Διάσημα σαγανάκια by Nτίνα Νικολάου + κρασιά-μύθος by Porto Carras


Αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας! Το καλοκαίρι του 1963 μια κρουαζιέρα ξεκινά για το Άγιο Όρος για τον εορτασμό της χιλιετηρίδας του Άθω. Ανάμεσα τους ο εφοπλιστής Γιάννης Καρράς. Περνώντας από τα ανοικτά της Σιθωνίας, μπαίνουν στον Τορωναίο κόλπο και… το παραμύθι ξεκινά. Ο Γιάννης Καρράς ερωτεύεται κεραυνοβόλα τον παρθένο τόπο! Η αρχή είχε ήδη γίνει. Οι πρώτες φυτεύσεις αμπελιών και ελαιώνων, μαζί με το πρωτοποριακό τουριστικό συγκρότημα με το οποίο συνδέεται το Κτήμα Πόρτο Καρράς, ξεκίνησαν αρχές του 1965 για να δημιουργήσουν μια αληθινή επανάσταση στην ξενοδοχειακή και την οινοποιητική εικόνα της τότε Ελλάδας. Στη δυτική πλευρά της χερσονήσου Σιθωνίας της Χαλκιδικής, εκεί όπου ο κατάφυτος Μελίτωνας χαμηλώνει τις πλαγιές του για να σμίξει με τα διάφανα νερά του Τορωναίου κόλπου, απλώνονται αμφιθεατρικά τα 4.500 στρέμματα του πιο μεγάλου βιολογικού ελληνικού αμπελώνα, που είναι και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Το οινοποιείο κτίστηκε το 1970 και σε συνδυασμό με τον αμπελώνα, υπήρξε σταθμός για την ελληνική βιομηχανία οίνου.

Η γλυκύτατη Υλιάνα (από το Στυλιανή παρακαλώ, όπως η ίδια μας διευκρίνησε) παρουσιάζει με υπερηφάνεια ένα από τα διαμάντια του Κτήματος, την Μαλαγουζιά, λευκός ξηρός οίνος, Π.Γ.Ε. Χαλκιδικής, με λαμπερό λεμονί χρώμα, πολύπλοκη μύτη με αρώματα ροδάκινου, μάνγκο και κίτρου, βοτανικές νύξεις βασιλικού και μέντας και στόμα πλούσιο αρωματικά, στρογγυλό με ξεχωριστή ένταση, ισορροπημένη οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντικότατη συμβολή του πατέρα της σύγχρονης οινολογίας Καθηγητή Emile Peynaud, του Πανεπιστημίου του Bordeaux, ο οποίος καθιέρωσε την ιστορική διαδρομή του πρώτου «Ελληνικού» οίνου από Cabernet Sauvignon, το οποίο προσαρμοσμένο ιδανικά στα ασβεστο-σχιστολιθικά εδάφη του Κτήματος, μεγαλούργησε διεθνώς αποσπώντας βραβεία, μετάλλια και διακρίσεις. Ο σχεδιασμός και η επιλογή της θέσης του Οινοποιείου, στο κέντρο του αμπελώνα, συντελεί στην γρήγορη παραλαβή και επεξεργασία των σταφυλιών με στόχο τη διατήρηση του ποιοτικού τους δυναμικού και την αποφυγή οξειδώσεων. Ο ιστορικός αμπελώνας του Πόρτο Καρράς για να ανταποκριθεί στις νέες τάσεις της αμπελοκαλλιέργειας και στις νέες γεύσεις του οινόφιλου κοινού, από το 2002 έχει θέσει σε εφαρμογή ένα γιγαντιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του αμπελώνα. Μετά από συνεχείς μελέτες προσαρμοστικότητας διαφόρων ποικιλιών, από το 2002 μέχρι το 2013 έχουν φυτευτεί πάνω από 800 στρέμματα νέοι αμπελώνες σε διαφορετικά terroir του Κτήματος με σύγχρονες μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας. Οι 28 ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται στο Κτήμα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για την παραγωγή κρασιών διαφορετικών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών.

Από αριστερά η Malagouzia, την οποία ήδη παρουσιάσαμε, το LimNeon, ερυθρός ξηρός οίνος, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα, με βαθύ ρουμπινί χρώμα, αρώματα ώριμων φρούτων του δάσους, με νότες βανίλιας, δέρματος και μαύρου πιπεριού και στόμα ισορροπημένο, βελούδινο με έντονα τα αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων και τρυφερές γλυκές τανίνες, που το συνοδεύουν έως το τελείωμα. Τέλος, η Melissanthi, λευκός ξηρός οίνος, Π.Ο.Π. Πλαγιές Μελίτωνα, με λαμπερό αχυρόξανθο χρώμα, αρώματα βοτάνων, λεμονιού, λευκόσαρκων φρούτων και μέντας και στόμα με όγκο, φίνα οξύτητα και ζωηρή επίγευση, που ξεχειλίζει από αρώματα εσπεριδοειδών.

Οινοτουρισμός

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς δημιούργησε για τους Οινόφιλους σε όλο τον κόσμο, ένα μοναδικό πρόγραμμα οινοτουρισμού. Σε συνεργασία με το Porto Carras Grand Resort παρέχει την απόλυτη και πιο ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία στην Ελλάδα. Περίπατος στους αμπελώνες, πικ-νικ στο δάσος με θέα τον Τορωναίο κόλπο, επίσκεψη στο οινοποιείο, ξενάγηση στις κάβες, γευστικές δοκιμές παλαιωμένων κρασιών από τα βαρέλια, privé γευσιγνωσίες, οινικές κρουαζιέρες και ευεργετικές θεραπείες Wine Spa με τα προϊόντα του κτήματος «Zoé Grape Collection», είναι μερικές από τις υπηρεσίες που μπορεί να απολαύσει κανείς μέσα από τα οινοτουριστικά πακέτα που προσφέρει το Κτήμα Πόρτο Καρράς. Η Βίλα Γαλήνη, το μεγαλοπρεπές Chateau του Κτήματος, είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον της Σιθωνίας. Το σπίτι του αείμνηστου Ιωάννη Καρρά, που άλλοτε επισκέπτονταν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο Σαλβαντόρ Νταλί και η Τζίνα Μπαχάουερ, σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των οινοτουριστικών περιηγήσεων.

O Salvador Dali, μόνιμος επισκέπτης του Kτήματος στα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τις αρχές του 1980, απολαμβάνει ένα ποτήρι από το αγαπημένο του Blanc de Blancs.

Η Υλιάνα Στέγγου, η ψυχή του Κτήματος Porto Carras, είναι η υπεύθυνη και δυναμική «Κυρία του Κρασιού» της Χαλκιδικής, αλλά και Πρόεδρος των «Ελληνίδων του Κρασιού», ενώ οι ανά τον κόσμο δημοσιογράφοι και οι λάτρεις των κρασιών του Porto Carras -που εξάγονται σε δεκάδες χώρες- την έχουν χρήσει και Πρέσβειρα του Ελληνικού Κρασιού. Με τα Π.Ο.Π. βιολογικά κρασιά του Porto Carras από τις πλαγιές του Μελίτωνα στη Σιθωνία, έχει καταφέρει να κάνει την Χαλκιδική, τον απόλυτο οινοτουριστικό προορισμό, έχοντας ως στόχο, την γνωστοποίηση των ελληνικών γηγενών ποικιλιών σε όλο τον κόσμο. Η Υλιάνα Στέγγου βρέθηκε στην Αθήνα, στους φιλόξενους χώρους της Yoleni’s και συγκεκριμένα στον ζεστό 3ο όροφο, στο «σπιτικό» περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η Ντίνα Νικολάου και οι συνεργάτες της και όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα μαγειρικής της αγαπημένης μας chef.

Ντίνα Νικολάου και ονειρεμένο σαγανάκι γαρίδες, Υλιάνα Στέγγου και θεϊκή Malagouzia! Μια μακρόχρονη φιλία και ένα αρμονικό πάντρεμα γεύσεων σε ένα μόνο φωτογραφικό κλικ!

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι το συγκεκριμένο μάθημα μαγειρικής αποτέλεσε την κατακλείδα ενός κύκλου σεμιναρίων, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο και περιελάμβανε μαγειρικές συνδυασμένες με τα κρασιά που παράγουν γυναίκες οινοποιοί, δηλαδή οι «Ελληνίδες του κρασιού», όπως ονομάζεται ο Σύνδεσμός τους, που ιδρύθηκε το 1997 από γυναίκες που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί. Τα  μέλη του Συνδέσμου είναι γυναίκες οινοποιοί, οινολόγοι, αμπελουργοί, οινοχόοι, οινοδημοσιογράφοι, υπεύθυνες πωλήσεων και μάρκετινγκ κρασιού και γενικότερα όσες εμπλέκονται επαγγελματικά στον ευρύτερο αμπελοοινικό χώρο, οι οποίες ένιωσαν την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν κι άλλες γυναίκες αλλά και άντρες σχετικά με τον πολιτισμό του κρασιού. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:

-24 Απριλίου: Αλμυρά και γλυκά cakes συνοδεύον τα κρασιά Triantafyllopoulos Winery

-25 Απριλίου: Διάσημα μεσογειακά μαγειρέματα με κρασιά Παρπαρούση

-26 Απριλίου: Tα ελληνικά μυρωδικά σε ονειρεμένα μαγειρέματα με κρασιά Παλυβού

-15 Μαΐου: Ανοιξιάτικο μενού με το Κτήμα Avantis

-16 Μαΐου: BBQ νοστιμιές και κρασιά Lafazanis

-17 Μαΐου: Oι φλογάτες φράουλες συνοδεύουν τα κρασιά Ράπτη

-18 Μαΐου: Τα διάσημα «σαγανάκια» με κρασιά Porto Carras

Ένα όμορφο μπουκέτο με τις Ελληνίδες του Κρασιού που φιλοξενήθηκαν στα σεμινάρια μαγειρικής της Ντίνας Νικολάου. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, σε ότι αφορά στο μάθημα μαγειρικής που παρακολουθήσαμε, το οποίο στην ουσία αποτελούσε τον ταιριαστό γάμο που έδεσε για πάντα τα διάσημα σαγανάκια της Ντίνας με τα μοναδικά κρασιά της Υλιάνας και του Porto Carras. Καταρχάς να πούμε ότι το σαγανάκι, όπως άλλωστε και πολλά άλλα φαγητά ανά τον κόσμο, έχει πάρει το όνομά του από το μικρό, στρογγυλό σκεύος στο οποίο μαγειρεύεται. Ξεκινάμε με το σαγανάκι-ορεκτικό, αν μπορούμε αν το χαρακτηρίσουμε έτσι, δεδομένου ότι τα μαθήματα της Ντίνας περιλαμβάνουν πάντοτε ορεκτικό, κύριο πιάτο και γλυκό όποιο κι αν είναι το θέμα του συγκεκριμένου σεμιναρίου. Και όπως πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι φωτογραφίες θα σας τα πουν καλύτερα, αφού όμως πρώτα σας δώσω την λίστα των υλικών: 4 κομμάτι γραβιέρας πάχους 1 εκ., 4 φύλλα κρούστας, 4 κουταλιές της σούπας με διάφορους σπόρους (κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, κουκουνάρι κ.λπ.), φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μέλι και λίγο ελαιόλαδο, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, 4 κουταλιές της σούπας μέλι για το σερβίρισμα.

Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας μας, το τσαλακώνουμε λίγο με τον τρόπο που βλέπετε…

…το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με μια κουταλιά από διάφορους σπόρους και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετούμε ένα κομμάτι γραβιέρας.

Λαδώνουμε και πάλι ελαφρά…

…προσθέτουμε λίγο μέλι…

…αναδιπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου επάνω στη γραβιέρα και μετά τυλίγουμε…

…δημιουργώντας έναν φάκελο. Βρέχουμε τις άκρες του φύλλου για να ασφαλίσουμε καλύτερα το κλείσιμο…

…ρίχνουμε και πάλι λίγο μέλι…

…ραντίζουμε με ελαιόλαδο…

…και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Σερβίρουμε το σαγανάκι μας προσθέτοντας στο καθένα μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο, το οποίο έχει ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μπορούμε αν θέλουμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.

Για την δεύτερη συνταγή μας, το σαγανάκι με λουκάνικα, πιπεριές και κασέρι θα χρειασθείτε: 200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα χωρίς την μεμβράνη τους και κομμένα σε φετούλες, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 100 γρμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 πιπεριά κόκκινη και μία πράσινη κομμένες σε λεπτές ροδέλες, 200 γρμ. κασέρι πικάντικο θρυμματισμένο, λίγα φύλλα βασιλικού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κόβουμε τα λουκάνικά μας σε ροδέλες…

…και τα ρίχνουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι, στο οποίο δεν έχουμε προσθέσει λιπαρή ουσία.

Ροδίζουμε τα λουκάνικα και από τις δύο πλευρές…

…ενώ συγχρόνως η Υλιάνα παρουσιάζει με πάθος τα κρασιά του Porto Carras, εντυπωσιάζοντάς μας με τις γνώσεις της για οτιδήποτε έχει να κάνει με το αντικείμενο αυτό. Η βοηθός της Ντίνας ωστόσο, η ακούραστη Σοφία Γεωργιάδου, συνεχίζει ακάθεκτη την προετοιμασία των υλικών, γιατί η ομάδα του σεμιναρίου είναι μεγάλη σήμερα, τα κρασιά Porto Carras γαρ πολύ αγαπητά!

Η Υλιάνα τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε πολύ στην γαστρονομία και τον οινοτουρισμό, εγώ προσωπικά θεωρούμαι Πρέσβειρα του Οινοτουρισμού. Οι άνθρωποι πρέπει να ζήσουν την εμπειρία και να την μεταφέρουν στην πατρίδα τους. Πριν από ένα μήνα ανοίξαμε και την αγορά της Ρωσίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό.»

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί LimNeon, προκειμένου να δανείσει στο φαγητό μας τα υπέροχα αρώματά του…

…προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά μας και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.

Αφού αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κασέρι, τον βασιλικό και -προαιρετικά- για περισσότερη ένταση στη γεύση, προσθέτουμε και ξύδι balsamico.

Η Ντίνα σερβίρει, η Υλιάνα ελέγχει τα αρώματα της φιάλης Limneon…

…και όλοι εμείς οι παρακολουθούντες αναμένουμε…

…την γευστική πανδαισία!

Το σαν πολύτιμο ρουμπίνι LimNeon σερβίρεται στα ποτήρια μας από την ίδια την Υλιάνα Στέγγου…

…και την Λένα Τσατσώνη, την βοηθό του Τμήματος Εξαγωγών του Porto Carras.

Και ήρθε η ώρα για την τρίτη συνταγή μας, γαρίδες σαγανάκι με ούζο και φέτα. Τα υλικά μας είναι: 16 μεγαλούτσικες γαρίδες ή 20 μικρότερες φρέσκες ή κατεψυγμένες, 40 ml ελαιόλαδο, 100 ml ούζο, 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας, 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη, 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες, 200 γρμ. φέτα σκληρή σε μικρούς κύβους, μισό ματσάκι άνιθος (χωρίς τα κοτσάνια) ψιλοκομμένος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για την μαρινάδα χρειαζόμαστε: 30 ml ούζο, 1 κουταλιά της σούπας μέλι της αρεσκείας μας, 30 ml ελαιόλαδο, 1 κουταλιά του γλυκού σπόροι γλυκάνισου κοπανισμένοι έως ότου γίνουν σκόνη. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε φαρδύ μπωλ και ανακατεύουμε καλά με ένα πηρούνι μέχρι να διαλυθεί καλά το μέλι.

Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε από τα κελύφη, κρατώντας όμως τα κεφάλια τους για περισσότερη γεύση στο φαγητό μας. Αφού αφαιρέσουμε και το εντεράκι τους με την μύτη ενός μικρού μαχαιριού ή μία οδοντογλυφίδα, τις ρίχνουμε στην μαρινάδα και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας προκειμένου να «βραχούν» καλά με τα υλικά της. Τις αφήνουμε για 30΄ λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε ντομάτες και πιπεριές στο τηγάνι…

…προσθέτουμε τον πελτέ…

…και -ενώ η Υλιάνα συνεχίζει να μας ενημερώνει με τα συναρπαστικά νέα των όσων συμβαίνουν στο Porto Carras- προσθέτουμε τις γαρίδες.

Σβήνουμε με το ούζο, μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά , προσθέτουμε τον άνιθο και την φέτα και μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει -όχι να λιώσει- το τυρί.

Αφού εξατμιστούν τα υγρά του το φαγητό είναι έτοιμο για άμεσο σερβίρισμα!

Η Ντίνα επί το έργον!

Απολαυστικό σαγανάκι γαρίδες, τόσο ελληνικό και τόσο αξεπέραστο…

…συνδυασμένο με λαμπερή Malagouzia, με την εντυπωσιακή hi-tech ετικέτα που παραπέμπει στο φως φάρου! Και οι τρεις -φαγητό, κρασί και δημιουργοί- ήταν υπέροχοι!

Όλοι έχουμε γίνει πλέον μια μεγάλη και ωραία παρέα, όπως συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα μαγειρικής της Ντίνας. Η ίδια λέει: «Βασική αρχή του μαθήματος είναι να αισθανόμαστε όμορφα, να κοιταζόμαστε γιατί αυτό μας λείπει, να επικοινωνούμε και να έχουμε καλή ενέργεια! Η καλή ενέργεια βγαίνει και στο φαγητό και είναι το συστατικό που κάνει τη διαφορά!»

Όλοι πίνουμε στην υγεία αλλήλων…

…με την Zoe, από το όνομα της κόρης της Υλιάνας! Πρόκειται για αφρώδη οίνο, φυσικό ροζέ, ηµίξηρο, με κρυστάλλινο ροζ-σοµόν χρώµα και αρώµατα λευκών λουλουδιών και µικρών κόκκινων φρούτων. Κοµψό σώµα µε ισορροπηµένη γλυκύτητα και ξεχωριστή επίγευση. Η εταιρεία έχει έναν ακόμη αφρώδη οίνο, την Yliana. Είναι φυσικός, λευκός ξηρός, με λαµπερό αχυρόξανθο χρώµα µε λεπτές φυσαλίδες. Καθαρά αρώµατα εσπεριδοειδών και vύξεις χρωμάτων ζύµωσης. Κοµψό, µε τραγανή οξύτητα και ευχάριστη επίγευση.

Ο αφρώδης οίνος Zoe πρωταγωνιστεί και στο σαγανάκι-επιδόρπιο -ναι, υπάρχει και τέτοιο, γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατον για την Ντίνα– και περιλαμβάνει πετιιμεζάτα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Για την συνταγή αυτή θα μας χρειαστούν: 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 200 γρμ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα, 200 γρμ. ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, 100 γρμ. σταφίδες ξανθές, μισό φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκοπανισμένα καρύδια, μισό φλυτζάνι τσαγιού χονδροκοπανισμένα αμύγδαλα, μισό φλυτζάνι τσαγιού σουσάμι καβουρδισμένο στο γκριλ για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 1 φλυτζάνι του τσαγιού πετιμέζι, 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, λίγα κανελογαρύφαλλα σε σκόνη, κατά βούληση. Προετοιμάζουμε τα ξερά φρούτα μας τοποθετώντας τα σε μπωλ με καυτό νερό, όπου τα αφήνουμε για μισή, περίπου, ώρα. Στη συνέχεια τα στραγγίζομε και τα σκουπίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε με απορροφητικό χαρτί.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα φρούτα και τα σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Σύμφωνα με την συνταγή σβήνουμε με το κονιάκ, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε μπόλικος αφρώδης οίνος Zoe Porto Carras.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα.

Φυσικά συνοδεύουμε με αφρώδη οίνο Zoe, ο οποίος είναι ιδανικός παρτενέρ και για «δύσκολα» ελληνικά τυριά, με έντονη γεύση, όπως άλλωστε και με ροκφόρ.

Όμως η Υλιάνα μας επιφύλασσε και άλλη γλυκιά έκπληξη, τις σοκολάτες του Κτήματος Πόρτο Καρράς! Τις νέες, χειροποίητες σοκολάτες φτιαγμένες από κρασί των αμπελώνων του Πόρτο Καρράς και την καλύτερη σοκολάτα. Αποτελούν συνδυασμό τριών από τα καλύτερα κρασιά του Κτήματος -SYRAH, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ και CHATEAU PORTO CARRAS- με σοκολάτα ύψιστης ποιότητας!

Τρεις εξαιρετικές σοκολάτες με κρασί, έτοιμες να μας δώσουν την αίσθηση της λαχτάρας ενός δροσερού ποτηριού κρασί του Κτήματος Πόρτο Καρράς.

Τελειώνοντας θα πρέπει να πούμε ότι στα προϊόντα του κτήματος συγκαταλέγεται και η σειρά καλλυντικών Zoé Grape Collection. Ακολουθώντας την προσέγγιση του πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής, του Ιπποκράτη, για την ευεξία του σώματος και της ψυχής, η Zoé Grape Collection προωθεί ένα αρμονικό και υγιή τρόπο ζωής, που βασίζεται στην μοναδικότητα και το μεγαλείο της ελληνικής φύσης. Ανακαλύψτε όλα τα προ:iόντα του Κτήματος Porto Carras στην ιστοσελίδα και το e-shop του.

Και η απαραίτητη οικογενειακή φωτογραφία που σηματοδοτεί την λήξη ενός ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέροντος και νόστιμου σεμιναρίου μαγειρικής by Dina Nikolaou!

 

Κατηγορίες:GastronomyΕτικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: