Λαμπερά γενέθλια για τα 5 χρόνια δράσεων της Action in Greece


Σε μία άψογα οργανωμένη βραδιά και στο πλαίσιο μιας λαμπερής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, πλημμυρίζοντας το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» με χρώματα και γεύσεις Ελλάδας, αλλά και με εκατοντάδες προσκεκλημένους, φίλους και υποστηρικτές της δράσης «Action in Greece«, γιορτάστηκαν τα πέντε χρόνια δράσης και δημιουργίας της, με το εύγλωττο συμπέρασμα της όλης διοργάνωσης να συμπυκνώνεται σε αυτό που και η ίδια η «Sigma Media Group» και το «Action In Greece» πιστεύουν ακράδαντα, πως αυτή η χώρα και μπορεί και θέλει! Τα 5 πρώτα χρόνια γυρισμάτων, με σκοπό την εκτενή και δυναμική κινηματογράφηση της Ελλάδας και την ανάδειξη της αθέατης πλευράς της, γιορτάστηκαν με τιμώμενες περιοχές την Σαντορίνη, την Χαλκιδική και την Σύρο, που στο διάστημα αυτό έχουν μοιράσει στο κοινό τους αμέτρητους θησαυρούς τους με ήθη, έθιμα, λαογραφία, παράδοση, ιστορία, αρχαιολογία, γαστρονομία, hospitality, γεωλογία, εναέρια και υποβρύχια πλάνα, αλλά και με ιστορίες απλών ή διακεκριμένων ανθρώπων, που έχει αποτυπώσει η «Sigma Productions». Τη δεξίωση γενεθλίων του «Action in Greece» τίμησαν με την παρουσία τους Πρέσβεις, πολιτικοί, καλλιτέχνες, Ολυμπιονίκες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι Σωματείων, Ομοσπονδιών, καθώς επίσης και της επιστημονικής και δημοσιογραφικής κοινότητας, αλλά και πολλοί προσκεκλημένοι απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανοίγει με τον χαιρετισμό του την βραδιά, που είχε επιμεληθεί σκηνοθετικά η Πρόεδρος της «Sigma Media Group» και leader του «Action in Greece» Σοφία Στάμου (στην φωτο με τον Υπουργό) πάντα μαζί με την ομάδα της.

Τον διαδέχεται στο βήμα ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

Η βραδιά, ωστόσο, ξεκίνησε νωρίτερα με την υποδοχή των προσκεκλημένων στο ισόγειο, όπου και τους περίμενε ένας ιδιαίτερος μπουφές αφιερωμένος στη Σύρο, με εκλεκτά γαλακτοκομικά προϊόντα από τον Στέφανο Βακόνδιο και την εταιρεία «Ζοζεφίνος», καθώς και τα γευστικά λουκούμια, χαλβαδόπιτες και άλλα Συριανά γλυκίσματα της εταιρείας «Κανακάρης – Κόκκαλης». Εδώ ακριβώς έγινε και η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Το λεύκωμα γαστρονομίας της Μαρίτσας», της γνωστής συριανής chef Μαρίτσας Μακρυωνίτου.

Η βραδιά συνεχίστηκε στην κατάμεστη από κόσμο αμφιθεατρική σκηνή του δεύτερου ορόφου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.

Σε πρώτο πλάνο ο Αντώνης Πολίτης, Υπεύθυνος Eπικοινωνίας του Συνεταιρισμου Ζαγοράς (ZAGORIN).

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης σηματοδότησε ένα δυνατό μουσικό event, κατά το οποίο ο συνθέτης Δημήτρης Κεραμιδάκης δημιούργησε μια ιδιαίτερη διασκευή βασισμένη στα πέντε κυρίαρχα μουσικά όργανα ελληνικής μουσικής: τη λύρα, το βιολί, το νταούλι, το κλαρίνο και το μπουζούκι. Την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, όμως, αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα η εννιάχρονη Κάλια Καλαμπόκη, που με τον χορό της, την ιδιαίτερη κίνησή της, το μεγάλο της ταμπεραμέντο και την υποκριτική της ικανότητα μάγεψε τους παρευρισκομένους (διακρίνεται στο πίσω μέρος της σκηνής μεταξύ των μουσικών).

Ακολούθησε η παρουσίαση των τριών τιμώμενων περιοχών. Η Σαντορίνη ανακοινώθηκε από τον δημοφιλή σκηνοθέτη και ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο, που μοιράστηκε μαζί με τους παρευρισκομένους τις εμπειρίες του από το νησί.

Στη συνέχεια ο  Γιώργος Τσαλίκης, διάσημος τραγουδιστής και Αντιδήμαρχος Περιστερίου, ανέλαβε να παρουσιάσει με εγκωμιαστικά λόγια την Σύρο.

Τα σκήπτρα, τέλος, πήρε η Χαλκιδική με την δημοσιογράφο Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου, που στόλισε τον τόπο τής, κατά το ήμισυ, καταγωγής της με τα πιο όμορφα λόγια.

Την κάθε παρουσίαση ακολουθούσε η προβολή του σχετικού video, ελάχιστου δείγματος της δουλειάς που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια για την Σαντορίνη, την Χαλκιδική και τη Σύρο. Το πορτραίτο των περιοχών συμπλήρωσαν οι δημιουργίες της γνωστής σχεδιάστριας μόδας  Όλγας Καραβερβέρη…

…η οποία εμπνεύστηκε από τους τρεις αυτούς τόπους και δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά τρία μοναδικά κομμάτια, βασισμένη στις αρχαιολογικές και ιστορικές τους διαδρομές.. Εδώ, η δημιουργία για την Σύρο με εμπνεύσεις αντλούμενες από το Βυζάντιο και την Βενετία και στην προηγούμενη φωτο η δημιουργία για την Σαντορίνη, εμπνευσμένη από την Πότνια Θηρών, της τοιχογραφίας που ανακαλύφθηκε στον οικισμό του Ακρωτηρίου.

Τέλος, η δημιουργία για την Χαλκιδική έχει επιρροές από τον χιτώνα του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ απηύθυνε χαιρετισμό που συγκίνησε τους καλεσμένους της βραδιάς, ενώ σημαντική ήταν και η έμπρακτη στήριξή του, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Action in Greece» στη Σύρο.

Ακολούθησε η βράβευση των υποστηρικτών του «Action in Greece» ως Greek Blue Sponsors, με πρώτη την Blue Star Ferries και τον Διονύση Θεοδωράτο, Επιτελικό Διευθυντή Εμπορικής Εκμετάλλευσης της εταιρείας, να παραλαμβάνει το βραβείο, το οποίο φιλοτέχνησε για όλους τους τιμώμενους ο εικαστικός Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Ellinair Σταύρος Δαλιάκας, βραβεύεται από την Σοφία Στάμου…

…και ακολουθεί από την Great Greek Exports and Trade o Πρόεδρός της Αλκιβιάδης Καλαμπόκης…

…από την Hellenic Drones o Γενικός Διευθυντής της Δημήτρης Σκληρός…

…και από την εταιρεία Μάτσικας Μουσικά Όργανα η Ειρήνη Κατσιώτη. Να σημειώσουμε ότι το μπουζούκι που μάγεψε το κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παραχωρήθηκε από την συγκεκριμένη εταιρεία και θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις του «Action in Greece» στο εξωτερικό.

Ακολουθεί η βράβευση της Δήμητρας Κατσαφάδου, founder της εταιρείας La Vie en Rose (εδώ με τον αδελφό της)…

…και βεβαίως του «Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης», στο πρόσωπο της Προέδρου του Ξένιας Καλδάρα,

Βραβεύθηκαν ακόμα: από τα Civitel Hotels and Resorts η Διευθύντρια Πωλήσεων Αγγελική Λαδιά, από το Cafes Richard ο Πρόεδρος Δημήτρης Αποστόλου, η σχεδιάστρια μόδας Όλγα Καραβερβέρη, η εταιρεία Τυπογράφος με την Γενική Διευθύντρια Μαρία Κολοτούρου, η ζωγράφος Άννα Δημάκη, που αποτύπωσε έναν μοναδικό πίνακα αποκλειστικά για την βραδιά, η  Άλκηστις Πρίνου Πρόεδρος στην εταιρεία Dr Prinou, η εταιρεία Art and Design και ο Διευθυντής της εικαστικός Δημήτρης Παπαδόπουλος, η ξενοδοχειακή επιχείρηση Sonia Resort με τους Μαργαρίτη Κουγιώνη και Χρήστο Κουγιώνη, ενώ οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με αυτήν της Ματθίλδης Μαγγίρα, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε επίσημα η Θράκη ως ο επόμενος προορισμός γυρισμάτων του «Action in Greece» και η γνωστή ηθοποιός θα είναι η Greek Ambassador της γενέτειράς της στο εξωτερικό για την όλη δράση.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα ξεχωριστό μπουφέ, που προετοίμασε για τους καλεσμένους το Τμήμα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΙΕΚ ΑΛΦΑ, υπό την καθοδήγηση των chef Χρήστου Ξεροβάσιλα  και Βαγγέλη Βέη.

Πολλά ήταν και τα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα που διατέθηκαν προς δοκιμή σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στο βάθος διακρίνονται τα εξαιρετικά μήλα της ZAGORIN, καθώς και άλλα εκλεκτά προϊόντα της εταιρείας, όπως το μοναδικό πετιμέζι μήλου, που πρωταγωνίστησε σε πολλές από τις παρασκευές του μπουφέ…

…όπως και όλα τα υπόλοιπα υψηλής ποιότητος προϊόντα, που χρησιμοποιήθηκαν…

…στα εξαιρετικά εδέσματα, που εντυπωσίασαν τους καλεσμένους της βραδιάς με τις γεύσεις και τα αρώματά τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας, η Bουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνιa, o διευθυντής της Air China Fan Heyun,ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης, ο Ελληνοϊταλός συγγραφέας και πρεσβευτής του «Action In Greece» στην Ιταλία Constantino Salis, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής Μάριος Κάτσης, o Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Μάριος Τσέρτος, o αντιπρόσωπος για την Ελλάδα του Federation Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme Γιώργος Παπαθανασόπουλος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Τάκης Χατζηπέρος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπιζιώτας, o παραγωγός Τάκης Δημόπουλος, οι καλλιτέχνες Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή, Ματθίλδη Μαγγίρα, Μαίρη Βιδάλη, Θάνος Καλλίρης, Μανώλης Καραντίνης και Ηρώ Μουκίου και ακόμα Πρέσβεις, Ολυμπιονίκες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου, εικαστικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των  τεχνών, δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου κ.άλ.

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

 

 

Κατηγορίες:Culture / Events, GreeceΕτικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: