10 + 3 Γαστρονομικά Φεστιβάλ που δεν θα πρέπει να χάσετε!


«Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός»

Οι καλύτεροι chef δημιουργούν σύγχρονα πιάτα με έμπνευση από την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομική παράδοση σε 5 υψηλού επιπέδου dinners de gala, στην Ρόδο, στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 27 – 29 Σεπτεμβρίου και στις  2 Οκτωβρίου (ολοκληρώθηκαν ήδη επιτυχώς τα προγραμματισμένα δείπνα για τις 2 και 9 Αυγούστου).

Με βάση την απόφαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Γαστρονομικού Πολιτισμού και Τουρισμού η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.ΑΙ.), η οποία αποτελείται από τα νησιωτικά συμπλέγματα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ανακηρύχθηκε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 και καλείται να εκφράσει και να αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο αυτήν την πτυχή του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, που η ελληνική κουζίνα και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα στα οποία στηρίζεται, αναγνωρίζονται επίσημα για την ποιότητα και την πολιτιστική τους διάσταση από ένα ευρωπαϊκό οργανισμό, χάρη στις προσπάθειες της Π.Ν.ΑΙ., του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και των στελεχών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που τιμούν και αναδεικνύουν αυτήν την διάκριση εντάσσεται και η διοργάνωση από το «Αθηνόραμα» (Δέσμη Εκδοτική) με την υποστήριξη της Π.Ν.ΑΙ. και πέντε εμβληματικών ξενοδοχείων της Ρόδου, μιας σειράς γαστρονομικών δείπνων υψηλού αισθητικού και γευστικού επιπέδου. Στόχος είναι η ανάδειξη και η παρουσίαση της νοτιοαιγαιοπελαγίτικης ελληνικής κουζίνας με σύγχρονο τρόπο, στο διεθνές κοινό που επισκέπτεται το νησί, στην τοπική κοινωνία της Ρόδου και στους Έλληνες επισκέπτες από όλες τις περιοχές της χώρας. Τα δείπνα αυτά σηματοδοτούν ταυτόχρονα την δημιουργία ενός νέου θεσμού, ο οποίος παράλληλα και με άλλες ενέργειες, επωμίζεται, στο βαθμό που του αναλογεί, το βαρύ έργο της ανάπτυξης της ελληνικής κουζίνας και ιδιαίτερα της κουζίνας του Νοτίου Αιγαίου. Η γαστρονομία του τόπου είναι ένα σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού μας που αξίζει να διασωθεί, να προβληθεί και να αποτελέσει βάση, ερέθισμα και πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς εστιάτορες και chefs. Αυτό ακριβώς υπηρετεί και η οργάνωση των θεματικών δείπνων προς το παρόν στη Ρόδο, αλλά στο μέλλον και σε περισσότερα νησιά της Π.Ν.ΑΙ. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο site της διοργάνωσης.

31η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου

Με ένα λαμπρό πρόγραμμα εκδηλώσεων, από την Κυριακή 18 έως και την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο της 31ης Παγκρήτιας Γιορτής Κίτρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαράζου καλεί για ακόμα μία χρονιά το κοινό του Ρεθύμνου και της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια για αναζωογόνηση της καλλιέργειας του κίτρου και την διάσωση της σπάνιας και μοναδικής αυτής παραγωγής για την χώρας μας, η οποία χρόνο με τον χρόνο χάνεται. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των Κρητικών προϊόντων και η αξιοποίησή τους, μέσα από σύγχρονες μεθόδους. Για το λόγο αυτό, εκτός από την εκτενή αναφορά που θα γίνει και φέτος στο καυτό ζήτημα της διάσωσης του κίτρου, θα γίνει ειδική εκδήλωση και για το χαρούπι, ένα μοναδικό προϊόν για την γαστρονομία. Το κίτρο και το χαρούπι, υπήρξαν στο παρελθόν προϊόντα που στήριξαν σθεναρά την τοπική οικονομία. Ωστόσο, σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση, αν και οι σύγχρονες τεχνολογίες, όχι μόνο αναδεικνύουν νέες μεθόδους αξιοποίησης τους αλλά καταδεικνύουν, ότι η διάσωση των δύο προϊόντων, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα για την τοπική οικονομία και την εξέλιξη της Κρητικής διατροφής. Την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου στηρίζουν έμπρακτα η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, ο Δήμος Μυλοποτάμου δια του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς «Αυλοπόταμος» και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εντάσσεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Ταλλαία 2019».

Γιορτή Σαρδέλας στην Πρέβεζα

Η γιορτή αυτή, που διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία για περισσότερο από μισό αιώνα, αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση, αλλά και το επάγγελμα των αλιέων, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν ένα δυναμικό κομμάτι της τοπικής πρεβεζάνικης οικονομίας. Το έδεσμα που κυριαρχεί, προφανώς είναι η σαρδέλα Αμβρακικού στα κάρβουνα, συνοδεία κηπευτικών προϊόντων από την Πρέβεζα, καθώς και άφθονου δωρεάν κρασιού. Φέτος η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου, όπου μεταξύ άλλων το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας, ο Χορευτικός Όμιλος «Πρέβεζα», καθώς και συγκροτήματα από τη Ζαχάρω και τη Δράμα θα παρουσιάσουν χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ αμέσως μετά στην σκηνή θα ανέβουν οι Κώστας Λεοντίδης και Λευτέρης Κωσταντίνου, οι οποίοι, με τη συνοδεία των μουσικών Δημήτρη Ζιάγκα στο κλαρίνο, Γιώργου Φλούδα στο βιολί, Σάσα Μαρκόπουλου στο λαούτο και Χρήστου Λώλη στα κρουστά, θα ταξιδέψουν το κοινό σε ένα παραδοσιακό γλέντι, το οποίο θα κρατήσει, ως είθισται, μέχρι το πρωί.

Γιορτή «Αγροσουρωτοξυνοτύρι» στην Φολέγανδρο

Η Γιορτή «Αγροσουρωτοξυνοτύρι» θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 29 Αυγούστου, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου. Πρόκειται για μία εκδήλωση προβολής γενικότερα της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής του νησιού και ειδικότερα των φολεγανδρίτκων τυριών, μεταξύ των οποίων ρόλο πρωταγωνιστή αναλαμβάνουν, λόγω εποχικότητας, το εκπληκτικής νοστιμιάς σουρωτό -η τοπική ξυνομυζήθρα-, καθώς και η ξερή εκδοχή του, το ξυνότυρο, από τα οποία και ονοματοδοτήθηκε όλη η γιορτή. Εκτός από τα πλούσια κεράσματα, με βάση πάντα τα ντόπια τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα αυθεντικό φολεγανδρίτικο γλέντι, με ντόπιους οργανοπαίκτες και πολύ μουσική, χορό και τραγούδι. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Γιορτές Φολεγάνδρου 2019», που διοργανώνει ο Δήμος Φολεγάνδρου, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Φολεγάνδρου, επιχειρηματιών του νησιού και εθελοντών.

Λαχταριστό φρέσκο τυρί σουρωτό Φολεγάνδρου, συνδυασμένο με ντόπιες ντοματούλες, που στο τοπικό ιδίωμα ονομάζονται κορκοκύλες.

«Oινικές διαδρομές Παρίων»

Ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με τους chef Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, Πάνο Ιωαννίδη και Μάνο Σαρρή, την δημοσιογράφο-συγγραφέα Νίκη Μηταρέα, τα επίσημα Οινοποιεία και Τυροκομεία της Πάρου, καθώς και Ναουσαίους μικροοινοπαραγωγούς και τυροκόμους, διοργανώνει το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 διημερίδα με τον τίτλο: «Οινικές Διαδρομές Παρίων» – «Μετά τυρού διάλογοι». Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, μια διαδραστική δράση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της οινικής παραγωγής της Πάρου, την ανάδειξη του οινικού προϊόντος, αλλά και την καθιέρωσή του ανάμεσα στα κορυφαία ανά τον κόσμο! Η διημερίδα αυτή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, με έμφαση φέτος στο κεντρικό θέμα της, το παριανό τυρί:

-Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σύγχρονα οινοποιεία, αλλά και τυροκομεία του νησιού, με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού, αλλά και της τυροκομίας και της παραγωγής τυριού στην Πάρο, θα παρακολουθήσουν εισήγηση για τα πατητήρια της Πάρου από τον Γιώργο Καβάλλη, ομιλίες από οινολόγους και ειδικούς σχετικά με τα τυριά, ενώ θα πραγματοποιήσουν και γευστικές δομικές,

-Στο δεύτερο μέρος θα συμμετέχουν στον τρύγο και στο πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο, θα παρακολουθήσουν την παρασκευή ελληνικές συνταγών με βάση το κρασί, θα δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πιάτα, ενώ παράλληλα θα συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους chef και θα παρακολουθήσουν παρουσίαση προϊόντων και  γευστικών συνδυασμών του παριανού κρασιού με το παριανό τυρί από τους οινοπαραγωγούς και τυροκόμους του νησιού. Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό γλέντι.

Δηλώσεις συμμετοχής στο syllogosgynaikwnnaoussasparou@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2284052555, 6974092618 (Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη) και 2284051402, 6945533328 (Ελευθερία Μπαρμπαρίγου).

13ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στην Σίφνο

Το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», στην Σίφνο, διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη (φέτος 5-7 του μήνα), από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Φέτος, το Φεστιβάλ έχοντας στις αποσκευές του το Χρυσό Βραβείο «European Gastronomic Festival 2016», αλλά και το Ασημένιο Βραβείο στα «Best City Awards 2016» και στηριζόμενο, όπως πάντα, στη συλλογική προσπάθεια και την εθελοντική προσφορά όλων των συμμετεχόντων, στοχεύει στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή των τοπικών προϊόντων της κυκλαδίτικης γης και στην ανάδειξη της ξεχωριστής γαστρονομίας των ελληνικών νησιών. Το τριήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών από τα συμμετέχοντα νησιά ή περιοχές, παιδομαγειρέματα με στόχο τον προσανατολισμό των παιδιών στην υγιεινή διατροφή, έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων, παρουσιάσεις βιβλίων και πλούσιο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα από τις 19:00 και μετά στην Πλατεία και το Στενό του Αρτεμώνα.

Σιφνέικη «τράπεζα» με παραδοσιακή ρεβυθάδα.

10ο Φεστιβάλ Πατάτας στην Νάξο

Στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) Νάξου, προσέρχονται κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα «καλοκουρδισμένο» show, στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Πατάτας, να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια και βεβαίως να γευθούν άφθονες λιχουδιές, με πρωταγωνίστρια την γλυκιά και εύγευστη ναξιώτικη ρίζα, η οποία παράγεται σε περίπου 8.000.000 κιλά ετησίως! Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πατάτα Νάξου έσπασε πέρυσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ρεκόρ Guinness, κατακτώντας με το σπαθί της μία ζηλευτή θέση στην Βίβλο των παγκόσμιων ρεκόρ, καθώς οι διοργανωτές του Φεστιβάλ κατάφεραν να παρασκευάσουν μια γιγάντια μερίδα, βάρους πλέον των 800 κιλών, τηγανητής πατάτας Νάξου, η οποία είναι προϊόν Προστατευμένης Γεωγρφικής Προέλευσης. Πριν τη Νάξο το ρεκόρ τηγανητής πατάτας κατείχε από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2014, μέχρι και τον Ιούλιο του 2017, η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho, στις Η.Π.Α. Η ημερομηνία του φετινού Φεστιβάλ είναι η 7η Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, όπως πάντα.

Η τεράστια «μερίδα» τηγανητής ναξιώτικης πατάτας, που κατέκτησε και πέρυσι την θέση που της αξίζει στο βιβλίο Γκίνες!

11η Γιορτή Φυστικιού Αίγινας «Aegina Fistiki Fest» στην Αίγινα

H 11η Γιορτή Φυστικιού Αίγινας «Aegina Fistiki Fest», θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, με φορέα διοργάνωσης την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας. Το Φεστιβάλ του Αιγινίτικου φυστικιού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής του καρπού, είναι η μεγαλύτερη ετήσια γιορτή του νησιού, αφιερωμένη στο πλέον εμβληματικό προϊόν του τόπου, το φυστίκι, που ξεχωρίζει για την ποιότητα, τη γεύση του και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η καρδιά του Φεστιβάλ χτυπά στην εμπορική έκθεση, που πραγματοποιείται στο λιμάνι της Αίγινας, κατά μήκος της προβλήτας, όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 40 εκθέτες-παραγωγοί, οι οποίοι προβάλουν όχι μόνο την παραγωγή τους σε φυστίκι και τα προϊόντα που το έχουν ως πρώτη ύλη, αλλά και μια σειρά άλλων ειδών, όπως χειροποίητα κεραμικά, κεντήματα και δαντέλες, κοσμήματα, άλλα αγροτικά προϊόντα, γλυκίσματα και ποτά. Το Φεστιβάλ πλαισιώνουν και ολοκληρώνουν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις ζωγραφικής και όχι μόνο, συναυλίες, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, αλλά και γαστρονομικά events.

Μπακλαβαδάκια με φυστίκι, φυστικάτα (στο σελοφάν) και πίσω θεϊκό παγωτό φυστίκι, όλα από το «Αιάκειον», ένα από τα πλέον ιστορικά και φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Αίγινας.

«Corfu Beer Festival» στην Κέρκυρα

To «Corfu Beer Festival» έχει προγραμματιστεί για 6η χρονιά φέτος με ημερομηνίες διεξαγωγής το πενθήμερο από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου και τόπο τον Αρίλλα, στην Βόρεια Κέρκυρα. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων με όραμα και θέληση είχαν ένα όνειρο. Έτσι, το 2013 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Corfu Beer Festival και το όνειρο έγινε πια πραγματικότητα! Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό, έχει διάρκεια 5 ημέρες, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Κάθε χρονιά διοργανώνεται με την συνεισφορά μιας ξένης χώρας, μιας και δεν πρόκειται απλά για ένα Φεστιβάλ Μπύρας, αλλά για ένα Φεστιβάλ πολιτισμού και γαστρονομίας, μια μεγάλη συνάντηση ανθρώπων, πολιτισμών και προϊόντων! Πολλά δρώμενα διαδραματίζονται όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ και πολλοί τοπικοί παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, καθώς και να κάνουν πωλήσεις. Όλοι οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, παραδοσιακά πιάτα και να αγοράσουν προϊόντα. Συνολικά το Φεστιβάλ επισκέπτονται περίπου 10.000 επισκέπτες, ενώ συμμετέχουν σ’ αυτό τουλάχιστον 200 εθελοντές, 350 χορευτές, 250 μουσικοί, 5 διαφορετικές ζυθοποιίες, 20 τοπικοί παραγωγοί με 180 τοπικά προϊόντα, ενώ διοργανώνονται επίσης αρκετά εκπαιδευτικά σεμινάρια. Από την φιλοξενούμενη χώρα, που φέτος θα είναι η Ολλανδία (Corfu meets Holland) συμμετέχουν τουλάχιστον 5 μικρά-τοπικά ζυθοποιία με καινοτόμα προϊόντα, τουλάχιστον 30 μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, φολκλορικού κυρίως χαρακτήρα, τουλάχιστον 15 παραγωγοί τοπικών-παραδοσιακών προϊόντων, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα πώλησης, ενώ υπάρχουν 3 κουζίνες, στις οποίες οι chef ετοιμάζουν και προσφέρουν στο κοινό τοπικά παραδοσιακά πιάτα.

Pelion Gastronomy Festival

Σε συνέχεια του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» το Αγρόκτημα Καραΐσκου και η Μαγνήτων Κιβωτός διοργανώνουν στην Πορταριά Πηλίου το 1o Pelion Gastronomy Festival (1o Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Πηλίου) στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019. Όραμα των διοργανωτών αποτελεί η θέσπιση αυτής της γαστρονομικής γιορτής ως ετήσιου θεσμού, με σκοπό να αναδειχθεί η εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακή και αυθεντική Πηλιορείτικη κουζίνα. Εκθετήρια τοπικών παραγωγών, επιδείξεις μαγειρικής από chef και σχολές μαγειρικής, γαστρονομικές βιωματικές δραστηριότητες, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, διαλέξεις και παρουσιάσεις θα πλαισιώσουν την Γιορτή αυτή Γαστρονομίας, προβάλλοντας την περιοχή και οδηγώντας την στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η σύνδεση της τοπικής γαστρονομίας με την παράδοση και την τοπική κληρονομιά είναι απαιτούμενο για την καθιέρωση του Πηλίου ως γαστρονομικού τουριστικού προορισμού. Το Pelion Gastronomy Festival δημιουργήθηκε από αυτή την ανάγκη ανάδειξης της πληθώρας των υψηλής ποιότητας προϊόντων και των επιχειρήσεων που τα αντιπροσωπεύουν και εμπορεύονται, από την ανάγκη προβολής του πλούτου των αυθεντικών συνταγών και τεχνικών τοπικής μαγειρικής, από την ανάγκη της διατήρησης της παράδοσης και των παραδοσιακών καλλιεργειών του Πηλίου.

17ο Διεθνές Συνέδριο «ΥΠΕΡΙΑ» στην Αμοργό

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa διοργανώνουν για 17η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο «ΥΠΕΡΙΑ» Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του όμορφου κυκλαδίτικου νησιού. Στόχος του Συνεδρίου είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς, του πολιτισμού και της γαστρονομίας της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί. Κεντρικό θέμα του φετινού Συνεδρίου είναι «Γαστρονομία – Πολιτισμός & Τουρισμός», με την ευκαιρία και της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης», τίτλο τον οποίο για το 2019 έχει λάβει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 2017 ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυση της «Λέσχης Γαστρονομίας Αμοργού» και πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση της, που περιελάμβανε ομιλία για την τοπική γαστρονομία και μαθήματα Αμοργιανής κουζίνας. Έκτοτε οι δράσεις της Λέσχης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Κατά τη διάρκεια του «ΥΠΕΡΙΑ 2019», θα πραγματοποιηθεί  και το 10ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

Μαθήματα παραδοσιακής Αμοργιανής κουζίνας στο πλαίσιο του «ΥΠΕΡΙΑ», από την Λέσχη Γαστρονομίας Αμοργού, στους χώρους του «Lakki Village Restaurant», στην Αιγιάλη.

Καλό και γευστικό καλοκαίρι και φθινόπωρο να έχετε!

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Greece, GREEK GASTRONOMY CALENDARΕτικέτες: , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.