Μια χρυσή σελίδα επιτυχίας καταγράφηκε στο βιβλίο του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Λουτρακίου


Ένα  μοντέρνας φιλοσοφίας Γαστρονομικό Φεστιβάλ, το Taste of Loutraki, πραγματοποιήθηκε, που αλλού, στο γοητευτικό Λουτράκι, από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνιστές τα τοπικά καταστήματα εστίασης και φιλοξενίας, με περισσότερες από 30 τέτοιου είδους επιχειρήσεις της πόλης, να δημιουργούν ένα ξεχωριστό ελληνικό menu, σε ειδική τιμή για όλους όσοι έσπευσαν να το δοκιμάσουν, κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος τριημέρου. Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Toυριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου Visit Loutraki, τον Σύλλογο Επισιτιστών «Ο Ξένιος Ζευς», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία Τουριστικού Marketing «Respond on Demand», η οποία διαθέτει την εμπειρία, αλλά και την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων. Η όλη διοργάνωση τελoύσε δε υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ΛουτρακίουΠεραχώρας.

Πανοραμική άποψη του περίφημου Ηραίου Περαχώρας, στο δυτικό άκρο της οροσειράς των Γερανείων, περιοχή όπου έχουν αποκαλυφθεί εκτός του ιερού της Ήρας, τα σημαντικότερα λείψανα του πρώιμου κορινθιακού πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας στοάς σε σχήμα Γ, μιας μεγάλης υδροδεξαμενής, αίθουσας φαγητού και ενός δεύτερου μικρότερου ναού.
Λίμνη Βουλιαγμένη, ο υδάτινος καθρέφτης όπου αυτάρεσκα αντικατοπτρίζονται οι ορεινοί όγκοι των Γερανείων, είναι χαρακτηρισμένη από την UNESCO ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Είναι γνωστή και ως Λιμνοθάλασσα Ηραίου, λόγω γειτνίασης με τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.
Η εντυπωσιακή σε μέγεθος και στρωμένη με λεπτό βοτσαλάκι παραλία του Λουτρακίου, μήκους 3,5 χιλιομέτρων, ξεκινά από την Διώρυγα της Κορίνθου και φθάνει ως το παραλιακό πάρκο της πόλης.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Προβολής Λουτρακίου διοργάνωσε στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου Workshops γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, στους χώρους του Beau Rivage, με αντικείμενα το τοπικό ελαιόλαδο, τα κρασιά Νεμέας, την κορινθιακή σταφίδα, την παρουσίαση μιας τοπικής συνταγής και ένα event με θέμα τη μπύρα. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των workshops περιελάμβανε:

– Ελαιογνωσία από την Olive Oil Sommelier Μαριάννα Δεβετζόγλου από την Oleosophia

– Οινογνωσία από τον Πάνο Παπαγιαννακόπουλο, Agriculturist – Food Technology Master in Viticulture & Oenology του Papagiannakopoulos Winery

– Γευσιγνωσία Κορινθιακής Μπύρας από τον Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη της Canal Dive

– Γευσιγνωσία Κορινθιακής Σταφίδας από τον Γιώργο Μάζο της Golden Black

– Γευσιγνωσία παραδοσιακών ζυμαρικών Λουτρακίου ΒΛΑΧΑ, από το Experience Perahora

Tην παρουσίαση των Workshops ανέλαβε η Άνδρη Αριστοδήμου Ρεκουνιώτη, Chief Administrative Officer στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου Visit Loutraki, τον επίσημο φορέα για την τουριστική προώθηση του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής.
Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία λαδιού, με την εξαιρετική sommelier ελαιολάδου Μαριάννα Δεβετζόγλου του Oleosophia -και Consultant EVOO educator, αλλά και Αmbassador «Dreams don’t work unless we do!»-, η οποία με βαθιά γνώση του αντικειμένου και έμφυτη μεταδοτικότητα μας μύησε στα μυστικά του ελαιολάδου της ευρύτερης περιοχής.
Τα 5 ελαιόλαδα που δοκιμάσαμε, στο πλαίσιο της Ελαιογνωσία, ήταν όλα τους εξαιρετικά.

Μεταξύ των ελαιολάδων που δοκιμάσαμε, ήταν 1. το Oleosophia Μανάκι -μία ποικιλία ελιάς, που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Αργολίδας και της Κορινθίας-, το οποίο μάλιστα παντρέψαμε επιτυχώς με σοκολάτα της τοπικής Σοκολατοποιίας Κοχύλι, 2. το χαρμάνι Oleosophia Μανάκι / Μεγαρίτικη -ως χαρμάνια χαρακτηρίζονται τα πολυποικιλιακά ελαιόλαδα-, 3. το Soligea Κορωνέικη, που συνδυάστηκε στις γευστικές δοκιμές μας με ντομάτα, 4. το Soligea Mανάκι / Κορωνέικη και 5. το πολυπικοιλιακό Κalielaion Mανάκι / Κορωνέικη / Μεγαρίτικη, στο οποίο «βουτήξαμε» το ψωμάκι.

Workshop Οινογευσίας με κρασιά Νεμέας από τον άριστα κατηρτισμένο Πάνο Παπαγιαννακόπουλο, Agriculturist – Food Technology Master in Viticulture & Oenology του Papagiannakopoulos Winery.
Οι οίνοι που δοκιμάστηκαν κατά την γευσιγνωσία κρασιών
…με επιλεγμένα λευκά, ροζέ και κόκκινα που μας ενθουσίασαν, προέρχονταν από τα διακεκριμένα Οινοποιεία Papagiannakopoulos Winery, Κτήμα Νικολάου και Όψιμος Winery.
Γευσιγνωσία Κορινθιακής Μπύρας από τον Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη της Ζυθοποιίας Canal Dive, οποίος εστίασε στις μικρές Ελληνικές ζυθοποιίες και τα προβλήματά τους…
…ενώ ακολούθησε η περιγραφή παραγωγής μιας φρέσκιας, αφιλτράριστης και απαστερίωτης μπύρας, όπως οι Canal Dive Pilsner και Canal Dive Brown Ale, τις οποίες στη συνέχεια δοκίμασαν οι συμμετέχοντες στο Workshop.
Γευσιγνωσία Κορινθιακής Μαύρης Σταφίδας από τον Γιώργο Μάζο της Golden Black, η οποία ξεχωρίζει ευθύς εξαρχής χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο αποξήρανσης, που χρησιμοποιεί η Golden Black, καθώς η όλη διαδικασία γίνεται στη σκιά.
Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα οφέλη της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας, αλλά και τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε το προϊόν να είναι Π.Ο.Π.
Γευσιγνωσία παραδοσιακών ζυμαρικών Λουτρακίου ΒΛΑΧΑ, από το Experience Perahora και τα δραστήρια μέλη του -στην φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά: η Kωνσταντίνα Ράπτη, η Φωτεινή Παππά, η Γεωργία Ράπτη, η Μίνα Γιαννούλη και η διατροφολόγος Θεοδώρα Μαρκέλλου, που ανέλυσε τη διατροφική αξία του τραχανά, ενώ στην ομάδα συμμετέχει και η Χρυσούλα Παππά- παρουσία και του Παναγιώτη Μπεκιάρη -πρώτος από αριστερά στην φωτογραφία- από την εταιρεία ΒΛΑΧΑ, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι αρχές Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα…
…μεταξύ των οποίων και το τραχανότο, με την σημαντική σημείωση, ότι όποια επιχείρηση εντάξει στο menu της τον τραχανά, η ΒΛΑΧΑ θα τον καλύψει με προϊον για ένα ολόκληρο χρόνο! Ο κατάλογος εδεσμάτων που δοκιμάσαμε περιελάμβανε πρασοτυρόπιτα, τραχανοκεφτεδάκια και φλογέρες με τραχανά και πιπεριά Φλωρίνης.

Το Experience Perachora, μέλος του Experience Korinthia, αποτελείται από άτομα με θετική διάθεση, που πιστεύουν στην ομαδική δουλειά και συνεργασία, με στόχο να ενδυναμώσουν την κοινωνική αλληλεγγύη, να κρατήσουν ζωντανή την παράδοσή τους και να προωθήσουν θεματικές μορφές τουρισμού, όπως και τον εθελοντισμό, μέσα από δράσεις όπως εκπαιδευτικές εκδρομές και σεμινάρια, ημερίδες πολιτισμού τέχνης και ποίησης και συμμετοχή σε δράσεις της Π.Ε. Κορινθίας. Πρόσφατα, το Εxperience Perachοra έλαβε το βραβείο Hercules Sunstainability Tourism, για την συμμέτοχη της ομάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη στην Κορινθία, στο πλαίσιο βραβεύσεων που διοργάνωσε το ICC WOMEN HELLAS, στο Μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας, όπου βραβεύτηκαν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες, οι οποίες διαπρέπουν στον κόσμο της βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς της παραγωγής.

Τα τοπικά προϊόντα του Λουτρακίου και της Κορινθίας γενικότερα είναι πολλά και μας εξέπληξαν με την ποικιλία, την γεύση και την ποιότητα τους.

Η γαστρονομία αποτελεί κεντρικό άξονα της τουριστικής εμπειρίας, που ο επισκέπτης θα αποκομίσει από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων και το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste of Loutraki επεδίωξε -και προφανώς πέτυχε- ακριβώς να φέρει σε επαφή το κοινό με την γαστρονομία του προορισμού, μέσα από διαδραστικές δράσεις, δεδομένου ότι η γαστρονομία αποτελεί μία κατεξοχήν βιωματική εμπειρία. Μία ανάσα από την Αθήνα, το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή, φημίζονται για την εκλεκτή γαστρονομία με  περισσότερες από 110 επιχειρήσεις εστίασης να λειτουργούν στην περιοχή σε ετήσια βάση, μεταξύ των οποίων εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί με θαλασσινούς μεζέδες, τοπικά παραδοσιακά γλυκά, εργαστήρια παρασκευής διαφόρων εδεσμάτων όπως λουκούμια, σοκολάτες, μελοκάρυδο, αλλά και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Ακολουθούν, με αλφαβητική σειρά, μερικές από τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν ενεργά στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste of Loutraki, προσφέροντας τοπικές συνταγές και προϊόντα, σε ειδική εκπτωτική τιμή.

Στην υπερυψωμένη βεράντα του Club Hotel Casino Loutraki, με θέα το ειδυλλιακό Λουτράκι και τον μαγευτικό Κορινθιακό Κόλπο, απλώνεται προνομιακά το πολυτελές εστιατόριο Οceanos. Με πανοραμική θέα και ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα, το εμπνευσμένο από τη θάλασσα περιβάλλον του και τη γεύση να παίρνει το χρώμα και το άρωμα της θαλασσινής αύρας, το Oceanos Restaurant μας μυεί στην αυτοκρατορία των αισθήσεων.
Εδώ το γλυκό του ειδικά για το Φεστιβάλ σχεδιασμένου menu: ντρέδουρα Περαχώρας με παγωτό λουκούμι Γερανείων και σάλτσα ελληνικού καφέ.
Στους μαγευτικούς χώρους του Paladar βιώσαμε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, που εμπνέεται από γεύσεις της Μεσογείου, με πιάτα βασισμένα σε αγνά τοπικά προϊόντα που παντρεύονται με τα αρώματα της Ανατολής δημιουργώντας ένα μοναδικό fusion menu. Η παρουσίαση των πιάτων ξεφεύγει από την κλασσική συμμετρία, καθώς καθένα απ’ αυτά γίνεται ο καμβάς επί του οποίου ο Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σωτήρης Φιλίππου, κυριολεκτικά «ζωγραφίζει» αναμειγνύοντας υλικά γεμάτα χρώμα.
Μαγιάτικο Κορινθιακού σαβόρο, με σταφίδες Κορίνθου και τσιγαριστά χόρτα. Το κύριο πιάτο του ειδικού menu για το Taste of Loutraki.
Στην κορυφή ενός λόφου μέσα στα πεύκα, με ανυπέρβλητη θέα προς τη Λίμνη Βουλιαγμένη και τον Κορινθιακό Κόλπο, η ειδυλλιακή Villa Armonia φιλοξένησε στους μοναδικής ομορφιάς εξωτερικους χώρους της και πάντα στο πλαίσιο του Taste Of Loutraki, μια βραδιά οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, με τα κρασιά Νεμέας Papagiannakopoulos Winery να συνδυάζονται αρμονικά με μοναδικές γεύσεις σε συνδυασμούς τοπικών  προϊόντων της Κορινθιακής γης και επιλεγμένων προϊόντων απ’ όλη την Ελλάδα με την υπογραφή του Delio Food Hub…
…όπως τα Νigiri γιαλαντζή: ρύζι με αμπελόφυλλα Κορινθιακής σουλτανίνας και μαρινάτο γαύρο Κορινθιακού. Πίσω ψαρόπιτα: πίτα με ντομάτα, μαρινάτο γαύρο, ελιές Περαχώρας και ανθό κάπαρης.
Tο Ypanema Seaside Food & Drinks λειτουργεί στη Λιμνοθάλασσα Ηραίου από το 2006 ως εστιατόριο και beach bar με υπέροχη παραλία, καθώς και ως χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων. Το ειδυλλιακό περιβάλλον με τα απίστευτα τιρκουάζ νερά, την χρυσή αμμουδιά και το σπάνιας ομορφιάς τοπίο, αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε εποχή του χρόνου και με κάθε ευκαιρία.
Εδώ γευθήκαμε ως κύριο πιάτο τα φιλετάκια χοιρινού γεμιστά με γραβιέρα Λιμνών, συνοδευμένα με άγρια ρύζι.
Στο εστιατόριο του 4 αστέρων ξενοδοχείου Αchillion, στην καρδιά του Λουτρακίου, με την υπέροχη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο…
..γευθήκαμε έναν αξέχαστο κοκκινιστό κόκορα κρασάτο, με κρασί Ορεινής Κορινθίας και χειροποίητες χυλοπίτες.

Το Λουτράκι, ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις, αποτελεί εδώ και δεκαετίες ένα γνωστό και αγαπημένο τουριστικό προορισμό τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους επισκέπτες της χώρας μας, γεγονός που δικαιολογείται απολύτως καταρχάς λόγω της στρατηγικής του θέσης, αφενός μεν πολύ κοντά στην Αθήνα αφετέρου δε στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα, προσφέροντας την δυνατότητα -σε όσους το επιλέξουν ως τόπο διακοπών- επισκέψεων σε πολλά αξιοθέατα και πανέμορφες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Εκτός αυτού, το ίδιο το Λουτράκι αποτελεί έναν προορισμό που μπορεί να προσφέρει τα πάντα ακόμα και στον πλέον απαιτητικό επισκέπτη, καθώς συνδυάζει όμορφες παραλίες, λίμνες, βουνά, μοναστήρια, πολλούς και ποιοτικούς χώρους εστίασης, πολλά ξενοδοχεία για κάθε βαλάντιο, αλλά και αμέτρητες δυνατότητες διασκέδασης.

Η ίδρυση του λατρευτικού χώρου του Ηραίου Περαχώρας υπολογίζεται κατά την Γεωμετρική Περίοδο (τέλη του 9ου αι. π.Χ. ή και νωρίτερα) και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.
Ο διάπλους της Διώρυγας της Κορίνθου αποτέλεσε μια πραγματικά «συλλεκτική» ταξιδιωτική εμπειρία, την οποία σας συνιστούμε να επιδιώξετε να βιώσετε.
Η Περαχώρα είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Περαίας, η οποία είχε κατοικηθεί ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, όπως μαρτυρούν τα μεσοελλαδικά και υστεροελλαδικά ευρήματα των ανασκαφών στην περιοχή. Η ακμή της περιοχής εντοπίζεται μεταξύ των ετών 750-725 π.Χ. όταν αυτή πέρασε από την κυριαρχία των Μεγαρέων στους Κορινθίους. Η σημαντικότερη εγκατάσταση σημειώθηκε ΒΔ της Περαχώρας, στη Λίμνη Βουλιαγμένης, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις.
Η μαγευτική παραλία του Λουτρακίου έχοντας προσανατολισμό προς την Δύση, προσφέρει ονειρικά ηλιοβασιλέματα, με φόντο την ακτογραμμή της Κορινθίας από τη μία και το ακρωτήριο Ηραίον από την άλλη πλευρά.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste οf Loutraki φιλοδοξεί -και η επιτυχία της πρώτης διοργάνωσής του το εγγυάται- να καταστεί ένας ετήσιος θεσμός, που θα αποσκοπεί στο:

-να αποτελέσει την αφορμή ώστε ακόμα περισσότεροι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες να ενημερωθούν για τον τουριστικό προορισμό του Λουτρακίου,

-να αποτελέσει ένα ετήσιας βάσης μέσον προβολής και προώθησης όχι μόνο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των τοπικών προϊόντων που παράγονται εκεί,

-να αποτελέσει, τέλος, προορισμό στο πλαίσιο του παγκόσμιου χάρτη γαστρονομικού τουρισμού, με βάση τον οποίο ταξιδεύουν όσοι χρησιμοποιούν ως κριτήριο επιλογής την δυνατότητα να ζήσουν ποιοτικές γαστροτουριστικές εμπειρίες.

Την τελετή έναρξης του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Λουτρακίου παρουσίασε η Ελισάβετ Τόλη, Εκπρόπωπος Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λουτρακίου και την παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και βεβαίως επισήμων προσκεκλημένων…
…μεταξύ των οποίων, όπως φαίνονται και στην αναμνηστική οικογενειακή φωτογραφία: Μαρία Αθανασοπούλου και Χρύσα Κρασσά, από την διοργανώτρια εταιρεία Respond on Demand -οι οποίες είναι αντιστοίχως και Πρόεδρος του World Food Τravel Αssociation και Πρέσβειρα Κύπρου και Ελλάδας στον Οργανισμό αυτό-, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και Γραμματέας επίσης του Οργανισμού Τουρισμού Visit Loutraki Γιάννης Κόντης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, η Έλσα Τόλη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, ο Αθανάσιος Παπαθανασίου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού – Νεολαίας Λουτρακίου και ο Κωνσταντίνος Δήμου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου.

Στο πλαίσιο των χαιρετισμών που απηύθηναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου Γιάννης Κόντης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η γαστρονομία αποτελεί για μας κορυφαίο άξονα της τοπικής ταυτότητας και το στοίχημα ήταν να δέσουμε τα τοπικά προϊόντα με τις επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την διάδραση με το κοινό», ενώ η Aντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογεροπούλου σημείωσε ότι: «το σημαντικότερο για μένα είναι η διασύνδεση πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον, που είναι ανεκτίμητης αξίας και επιτυγχάνεται μέσω της δράσης αυτής. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης χαρακτήρισε το Λουτράκι ως «πυλη του Νομού Κορινθίας και ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για τον τουρισμό της περιοχής», ενώ την «Ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και της πολυπολιτισμικής παραδοσης της περιοχής» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Παπαθανασίου. Τέλος, η Μαρία Αθανασοπούλου, της Respond on Demand, κατέθεσε με ιδιαίτερη συγκίνηση ότι αισθάνεται ήδη μέρος του τόπου, ενθυμούμενη και τις φωτεινές ημέρες των παιδικών της διακοπών στην περιοχή, Πελοποννήσια γαρ και βεβαίως απηύθηνε ευχαριστίες προς όσους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή πρώτη αυτή διοργάνωση του γαστρονομικού Φεστιβάλ Λουτρακίου.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Νεμέας βρίσκεται στους πρόποδες των αρκαδικών βουνών, σε υψόμετρο 333 μέτρων. Η θέση της και οι κλιματικές συνθήκες προφανώς αποτέλεσε το λόγο που εδώ διεξάγονταν οι πανελλήνιοι αγώνες των Νέμεων. Η περιοχή παρέμενε ακατοίκητη καθώς το χειμώνα μετατρεπόταν σε έλος, το καλοκαίρι όμως ήταν το ιδανικό τοπίο άθλησης. Αναμφίβολα, το σημαντικότερο από τα αξιοθέατα της Νεμέας είναι το Στάδιο και ο εικονιζόμενος ναός του Δία…
…στην σκιά του οποίου πραγματοποιήθηκε ένα υψηλού επιπέδου Master Class Οινογευσίας, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας και το Επιμελητήριο Κορινθίας…
…στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης των εκδηλώσεων Μεγάλες Ημέρες Νεμέας 2022 -εδώ η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου Γιάννης Κόντης, η Μαρία Αθανασοπούλου και η Χρύσα Κρασσά, από την διοργανώτρια εταιρεία Respond on Demand, λίγο πριν την έναρξη του Master Class -…
…υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Καρακάση, ο οποίος είναι ένας από τους 380 Master of Wines παγκοσμίως.
Τα κρασιά της Νεμέας κατέκτησαν τους δεκάδες συμμετέχοντες στο ξεχωριστό αυτό Master Class.
Ομοίως μας κατέκτησαν τα κρασιά βιολογικής καλλιέργειας του Κτήματος Μανωλάκη -μας περίμεναν ακριβώς στο σημείο αποβίβασής μας από τον εντυπωσιακό διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου-, μιας οικογενειακής επιχείρησης που με αγάπη για την οινοπαραγωγή και γενικότερα για την καλλιέργεια της γης, έχει φτάσει να βλέπει την τρίτη πλέον γενιά Μανωλάκη στο τιμόνι του Οινοποιείου, δίνοντας στα κρασιά της αυθεντικό χαρακτήρα.

Ακολουθούν ονομαστικά και αλφαβητικά, όλα τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία και τα ξενοδοχεία, που συμμετείχαν ενεργά στην δράση αυτή, προσφέροντας τοπικές συνταγές και προϊόντα, σε ειδική εκπτωτική τιμή:

ΑΜΙ – ARMELLE  – DINO GELATO – DOLCELATO – HOTEL PLAZA – ISLA BROWN CORINTHIA RESORT – OCEANOS RESTAURANT BY CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI – PALADAR – PEPE ROSSO – SEA & SAND – SEGAS HOTEL – TRIAINA OUZERI RESTAURANT BY  WYNDHAM RAMADA POSEIDON RESORT – STRAVA BAY – VILLA ARMONIA – VOUCLAIT – VERYKOKO LOUTRAKI MEZE & DRINKS – WOODY’S – ZAX/ΣΤΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ – ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ DOLCI PASSIONI  – ΚΑΝΑΚΗΣ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ – ΛΙΜΑΝΑΚΙ-ΤΑ 5 ΑΔΕΡΦΙΑ – ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ – ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΑΣΟΣ – ΠΙΠΕΡΙ – ΡΙΓΑΝΙ – ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ – ΥΠΑΝΕΜΑ – ΦΡΑΓΚΙΑΣ

Μια τελευταία οικογενειακή φωτογραφία της δημοσιογραφικής ομάδας μας, με την καλή συνάδελφο Σπυριδούλα Ίριδα Σπανέα σε ρόλο φωτογράφου…
 …και ένα γλυκό κέρασμα με -τι άλλο- παραδοσιακές και υπέροχες ντρέδουρες Περαχώρας, ονομασία που προέρχεται από την Αρβανίτικη διάλεκτο και σημαίνει στριφτά. 
Μια τελευταία πανοραμική ματιά στο πανέμορφο Λουτράκι, καθώς το προσεγγίζουμε προερχόμενοι από την πλευρά της Περαχώρας.
Dave by the beach Loutraki, το δωμάτιο!

Aξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι για την διαμονή μας στο Λουτράκι, κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Taste of Loutraki, επιλέχθηκε το DAVE by the beach Loutraki, των Brown Hotels, το οποίο αποτελεί την απόλυτη αφετηρία εξερεύνησης, καθώς απέχει μόνο μία ώρα από την Αθήνα και διαθέτει 39 ονειρεμένα δωμάτια, μόνο 200 μέτρα από την παραλία Λουτρακίου, αν και εμείς καταλήξαμε ότι η πραγματική εμπειρία εδώ είναι το rooftop lounge του ξενοδοχείου, με το τέλειο περιβάλλον του και την άπλετη θέα στη θάλασσα. Δείτε το και θα με θυμηθείτε! Aξίζει, επίσης, να σημειώσουμε, ότι έξι συνολικά ξενοδοχειακές μονάδες, που περιήλθαν στη κατοχή της Ισραηλινής υπερδύναμης Brown Hotels -3 στο Λουτράκι και 3 στους Αγίους Θεοδώρους- αναμένεται να μεταμορφώσουν το Λουτράκι και την Κορινθία σε ταχέως ανερχόμενο τουριστικό προορισμό.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Gastronomy, Greece, GREEK GASTRONOMY CALENDAR, Local ProductsΕτικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: