Εντυπωσιακή και η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Λαζάρου «Για σένα που έφυγες νωρίς»


Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου της Ιωάννας Λαζάρου «Για σένα που έφυγες νωρίς«, που βρίσκεται ήδη στη δεύτερη έκδοσή του. Οι φιλόξενοι χώροι του Booking Hill, Αγίας Βαρβάρας 66 στη Δάφνη, κατακλύστηκαν από νωρίς το απόγευμα για την υψηλοτάτου επιπέδου παρουσίαση, που ξεκίνησε στις 19.00, παρουσία πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι επιστήμονες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες και κυρίως βιβλιόφιλοι και άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι για τα θέματα γύρω από τα οποία περιστρέφεται και η θεματολογία του εν λόγω βιβλίου. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, ο δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδιστής Κώστας Βενετσάνος, ο κορυφαίος Έλληνας της Διεθνούς Πολιτιστικής Διπλωματίας Κυριάκος Μαριδάκης, οι καταξιωμένες εικαστικοί Σοφία Μητράκη και Νίνα Λεγάτου, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Βενετία (Wanda) Πιτσιλαδή-Chuard, η συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός Κωνσταντίνα Ρόδη, η φυσικοθεραπεύτρια Δήμητρα Λυμπεριάδου, ο πολιτικός μηχανικός Χρυσόστομος Κόκκινος, ο ερευνητής και δημοσιογράφος Ιωάννης Λαζάρου, η πολιτική επιστήμων, ερευνήτρια και δημοσιογράφος Νέλλη Ψαρού, οι συγγραφείς Ζωή Φράγκου και Στάθης Σιώμος, οι δημοσιογράφοι Βασίλης Τσούνης και Κατερίνα Μαρινάκη, η καθηγήτρια Σύλβια Ράλλη και πολλοί άλλοι.

Στο πάνελ των ομιλητών (από αριστερά) οι: Μαρία Γεωργίου Σπυράκη – Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Ιωάννα Λαζάρου – συγγρφέας / δημοσιογράφος, Μαρία Νίκη Ρηγινιώτη – Ψυχοθεραπεύτρια / Σύμβουλος Υγείας / Ψυχοσωματική Θεραπεία, Δημήτριος Βαρβαρήγος – Συγγραφέας και Κριτικός βιβλίων και η συγγραφέας και ποιήτρια Νιόβη Ιωάννου.
Η μεστή και συγκινητική ομιλία της Ιωάννας Λαζάρου.

Το εκλεκτό πάνελ ομιλητών κυριολεκτικά συνάρπασε το ακροατήριο, όπως συνέβη και με την πρώτη -προ ολίγων ημερών- παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο ΒusinessRise Publishing House, με επιμελήτρια κειμένων την Ειρήνη Φραγκάκη. Το βιβλίο αποτελεί μία κατάθεση ψυχής, με υπόθεση βγαλμένη από τη ζωή, που ξεκινάει την πορεία μιας πολυαναμενόμενης τριλογίας. Πρόκειται για μια ιστορία που ολοκληρώνεται μέσα από 34 κεφάλαια, όπου ξετυλίγονται γεγονότα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την απελευθέρωση έως και την περίοδο της Δικτατορίας, όπως τα έζησαν και τα αντιμετώπισαν οι ήρωες του βιβλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Στο πάνελ της άψογα οργανωμένης παρουσίασης συμμετείχαν, εκτός από την ίδια την συγγραφέα και δημοσιογράφο Ιωάννα Λαζάρου, που άνοιξε και τον κύκλο των ομιλιών, οι (με την σειρά που έλαβαν τον λόγο): Δημήτριος Βαρβαρήγος – Συγγραφέας και Κριτικός βιβλίων, Μαρία Νίκη Ρηγινιώτη – Ψυχοθεραπεύτρια / Σύμβουλος Υγείας / Ψυχοσωματική Θεραπεία, Μαρία Γεωργίου Σπυράκη – Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και η συγγραφέας και ποιήτρια Νιόβη Ιωάννου, που διάβασε με μοναδικό τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου.

Την σύντομη αλλά ουσιαστική και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Πάνου Σόμπολου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την μεστή κριτική του Δημήτρη Βαρβαρήγου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ένα έργο ολοκληρωμένο που κάλλιστα θα μπορούσε να αναφερθεί ως η σάγκα μιας οικογένειας στα πέτρινα χρόνια του πολέμου και των πέτρινων αισθημάτων του πατέρα αφέντη. Είναι ένα βιβλίο χαρακτήρων κι ένα τέτοιο βιβλίο, με αληθοφανείς χαρακτήρες, δεν το ξεχνάς ποτέ καθώς όλη η πλοκή είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και σε συμπεριφορές σκληρές κι απάνθρωπες. Είναι ένα έργο ζωής που ταυτίζει τον αναγνώστη με τους ήρωες και δένεται συναισθηματικά μαζί τους. Είναι αυτά τα βιβλία που όταν διαβαστούν τα θυμόμαστε, καθώς η ταύτιση με τους ήρωες και τις πράξεις τους είναι ένας συνδετικός κρίκος, όπως και στην πραγματικότητα. Ήταν η εποχή που οι κακουχίες, η ανέχεια και η πείνα μάστιζαν τον πληθυσμό και κάθε σπίτι έκρυβε τον δικό του πόνο. Από αυτό το σημείο ξεκινάει το δράμα της επιβίωσης για όλους, μα κυρίως για την μικρούλα Ελένη, που λόγω συνθηκών οι κανόνες της ζωής φανερώνουν το σκληρό τους πρόσωπο με την έντονη βία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και δύσκολα ξεχνιέται. Οι αφηγήσεις στάζουν πόνο και δάκρυ. Η συγγραφέας περιγράφει έναν επαρχιακό τόπο σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, άκρως δυστοπική».

Από αριστερά: η εικαστικός Σοφία Μητράκη, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ιωάννα Λαζάρου Παρόντες, ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, ο ηθοποιός και τραγουδιστής Κώστας Βενετσάνος.

Η Ιωάννα Λάζαρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε διαφήμιση και δραστηριοποιείται στον κλάδο του Marketing από το 2006, με την εταιρεία της “Βusinessrise.Ιnc”, όπου διατελεί Πρόεδρος μέχρι σήμερα. Η αγάπη της για τα Eλληνικά γράμματα, καθώς και το πάθος της για την λογοτεχνία, την ώθησαν να ασχοληθεί ενεργά με το χώρο και να αρθρογραφεί σε διάφορες έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Τα τελευταία 20 χρόνια ζει στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι της Φλόριδας. Διατελεί από το 2008 Πρόεδρος του “Hellenic Diaspora Group”. Είναι επίσης ιδιοκτήτρια του GreekNews&Radio.Fl, δηλαδή της Ελληνικής Εφημερίδας και του Ραδιοφώνου της Florida. Για την Ιωάννα Λάζαρου και τις δραστηριότητές της έχουν γράψει πολλές ηλεκτρονικές και έντυπες εφημερίδες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως η Miami Herald, η South Florida Sun Times, η South Florida Gourmet κ. άλ., ενώ συνεντεύξεις της, που αφορούν σε θέματα μετανάστευσης, έχουν φιλοξενηθεί σε ποικίλα ελληνικά Μ.Μ.Ε.

Από δεξιά: Πάνος Σόμπολος, Ιωάννα Λαζάρου και Κυριάκος Μαριδάκης.

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε την φίλη Ιωάννα Λαζάρου και να την ευχαριστήσουμε για τις μοναδικές στιγμές συγκίνησης που ζήσαμε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της. Καλοτάξιδο να είναι! Και εις άλλα με υγεία!

Συνολική άποψη του Booking Hill, όπου φιλοξενήθηκε η παρουσίαση.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, GreeceΕτικέτες: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: