Frédéric Meyer: «Έχουμε μία πολλή δυνατή σχέση με την Ελλάδα και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προσκαλέσουμε τους Έλληνες στη Γαλλία»


Ο Frédéric Meyer έφθασε στο Μιλάνο της Βόρειας Ιταλίας το φθινόπωρο του 2015, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος Διευθυντής της Atout France για την Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά και ως Συντονιστής για την Ελβετία, συνεχίζοντας μάλιστα για ένα ακόμα χρόνο να παρακολουθεί παράλληλα και τις ασιατικές αγορές, για τις οποίες έχει βαθιά γνώση.

Ο Frédéric Meyer, Διευθυντής της Atout France για την Ιταλία και την Ελλάδα και Συντονιστής Ελβετίας.

Γεννημένος το 1969 στην Mulhouse της Αλσατίας και με μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά, αλλά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Ecole Supérieure de Gestion, ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 στο Maison de la France -παλαιότερη ονομασία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας-, ως Διευθυντής του τομέα marketing και πληροφοριών, στα κεντρικά γραφεία της Φρανκφούρτης. Το 2000 ήταν ήδη Αναπληρωτής Διευθυντής στη Νέα Υόρκη, το 2005 έγινε Διευθυντής της Atout France για τη Νοτιοανατολική Ασία, με έδρα τη Σιγκαπούρη και το 2009 διορίστηκε ως Διευθυντής της Atout France Japan, στο Τόκιο, ρόλος στον οποίο προστέθηκαν το 2012 τα καθήκοντα του Διευθυντή για τον Συντονισμό της ζώνης Ασίας – Ειρηνικού και Μέσης Ανατολής. Ο Frédéric Meyer είναι έγγαμος, έχει τρία παιδιά, γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά, αλλά και Ιαπωνικά και Ιταλικά.

Selfie από τον Frédéric Meyer για όλη την ομάδα ανθρώπων της Atout France και της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, που δούλεψαν για την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Explore France 2021″.

Κατά την άφιξή του στο Μιλάνο, ο Frédéric Meyer δήλωνε τον Οκτώβριο του 2015: «Μετά από μία καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ιταλία, την οποία λατρεύω για το στυλ, την κουλτούρα και την γαστρονομία της. Μετά την ενασχόλησή μου με μακρινές αγορές, αυτό είναι το καλύτερο μέρος για την επιστροφή μου στην Ευρώπη. Η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία ήταν πάντοτε συνδεδεμένες και στόχος μου είναι να ενισχύσω περαιτέρω αυτόν τον δεσμό, αναδεικνύοντας και κάνοντας γνωστή την γαλλική αριστεία στους πιο διαφορετικούς τομείς».

Ακολουθεί η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Frédéric Meyer.

Εκθεσιακός χώρος όπου κυριαρχεί το εντυπωσιακό σε μέγεθος και διακόσμηση περίπτερο της Atout France.

Κύριε Meyer πείτε μας τι ακριβώς είναι ο Οργανισμός Atout France, ποιοί οι στόχοι του και πώς αυτοί υλοποιούνται;

Πρόκειται για τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας, ο οποίος συνεργάζεται και με ιδιωτικές εταιρείες, ενώ έχει δημιουργήσει επίσης στενές επαφές τόσο με τις ανά τον κόσμο Πρεσβείες της Γαλλίας, όσο και με την γαλλική οικονομική διπλωματία. Σε ό,τι αφορά δε στον στόχο του, είναι ένας! Επεκτείνετε την αγορά και προωθήστε πάντα νέους προορισμούς για να δώσετε ολοένα ευρύτερη φήμη στη Γαλλία. Σε ένα πλαίσιο υπερανταγωνιστικής ανάκαμψης, που θα καθοριστεί από γεωπολιτικά και υγειονομικά ζητήματα, είναι σημαντικό να παραμείνουμε παρόντες στην φαντασία των ταξιδιωτών, μεταδίδοντας μια φιλόξενη και καθησυχαστική εικόνα της Γαλλίας ως προορισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Atout France, οι 13 Περιφερειακοί Τουριστικοί Οργανισμοί και πολυάριθμες εταιρείες του κλάδου του τουρισμού, κινητοποιούνται γύρω από μια νέα εκστρατεία ώστε να κερδίσουν ξανά Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Η ανάγκη για ψυχραιμία, αναζωογονητική ευεξία και επιστροφή στο ουσιαστικό, που εκφράστηκε μετά την κρίση, θα είναι ο κεντρικός άξονας επικοινωνίας της καμπάνιας #ExploreFrance2022.

Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στην φαρέτρα μας είναι η διοργάνωση των «Rendez vous en France«, όπου σε συνεργασία της Atout France με την οικεία Περιφέρεια της εκάστοτε πόλης που φιλοξενεί την εκδήλωση, οργανώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το event αυτό, που πραγματοποιείται κάθε φορά σε διαφορετικό μέρος της Γαλλίας. Φέτος στη Νάντη, του χρόνου στο Παρίσι, όπου προσπαθούμε να επανέρχεται το «Rendez vous» κάθε 3 ή 4 χρόνια. Στόχος μας παραμένει αταλάντευτα το να κάνουμε κάθε φορά τα «αποκαλυπτήρια» μιας συγκεκριμένης γαλλικής πόλης και αυτό είναι πολύ σημαντικό να γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια, που φιλοξενεί την διοργάνωση. Υποδεχόμαστε τους ξένους επισκέπτες μας, αλλά και Γάλλους και επί δύο ημέρες οργανώνονται περιηγήσεις, parties, συναντήσεις και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλοι να βιώσουν την φιλοξενούσα πόλη, να αισθανθούν την αύρα της, να γίνουν μέρος αυτής της εμπειρίας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό! Φέτος, στη Νάντη, η διοργάνωση του 2022 ήταν ξεχωριστή, δεδομένου ότι μπορέσαμε να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί, με φυσική παρουσία.

To Soirée της δεύτερης βραδιάς του «Rendez vous en France 2022″ στήθηκε στους χώρους του Les Machines de l’Île, ενός εκ των σημαντικότερων πολιτιστικών αξιοθεάτων της Νάντης.

Είστε ικανοποιημένος από την φετινή συμμετοχή σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις, λόγω και της Covid-19;
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, είχαμε περίπου 600 συμμετέχοντες από 57 διαφορετικές χώρες, εξαιρουμένων της Ρωσίας και της Κίνας, λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία. Υπήρχαν προγραμματισμένες σχεδόν 20.000 συναντήσεις μέσα σε δύο ημέρες, όταν το 2019 είχαμε περίπου 25.000 meetings, άρα είχαμε μία μείωση μόνο κατά 5.000 ραντεβού, γεγονός αναμενώμενο αν σκεφθεί κανείς ότι απουσίαζαν οι μεγάλες αγορές Κίνας και Ρωσίας. Κάνοντας την σύγκριση είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και θεωρούμε ότι καταγράψαμε μια σημαντική επιτυχία, καθώς στην διοργάνωση συμμετείχαν tour operators απ’ όλο τον κόσμο, βεβαίως και από την Ελλάδα. Είναι σημαντικό που επιστρέφουμε πλέον στην κανονικότητα και μπορούμε να βρισκόμαστε με φυσιολογικό τρόπο, διότι για τον τουρισμό είναι απαραίτητο το να μπορούμε να είμαστε σε επικοινωνία με φυσική παρουσία, να βλέπουμε ο ένας το πρόσωπο και τα μάτια του άλλου. Είναι σημαντικό και για την πόλη που μας υποδέχεται το να είμαστε μαζί αυτές τις δύο ημέρες, να έχουμε χρόνο να εργαστούμε από κοινού, να συζητήσουμε από κοντά και φεύγοντας να έχουν δημιουργηθεί κάποιες προσωπικές σχέσεις, να έχεις αποκτήσει φίλους και να ξέρεις σε ποιούς μπορείς να απευθυνθείς στο μέλλον.

Η έκθεση τουρισμού του «Rendez-vous en France 2022» φιλοξενήθηκε στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου Parc-Εxpo de la Beaujoire, στη Νάντη της ΒΔ Γαλλίας.

Ποιές είναι οι προβλέψεις σας κύριε Μeyer για την τουριστική περίοδο του 2022;
Είναι δύσκολο να το πούμε αυτή τη στιγμή, γιατί είχαμε πολύ καλά νούμερα Ιανουάριο και Φεβρουάριο, για το Πάσχα είχαμε επίσης πολύ καλά δεδομένα, για το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές κρατήσεις, αλλά ο πόλεμος κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται να ταξιδέψουν. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις, ωστόσο οι προβλέψεις είναι πολύ θετικές, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και υλοποιούμε πολλές δράσεις, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την προβολή της χώρας. Η καμπάνια μας με τίτλο «Explore France«, τρέχει σε περίπου 10 ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, διότι είναι μεν μία χώρα με μεγάλο ενδιαφέρον για μας, αλλά δυστυχώς, λόγω του μεγέθους της, έχουμε μόνο κάποιες χιλιάδες επισκεπτών, την στιγμή που από την Ιταλία, για παράδειγμα, έχουμε 6-7 εκατομμύρια ταξιδιώτες. Όμως, μεταφράσαμε και πάλι στα ελληνικά το περιοδικό «Explore France«, όπως κάθε χρόνο και προσπαθούμε να αναπτύξουμε τις συνεργασίες μας με Έλληνες tour operators. Θέλουμε, επίσης, να υποδεχθούμε δημοσιογράφους αλλά και tour operators στην Γαλλία, ώστε να μπορέσουν να επισκεφθούν και άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο κάποιων Eductour που θα διοργανώσουμε και, αν και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε budget για την Ελλάδα, στο μέλλον θα έχουμε καμπάνια και εκεί. Τον Δεκέμβριο του 2021 ήμουν στην Αθήνα για συζητήσεις σχετικά με τα θέματα αυτά, αλλά και για την παρουσίαση του περιοδικού «Εxplore France» -του 2021- στα ελληνικά.

O Διευθυντής της Atout France Frédéric Meyer, μιλώντας τον Δεκέμβριο στην Γαλλική Πρεσβεία, επισημαίνει: «Η Γαλλία είναι ένας κοντινός προορισμός, εύκολα προσβάσιμος με αυτοκίνητο, τραίνο ή αεροπλάνο, ένας ανοιχτός και ασφαλής προορισμός, έτοιμος να υποδεχθεί τους ταξιδιώτες με απόλυτη ασφάλεια».

Έχετε κάποια γενική εικόνα για το ποιές περιοχές της Γαλλίας προτιμούν κυρίως οι Έλληνες;

Το Παρίσι σίγουρα, όπως και την Μασσαλία, ίσως λόγω και του εκεί ελληνικού στοιχείου. Γενικά πάντως εξαρτάται. Τον Δεκέμβριο που ήμουν στην Αθήνα συζήτησα με πολλούς tour operators και διαπίστωσα ότι οι προτιμήσεις ποικίλουν. Φυσικά το Παρίσι είναι κορυφαίος προορισμός, η Cote d’ Azure και η Προβηγκία επίσης, αλλά και η Bρετάνη και η Νορμανδία. Οι Έλληνες επιλέγουν επίσης ταξίδια για sports, αλλά και προορισμούς πιο ήσυχους. Έτσι, από τη μία έχουμε τους παραδοσιακούς για τους Έλληνες προορισμούς, όπως αυτοί που προαναφέρθηκαν, όμως από την άλλη πλευρά έχουμε ζήτηση για περιοχές, π.χ. με οινοτουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Bordeaux ή η Loire Valley και θεωρώ ότι όσο οι οικονομικές συνθήκες θα βελτιώνονται τόσο θα αυξάνεται και το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Θα βρείτε το περιοδικό «Explore France 2022» στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να το κατεβάσετε και να το μελετήσετε.

Για το μέλλον, εκτός από την ελληνική έκδοση του περιοδικού «Explore France«, προγραμματίζονται κάποιες άλλες προωθητικές ενέργειες για την ελληνική αγορά;
Η έκδοση του περιοδικού είναι πολύ σημαντική και με εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο. Τον Σεπτέμβριο θα βρεθώ στην Αθήνα, με Γάλλους συνεργάτες, προκειμένου να προωθήσουμε οινοτουριστικούς προορισμούς, ενώ θα οργανώσουμε και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, νωρίς τον Οκτώβριο, στην Γαλλία, καθώς και δύο press trips έως το τέλος του χρόνου. Είναι μικρές κινήσεις βέβαια, αλλά θετικές θεωρούμε.

Είναι γνωστό ότι η Γαλλία εργάζεται ακατάπαυστα για την προώθηση της γαστρονομίας της, που συνδέεται άρρηκτα με καθεμιά από τις Περιφέρειες της χώρας. Ο Lionel Flasseur και η Sophie Ollier-Daumas, CEO αντιστοίχως Τουρισμού των Περιφερειών Auvergne Rhône-Alpes και Bourgogne France-Comté, παρουσίασαν διεξοδικά το πρόγραμμα «Vallée de la Gastronomie» (H Κοιλάδα της Γαστρονομίας), στο πλαίσιο του «Rendez vous en France 2022″.

Για το γαστρονομικό πρόγραμμα «Vallée de la Gastronomie» σχεδιάζεται κάποια διαφημιστική ή γενικότερα προωθητική καμπάνια στην Ελλάδα;

Tο πρόγραμμα «Vallée de la Gastronomie» προσκαλεί όλους τους φανατικούς οπαδούς του γαστρονομικού τουρισμού του πλανήτη να ανακαλύψουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες μέσα από τα εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά της Γαλλίας, τους βραβευμένους με αστέρια Μichelin chefs της, τα αναπανάληπτα κρασιά της και όλα τα ασύλληπτης ποικιλίας, νοστιμιάς και ποιότητος προϊόντα της. Φυσικά θα υπάρξουν outdoor campaigns, σχετικές αναφορές συμπεριλαμβάνονται και στο περιοδικό «Εxplore France«, ενώ σχεδιάζουμε και κάποια press trips, έτσι ώστε να ενημερώσουμε τους Έλληνες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Βεβαίως θα υπάρξουν προωθητικές ενέργειες και σε άλλες στοχευμένες αγορές, όπως το Βέλγιο, η Ελβετία, η Γερμανία.
Εν κατακλείδι θα ήθελα να τονίσω ότι μπορεί η Ελλάδα να είναι μικρή αγορά, όμως για μας είναι σημαντική -όπως κάθε πελάτης είναι σημαντικός- και ήδη από τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους άρχισε να αναπτύσσεται ξανά. Θεωρώ ότι έχουμε μια πολλή δυνατή σχέση με την Ελλάδα και θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προσκαλέσουμε τους Έλληνες στην Γαλλία. Διότι οι Έλληνες θέλουν να ταξιδεύουν και η Γαλλία αποτελεί έναν αγαπημένο, κοντινό και ασφαλή προορισμό. Υπάρχουν πολλές προσφορές και εξίσου πολλές αεροπορικές συνδέσεις προς διαφορετικούς προορισμούς της χώρας.

Από δεξιά: Frédéric Meyer, Βασίλης Τσούνης -δημοσιογράφος-, Barbara Lovato -Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Atout France– και η γράφουσα Κατερίνα Μαρινάκη.

Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Meyer για αυτήν την τόσο κατατοπιστική συζήτηση.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, EuropeΕτικέτες: , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: