συμβούλιο Περιβολιών, Read Carpet, Σύνδεσμος Κυπρίων Ιταλίας Nήμα, Lebay Beach Hotel, Εκδόσεις Μανδραγόρας, Εκδόσεις Θράκα, Skalatimes, Ωδείο Αντρέας Γερολέμου, Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας.
Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Σχολιάστε