Ο δραστήριος Κερκυραίος Σπύρος Σπαής πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος των «Φίλων του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.»


Οι «Φίλοι του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Ε.Ο.Α.Ε.Ν.», το Σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία στελεχών του νησιώτικου επιμελητηριακού κόσμου και του οποίου το Καταστατικό εγκρίθηκε με τη σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Πειραιώς, πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου 2023 την Α΄ Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών του, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Στους σκοπούς του Σωματείου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η ενίσχυση των επιδιώξεων του «Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών», καθώς επίσης και κάθε άλλη κοινωνική, πολιτιστική και ιστορική δράση για την ανάπτυξη των νησιωτικών κοινωνιών.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.» Σπυρίδων Σπαής.

Ευκαιρίας δοθείσης να σημειώσουμε ότι ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. αποτελεί Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου 1994 από 19 Επιμελητήρια της Ελλάδος, τα οποία είναι είτε αμιγώς νησιωτικά είτε έχουν στη δικαιοδοσία και νησιά. Απώτερος στόχος τους η κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης των αρνητικών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών επιπτώσεων που βιώνουν οι νησιώτες, εξ’ αιτίας της γεωπολιτικής μειονεξίας των νησιών. Έδρα του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. είναι η πόλη της Χίου.

Οικογενειακή φωτογραφία από την απόλυτα επιτυχή 52η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2022, με κυρίαρχο θέμα τη Νησιωτικότητα και σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και την Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου και της σχετικής ψηφοφορίας, εξελέγησαν τα μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το Καταστατικό, ενώ ακολούθησε η πρώτη συνεδρίαση των εκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), που θα έχει τετραετή θητεία, κατά την οποία προέκυψε η ακόλουθη σύνθεσή του:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπυρίδων Σπαής
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτριος Γαργαλέας
Β΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Μπαμιεδάκης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργιος Στρατηγός
ΤΑΜΙΑΣ: Παρασκευή Αγιοστρατίτη
ΜΕΛΟΣ: Ιωάννης Μαργαρώνης (αναπληρωτής ταμίας)
ΜΕΛΟΣ: Παρασκευάς Φραντζέσκος (ειδικός γραμματέας)
Α΄ ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ: Κωνσταντίνος Καποδίστριας
Β΄ ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ: Χρήστος Πετρέας
Γ΄ ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ: Δημήτριος Σταματούκος

Από αριστερά: Γεώργιος Μπενέτος, Σπύρος Σπαής και Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γεώργιος Μπενέτος, πρώην Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρώπης «Insuleur», καθώς και ο Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου και πρώην Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., οι οποίοι αποτελούν και Ιδρυτικά Μέλη του νεοσυσταθέντος Σωματείου.

Στον Πρόεδρο Σπυρίδωνα Σπαή και σε καθένα από τα Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου «Φίλοι του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών» -η προσωπικότητα των οποίων αποτελεί από μόνη της εγγύηση-εκφράζουμε τα θερμότερα συγχαρητήριά μας για την εκλογή τους και ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή δουλειά για το καλό των νησιών μας.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Economy / ActivitiesΕτικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: