Ρωσική Γαστρονομική εβδομάδα στην Ελλάδα


Μία σημαντικότατη γαστρονομική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και την Κέρκυρα, από τις 22 έως τις 27 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας. Πρόκειται για την Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα (Ρ.Γ.Ε. 2018, www.rusgw.com/en), η οποία διοργανώνεται από το Διεθνές Οινο-Γαστρονομικό Κέντρο – Παράρτημα Ρωσίας με έδρα την Μόσχα (www.icwag.ru) και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του Ο.Η.Ε. (U.N.W.T.O.), με την υποστήριξη  του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Rossotrudnichestvo, του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τουρισμού (Rostourism) και σε συνεργασία με τον U.N.W.T.O., την Ομοσπονδία Εστιατόρων και Ξενοδόχων της Ρωσίας, τον Εθνικό Σύνδεσμο Γαστρονόμων της Ρωσίας, αλλά και άλλων κορυφαίων ρωσικών επαγγελματικών οργανώσεων. Από ελληνικής πλευράς η διοργάνωση  υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), τον Δήμο Κέρκυρας, καθώς και από ελληνικές επαγγελματικές οργανώσεις και συνεταιρισμούς του κλάδου. Ψυχή της όλης διοργάνωσης o Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τη Γαστρονομία και τον Οίνο (Παράρτημα Ρωσίας με έδρα την Μόσχα) και ένθερμος φιλέλληνας Leonid Gelibterman. Υπερήφανος Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης οι εκδόσεις μας «Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο».

Ο Leonid Gelibterman, σε ομιλία του στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του 1ου Corfu Food and Wine Festival, που διεξήχθη στο νησί τον Μάιο.

Το project «Ρωσικές Γαστρονομικές Εβδομάδες» στοχεύει στην:

-ενίσχυση πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών,

-προώθηση των συμμετεχόντων χωρών ως ελκυστικών τουριστικών προορισμών  με παρουσίαση των τουριστικών δυνατοτήτων τους,

-παρουσίαση πιάτων της ρωσικής εθνικής κουζίνας, τοπικών προϊόντων και ποτών στο κοινό άλλων χωρών,

-προσέλκυση της προσοχής προς τα τοπικά επενδυτικά σχέδια στον τομέα της διαχείρισης φιλοξενίας,

-συνεισφορά στην αύξηση των εμπορικών επαφών μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών, εξαγωγής τροφίμων, ποτών και υπηρεσιών.

Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα  θα διεξαχθεί στο εξωτερικό για τέταρτη ήδη φορά. Το 2015 την Ρ.Γ.Ε. φιλοξένησε η Μαδρίτη (Ισπανία), το 2016 διεξήχθη στην Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη (Ισπανία) και το 2017 στην Λευκωσία και την Λεμεσό της Κύπρου.

Ο Leonid Gelibterman σε «οικογενειακή» φωτογραφία από το Corfu Food and Wine Festival, περιστοιχιζόμενος από τοπικούς παράγοντες του νησιού και προσκεκλημένους του Φεστιβάλ. Από αριστερά: Alberto Cotrona, Μπάμπης Βούλγαρης, Νίκος Βεργέτης, Βασίλης Kαββαδίας, Leonid Gelibterman, Kωνσταντίνος Νικολούζος, Σπύρος Βουλισμάς, Giuseppe Galardi (Βενετσιάνος chef) και στο άκρο δεξιά ο Ρώσος chef Rashid Rakhmanov.

Οι Ρωσικές Γαστρονομικές Εβδομάδες λαμβάνουν σταθερά θετικά σχόλια από τον Γενικό γραμματέα του UNWTO, τους Πρέσβεις της Ρωσίας σε ξένες χώρες, από επίσημα πρόσωπα των συμμετεχόντων χωρών, επιχειρηματίες, τους επικεφαλής επαγγελματικών οργανισμών, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, εμπειρογνώμονες και φυσικά από το ευρύ κοινό. Τα γεγονότα της Ρ.Γ.Ε. στα 2015-2017 καλύφθηκαν ευρέως από ρωσικά και ξένα Μ.Μ.Ε. διαφόρων προφίλ. Η έναρξη του προγράμματος της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας στην Ελλάδα, στις 22 Οκτωβρίου, θα σηματοδοτηθεί από τη δεξίωση στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων διπλωμάτων και επίσημων προσώπων, εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, επιχειρηματιών, παραγόντων επιστήμης και πολιτισμού, όπως και εκπροσώπων Μ.Μ.Ε. Το γαστρονομικό κομμάτι της επίσημης τελετής έναρξης της Ρ.Γ.Ε. θα υλοποιηθεί από την ομάδα Ρώσων chef, οι οποίοι θα έρθουν στην Αθήνα για την παρουσίαση των δημιουργικών τους πιάτων. Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα θα συνεχιστεί με μία σειρά εξίσου σημαντικών εκδηλώσεων στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στους μοναδικούς χώρους  του «Kontokali Bay Resort & Spa 5*». Αντίστοιχα στην Αθήνα χώρος διεξαγωγής των λοιπών εκδηλώσεων της διοργάνωσης είναι το επίσης  5 αστέρων «Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort».

Ο Leonid Gelibterman σε γαστρονομική εκδήλωση στο «Kontokali Bay Resort & Spa 5*». Αριστερά ο Ρώσος chef Rashid Rakhmanov και στο κέντρο ο chef του ξενοδοχείου και Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας Σπύρος Βουλισμάς.

  • Γεγονότα-κλειδιά της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας στην Ελλάδα: -παρουσιάσεις γαστρονομικών διαδρομών, τουρισμού, τοπικών παραγωγών τροφίμων και ποτών της Ρωσίας,

-θεματικά τοπικά δείπνα, παρασκευασμένα από την ομάδα Ρώσων chef από τις Ρωσικές Περιφέρειες Αρχάγγελσκ, Κρασνοντάρ, Γιαμάλων Νένετς, Περμ, Πσκοβ,  Κουμπάν, καθώς και από τη Μόσχα και την πόλη Σούζνταλ, πάντοτε συνοδευόμενα από ελληνικά κρασιά,

-συνέδρια γαστρονομίας «Αθήνα-Ρωσία» και «Κέρκυρα-Ρωσία» με συμμετοχή των κορυφαίων Ρώσων εμπειρογνωμόνων στον τομέα οινογαστρονομίας, του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Igor Bukharov και του Προέδρου του Εθνικού Συνδέσμου Γαστρονόμων Viktor Belyaev,

-μαθήματα μαγειρικής για παιδιά,

-πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Ο Leonid Gelibterman βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού «Δρόμος του Μεταξιού» του Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, GastronomyΕτικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: