Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα σε Αθήνα και Κέρκυρα – Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα, μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και την Κέρκυρα, από τις 22 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2018. Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα 2018 (www.rusgw.com/en), διοργανώνεται από το Διεθνές Οινο-Γαστρονομικό Κέντρο – Παράρτημα Ρωσίας με έδρα την Μόσχα (www.icwag.ru) και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του Ο.Η.Ε. (U.N.W.T.O.) με την υποστήριξη  του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Rossotrudnichestvo, του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τουρισμού (Rostourism) και σε συνεργασία με τον U.N.W.T.O. την Ομοσπονδία Εστιατόρων και Ξενοδόχων της Ρωσίας, τον Εθνικό Σύνδεσμο Γαστρονόμων της Ρωσίας, αλλά και άλλων κορυφαίων ρωσικών επαγγελματικών οργανώσεων. Από ελληνικής πλευράς η διοργάνωση  υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), τον Δήμο Κέρκυρας, καθώς και από ελληνικές επαγγελματικές οργανώσεις και συνεταιρισμούς του κλάδου. Ψυχή της όλης διοργάνωσης o Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τη Γαστρονομία και τον Οίνο (Παράρτημα Ρωσίας με έδρα την Μόσχα) και ένθερμος φιλέλληνας Leonid Gelibterman. Υπερήφανος Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης οι εκδόσεις μας «Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο».

Ο Leonid Gelibterman από παλιότερη αντίστοιχη εκδήλωση των Ρωσικών Γαστρονομικών Εβδομάδων, που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΘΗΝΑ, 22 έως 24 Οκτωβρίου

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ώρα 19.30 – 21.30

Επίσημη έναρξη της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων διπλωματών, εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδος  και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, επιχειρηματιών, ανθρώπων από τους χώρους των τεχνών και των επιστημών, εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση των τουριστικών δυνατοτήτων διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, αλλά και δράσεων που αφορούν στην παραγωγή τροφίμων και ποτών από τη Ρωσία.

Τόπος διεξαγωγής: Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα (ιστορικό κτήριο), Ηρώδου Αττικού 7.  * Είσοδος μόνο με επίσημη πρόσκληση.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου , ώρα 19.00 – 22.00

Γαστρονομικό δείπνο αφιερωμένο στην έναρξη της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας, με την συμμετοχή επισήμων από την Ελλάδα και την Ρωσία. Ο chef Andrey Matiukha (Κρασνοντάρ) θα παρουσιάσει την κουζίνα της περιοχής του Κουμπάν.

Τόπος διεξαγωγής: Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, 67ο  χλμ. οδού Αθηνών-Σουνίου

Για κρατήσεις θέσεων:

Kyriaki.Maragaki@grecotel.com , +30 22920-69700 (κυρία Κυριακή Μαραγκάκη)

ElissavetTsouragrecotelcom , +30 22920-69700 (ΤΣΟΥΡΑ της κας Έλλης),

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 15.00 – 17.00

Συνέδριο Γαστρονομίας «Ρωσία-Αθήνα» με την  συμμετοχή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Igor Bukharov και του chef  Andrey Matiukha (Κρασνοντάρ). Στο πλαίσιο αυτού του Culinary summit δυο γνωστοί chef, ο Σάκης Τζανέτος, Executive Chef Cape Sounio από την Ελλάδα και ο Andrey Matiukha από την Ρωσία, θα φορέσουν τις ποδιές τους και σε ένδειξη της ελληνορωσικής φιλίας θα μαγειρέψουν για το κοινό από ένα κυρίως πιάτο τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου. Η όλη διαδικασία θα είναι διαδραστική με τον κεντρικό παρουσιαστή να τους ρωτά για το πιάτο της χώρας τους, τις τάσεις και τις γαστρονομικές καινοτομίες της κουζίνας τους, καθώς και τις εμπειρίες τους. Μια 5μελής επιτροπή από δύο Ρώσους και δύο Έλληνες ειδικούς στη γαστρονομία και έναν εθελοντή από το κοινό θα δοκιμάσουν τα πιάτα αποτιμώντας τα. Ολοκληρώνοντας, όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τις δύο συνταγές.

Τόπος διεξαγωγής: Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort

* Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής: pr@rusgw.com

Ο Igor Bukharov

Ο Igor Bukharov ξεκίνησε τη καριέρα του, εργαζόμενος ως βοηθός μάγειρα στο εστιατόριο «Βουδαπέστη» το 1980. Το 1994 μαζί με έναν συνεταίρο ίδρυσε το εστιατόριο «Nostalgie» -το πρώτο εστιατόριο υψηλής κουζίνας στη Μόσχα. Από το 2008 έως το 2011 εργαζόταν ως Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Εστίασης «Κρεμλιόφσκι» της Διοίκησης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το 2003, το 2005 και το 2007 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Γαστρονομικού Διαγωνισμού «Bocuse d’Or» στην Λυών της Γαλλίας. Το 1997 ο Igor Bukharov έγινε επικεφαλής της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων της Ρωσίας, η οποία είναι η μόνη κοινωνική οργάνωση στην χώρα, που εκπροσωπεί συμφέροντα των επιχειρήσεων του κλάδου της φιλοξενίας σε κρατικό επίπεδο. Το 2014 η Ομοσπονδία υπήρξε εμπνευστής εκπόνησης και αποδοχής από τους κορυφαίους εστιάτορες και chef της Ρωσίας του Μνημονίου της Aνάπτυξης και Eκλαΐκευσης της ρωσικής κουζίνας και των αυθεντικών τοπικών προϊόντων. Τέλος, ο Igor Bukharov είναι επίσης Πρύτανης της σχολής «Διαχείριση Ξενοδοχείων και Εστιατορίων» στο Ινστιτούτο διαχείρισης των κλάδων RANKHIGS παρά τη ρωσική Προεδρία.

Ο chef Andrey Matiukha

Ο Andrey Matiukha είναι ιδιοκτήτης και chef των εστιατορίων «Πετς» («Τζάκι») και «Ουγκλί-Ουγκλί» («Κάρβουνα») στην πόλη Κρασνοντάρ. Έκανε πρακτική άσκηση στα καλύτερα εστιατόρια της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, πόλεων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και στις ΗΠΑ. Υπήρξε προπονητής της ρωσικής ομάδας κατά την προετοιμασία για τον ευρωπαϊκό προκριματικό γύρο του διαγωνισμού «Bocuse d’Or», μαζί με τον Βέλγο chef Roland Debyust (2 αστέρια Michelin). Ήταν επικεφαλής της ομάδας των Ρώσων chef στο πλαίσιο των Ρωσικών Γαστρονομικών Εβδομάδων στην Ισπανία (στην Μαδρίτη το 2015, στην Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη το 2016) και στην Κύπρο (στην Λευκωσία και την Λεμεσό το 2017). Ο Andrey Matiukha είναι ενεργός συμμετέχων και νικητής πολλών ρωσικών και διεθνών διαγωνισμών μαγειρικής.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 19.00 – 22.00

Γαστρονομικό δείπνο αφιερωμένο στην σύγχρονη κουζίνα της Μόσχας με τον chef Anton Sanlikov (Μόσχα).

Τόπος διεξαγωγής: Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort

Για κρατήσεις θέσεων:

Kyriaki.Maragaki@grecotel.com , +30 22920-69700 (κα Κυριακή Μαραγκάκη)

ElissavetTsouragrecotelcom , +30 22920-69700 (κα Έλλη Τσούρα )

O chef Anton Salnikov

O Anton Salnikov κατέχει τη θέση του chef στο εστιατόριο «Buloshnaya», στην Μόσχα. Εμπνευσμένος από τα μαγειρικά πειράματα του πατέρα του, ονειρευόταν από τη παιδική του ηλικία να γίνει μάγειρας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μαγειρικής, ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 ως μάγειρας στο εστιατόριο «Eldorado» στη Μόσχα, συνέχισε ως sous chef στηn Πρεσβεία της Γαλλίας, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως chef στο εστιατόριο «Paris Trateur» (catering). Το 2011 έγινε chef του εστιατορίου «Bistrot Canaille», το 2012 κατείχε την ίδια θέση στο εστιατόριο «Hugo» και εργαζόμενος στο εστιατόριο «Parus», συνέβαλε στο να αποκτήσει το εστιατόριο το βραβείο «Το καλύτερο νέο εστιατόριο με ένα μεσαίο λογαριασμό έως 2000 ρούβλια», κατά την κρίση του περιοδικού «Time Out». Δάσκαλοι του Anton υπήρξαν οι Γάλλοι chef Frédéric Hennin («Potel et Chabot», «Eldorado», «Shokolad»), Michel Cheves («Potel et Chabot», «Le Gourmet», «Eldorado», κατοικία του Πρέσβη της Γαλλίας στη Ρωσία), Christian Hennin («De Crillon Paris», «Eldorado») και Bernard Donneroi («Т-Bon», «Parisienne»). Σε συνεργασία με τον chef Eric Le Provos («La Tour d’Argent Paris», «La Manoir de Paris», «Hotel De Paris», «Biarritz, «Le Chalet», «Acteur», «Le Duc», «Le Carre Blanc»), ο Anton συμμετείχε στη δημιουργία της φιλοσοφίας της κουζίνας του εστιατορίου «Hugo».

ΚΕΡΚΥΡΑ, 25 έως 27 Οκτωβρίου

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 17.00 – 19.00

Παρουσίαση τουριστικών δυνατοτήτων διάφορων περιοχών της Ρωσίας, αλλά και δραστηριότητας παραγωγών τροφίμων και ποτών από τη Ρωσία και ιδιαίτερα από την πόλη Σούζνταλ.

Τόπος διεξαγωγής: Kontokali Bay Resort & Spa (chef Σπύρος Βουλισμάς), Κέρκυρα, περιοχή Κοντοκάλι

* Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 19.00 – 22.00

Γαστρονομικό δείπνο «Δύο μεγάλοι ποταμοί», με γεύσεις από την Περιφέρεια Περμ και την Κεντρική Ρωσία. Η παρουσίαση θα γίνει από τους chef Rashid Rakhmanov (Περιφέρεια Περμ) και Dmitry Bugorchikov (πόλη Σούζνταλ).

Τόπος διεξαγωγής: Kontokali Bay Resort & Spa

Για κρατήσεις θέσεων: guest-relations@kontokalibay.gr, +30 26610 99 000 (Ms Nelly van Zoest).

Ο chef Rashid Rakhmanov

O Rashid Rakhmanov είναι o chef του γαστρονομικού μπαρ «Metis», που αποτελεί ένα πάντρεμα των λατινοαμερικανικών τύπων εστιατορίων, δηλαδή της περουβιανής cevicheria, της μεξικανικής taqueria και της βραζιλιάνικης churrascaria και βρίσκεται στην πόλη Αικατερινμπούργκ (Ουράλ). Μάγειρας, πειραματιστής στον τομέα της γαστρονομίας, ερευνητής, συγγραφέας των βιβλίων «Ο Βορράς ζεσταίνει. Συνταγές από τη Καρελία προς τη Καμτσάτκα» για την κουζίνα της Βόρειας Ρωσίας και «Λάμψη παντού. Συνταγές της περουβιανής κουζίνας» για την κουζίνα του Περού. Αποφοίτησε από το Pachacútec Culinary School «A&G» (Astrid&Gaston) στη Μαδρίτη, που ιδρύθηκε από τον θρυλικό σεφ της περουβιανής κουζίνας Gastón Acurio,  πέρασε εξετάσεις στο κεντρικό εστιατόριο «A&G» στη Λίμα. Βραβεύθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού του Περού με τιμητικό ευχαριστήριο δίπλωμα «Για την προώθηση της περουβιανής κουζίνας στη Ρωσία». Εκπροσωπούσε την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και τις Βαλτικές Χώρες στο ετήσιο Φεστιβάλ Πατάτας  FestiPapa στη Λίμα στο Περού. Εργαζόταν και ασκούσε πρακτική στα εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης («ZUMA», «Sunset grill&bar»), της Μαδρίτης («A&G», «Barra/M», «Tiradito»), της Λίμας («A&G», «La Mar»). Η διεθνής εμπειρία, που απέκτησε, ο Rashid Rakhmanov εφαρμόζεται στην δημιουργία μιας νέας μοντέρνιστικής κουζίνας της Περιφέρειας Περμ, δημιουργώντας μ΄αυτό τον τρόπο τη κουζίνα των Ουραλίων στη νέα της μορφή. Το 2018 ο Σύλλογος εστιατόρων της Λατινικής Αμερικής ARMAP και η υψηλή κριτική επιτροπή των chef του Περού αναγνώρισε τον Rashid Rakhmanov ως τον «Καλύτερο πρέσβη της περουβιανής κουζίνας στον κόσμο 2018». Απέκτησε πιστοποιητικό από την Κυβέρνηση του Περού και το όργανο, που είναι αρμόδιο για την προώθηση της περουβιανής κουζίνας στον κόσμο (PROMPERU). Είναι βραβευμένος με το τιμητικό βραβείο «Χρυσό Περουβιανό Κουτάλι 2018» και τον Μάιο του 2018 συμμετείχε στο Πρώτο Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού στην Κέρκυρα, καθώς και στο Φόρουμ αρχαίων πόλεων του κόσμου στη πόλη Ριαζάν της Ρωσίας.

Ο chef Dmitry Bugorchikov

Ο Dmitry Bugorchikov το 2017 αποφοίτησε από το Οικονομικό και Tεχνολογικό Kολέγιο της πόλης Βλαντίμιρ με άριστα και απέκτησε την άδεια μαγείρου Ε΄ τάξης. Τώρα σπουδάζει στο Ρωσικό Πανεπιστήμιο Συνεργασίας με ειδίκευση «Τεχνολογία παραγωγής και οργάνωση μαζικής εστίασης». Είναι βραβευμένος στο διαγωνισμό «Νεαροί επαγγελματίες» (WorldSkills Russia) και νικητής του ετησίου γαστρονομικού Φεστιβάλ «Αναγεννάμε τις παραδόσεις το Πάσχα», που διεξάγεται στη Μόσχα. Το αγγούρι είναι φιλοσοφία της πόλης Σούζνταλ. Εδώ αγγούρια καλλιεργούνται σε κάθε αυλή, τα οποία αξιοποιούνται στη συνέχεια ως τουρσί, βραστά, τηγανιτά, ακόμα και στον ουρανό τα στέλνουν, στο πλαίσιο του τοπικού Φεστιβάλ «Ημέρα Αγγουριού». Το εστιατόριο «Ogurets» («Αγγούρι»), όπου δουλεύει ο Dmitry Bugorchikov, διατηρεί την παράδοση καλλιέργειας αγγουριών και παρασκευής πιάτων με βάση το αγγούρι και προτείνει αυτή την αυθεντική γεύση της πόλης Σούζνταλ σε όλους τους επισκέπτες του.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ώρα 15.00 – 17.00

Συνέδριο Γαστρονομίας «Ρωσία-Κέρκυρα» με την συμμετοχή του Προέδρου του Εθνικού Συνδέσμου Γαστρονόμων της Ρωσίας Viktor Belyaev και του chef Rashid Rakhmanov (Περιφέρεια Περμ).

Τόπος διεξαγωγής: Kontokali Bay Resort & Spa

* Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής: pr@rusgw.com

Ο Viktor Belyaev

Ο Viktor Belyaev αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Σχολείο Γαστρονομίας της Μόσχας, την Οικονομική και Τεχνολογική Σχολή Μαζικής Εστίασης, αλλά και από το Ρωσικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πλεχάνοφ (Μόσχα). Είναι Διδάκτωρ Οικονομικών και το 1978 άρχισε να δουλεύει ως μάγειρας στην ειδική υπηρεσία εστίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της τότε ΕΣΣΔ. Επί 32 χρόνια μαγείρευε για τα υψηλότερα πρόσωπα του κράτους, εξυπηρετούσε κρατικές δεξιώσεις ανωτάτου επιπέδου, μαγείρευε στις επίσημες κατοικίες στους Λόφους του Λένιν στην Μόσχα (σήμερα ονομάζονται Λόφοι Σπουργιτιών) για τους ηγέτες ξένων χωρών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν επίσημες επισκέψεις στην ΕΣΣΔ. Την εργασία του στο Κρεμλίνο ολοκλήρωσε το 2008 ως Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας εστίασης «Κρεμλιόφσκι». Η επαγγελματική εμπειρία του Viktor Belyaev στον τομέα της μαγειρικής αθροίζεται σε 44 συνολικά χρόνια και δικαίως το 2008 εξελέγη Πρόεδρος του Εθνικού Συνδέσμου Γαστρονόμων της Ρωσίας, ο οποίος είναι μέλος της WACS (World Association of Chefs Societies).

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ώρα 17.00 – 19.00

Παρουσίαση τουριστικών δυνατοτήτων, αλλά και δραστηριότητας παραγωγών τροφίμων και ποτών από την Περιφέρεια Πσκοβ.

Τόπος διεξαγωγής: Kontokali Bay Resort & Spa

* Είσοδος ελεύθερη

Ο chef Sergei Evdokimov

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, ώρα 19.00 – 22.00

Γαστρονομικό δείπνο αφιερωμένο στην κουζίνα του Πσκοβ από τον chef Sergei Evdokimov (Περιφέρεια Πσκοβ).

Τόπος διεξαγωγής: Kontokali Bay Resort & Spa

Για κρατήσεις θέσεων: guest-relations@kontokalibay.gr, +30 26610 99 000 (Ms Nelly van Zoest).

Ο Sergei Evdokimov από το 2010 είναι chef του εστιατορίου και ξενοδοχείου «Dvor Pozdnoeva» («Η αυλή του Ποζντνόεφ»). Η επαγγελματική εμπειρία του Sergei αποτελείται από 17 χρόνια στον τομέα της μαζικής εστίασης, ενώ παράλληλα είναι κάτοχος αρκετών βραβείων. Το 2012 ο Sergei Evdokimov απέκτησε τον τιμητικό τίτλο «Ο καλύτερος μάγειρας του Πσκοβ». Το 2013 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Γαστρονομίας του Κρεμλίνου και το 2015 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο γαστρονομικό πρωτάθλημα της Ρωσίας (ΣΥΜΠΟΣΙΟ) και έγινε κάτοχος του «Κυπέλλου εστιατορίων «Το Ρωσικό ΣΥΜΠΟΣΙΟ». Ο Sergei Evdokimov παρουσιάζει την αυθεντική κουζίνα της Περιφέρειας Πσκοβ, μιας περιοχής, που βρίσκεται κοντά στη λίμνη Τσουντσκόγιε και τις λίμνες του Πσκοβ, συνορεύοντας με την Λευκορωσία, την Λετονία και την Εσθονία.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 15:00 – 17:00

Μάστερ τάξη μαγειρικής για παιδιά από την ομάδα των Ρώσων chef.

Τόπος διεξαγωγής: Kontokali Bay Resort & Spa

* Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής: pr@rusgw.com

Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 17:00 – 19:00

Παρουσίαση τουριστικών δυνατοτήτων, αλλά και δραστηριότητας παραγωγής τροφίμων από την Περιφέρεια Αρχάγγελσκ και την Aυτόνομη Περιφέρεια των Γιαμάλων Νένετς.

Τόπος διεξαγωγής: Kontokali Bay Resort & Spa

* Είσοδος ελεύθερη

Ο chef Denis Karapetov

O Denis Karapetov είναι chef των επιχειρήσεων του Oμίλου της Polina Krupchak [εστιατόρια «Pomorsky» («Παραλιακό»), «Sol I Perets» («Αλάτι και Πiπέρι»)] στην πόλη Αρχάγγελσκ της Βόρειας Ρωσίας. Με συνολική επαγγελματική εμπειρία 12 χρόνων και ξεκινώντας από τη θέση του βοηθού μάγειρου έφτασε ως το αξίωμα του chef. Αποφοίτησε από το Ναυτικό Επαγγελματικό Λύκειο, όπου πιστοποιήθηκε ως μάγειρας Ε΄ τάξης, με ειδίκευση «Μηχανικός-Τεχνολόγος» και από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογιών και Διοίκησης της Μόσχας με ειδίκευση «Τεχνολογία μαζικής εστίασης και οργάνωση της επιχείρησης του εστιατορίου». Στα επαγγελματικά του προσόντα συμπεριλαμβάνονται οι γνώσεις ευρωπαϊκής, ρωσικής, ιαπωνικής και χορτοφαγικής κουζίνας. Ο Denis Karapetov συμμετείχε σε μεγάλες εξειδικευμένες εκθέσεις, εκδηλώσεις και φόρουμ, όπου ερευνούσε σύγχρονες τεχνικές των πιο διάσημων μαγείρων. Κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας θα παρουσιάσει τα δημιουργικά πιάτα της παραθαλάσσιας κουζίνας της Βόρειας Ρωσίας, βασισμένα στην ιδεολογία του που στηρίζεται σε παραδόσεις, στη δική του φιλοσοφία και στα ειδικά προϊόντα.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 – 22:00

Γαστρονομικό δείπνο αφιερωμένο στην κουζίνα της Βόρειας Ρωσίας και του Πουστοζέρσκ. Η παρουσίαση θα γίνει από τους chef Denis Karapetov (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)  και Alexander Ermolin (Aυτόνομη Περιφέρεια των Γιαμάλων Νένετς).

Τόπος διεξαγωγής: Kontokali Bay Resort & Spa

Για κρατήσεις θέσεων: guest-relations@kontokalibay.gr, +30 26610 99 000 (Ms Nelly van Zoest)

Ο chef Alexander Ermolin

Ο Alexander Ermolin είναι chef του εστιατορίου-μουσείου «Timan» (πόλη Ναριάν-Μαρ, Αυτόνομος θύλακας της Νενετσίας, στη Βόρεια Ρωσία). Διαθέτει εμπειρία της συνεργασίας με chef από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τηn Κίνα, τη Γαλλία και την Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας ο Alexander θα παρουσιάσει τη ρωσική κουζίνα του Πουστοζέρσκ (Περιφέρειας Αρχάγγελσκ, η οποία σήμερα ανήκει στα εδάφη του θύλακα της Νενετσίας), η οποία αποτελείται από ιδιόρρυθμες παραδόσεις και σύγχρονες εκδοχές των τοπικών πιάτων της Κάτω Πετσόρας στα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Στα επαγγελματικά του προσόντα εντάσσονται οι γνώσεις για την Ευρωπαϊκή κουζίνα, την Fusion, την Ασιατική και την Λατινοαμερικανική κουζίνα.

 

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, GastronomyΕτικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: