Στην Ρόδο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 31η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου


Η χορωδία που ολοκλήρωσε την Τελετή Έναρξης της 31ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Η 31η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων του Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο το διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 4 Νοεμβρίου 2019, με τις εκδόσεις μας «Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο» να αποτελούν τον μοναδικό και υπερήφανο Χορηγό Επικοινωνίας της διοργάνωσης για πολλοστή φορά. Η αυλαία της Συνάντησης άνοιξε επίσημα το Σ¨αββατο 26 Οκτωβρίου, με την Τελετή Έναρξής της να πραγματοποιείται στο Ανοικτό Θέατρο «Ρόδον», στην πόλη της Ρόδου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, όλων των θεατρικών ομάδων που βρέθηκαν στο νησί, καθώς και πλήθους θεατρόφιλου κοινού. Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου ιδρύθηκε το 2001από 22 αρχικά μέλη, στην Κω, επ’ ευκαιρία της εκεί 14ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, με στόχο τον συντονισμό της δράσης των μελών της, την ενίσχυση και προβολή της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας και την άμβλυνση των πολιτιστικών ανισοτήτων μεταξύ των νησιών του Αιγαίου. Μέλη της Ομοσπονδίας αποτελούν θεατρικές ομάδες που έχουν την έδρα τους σε νησί του Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων) και πληρούν τους όρους που ορίζονται από το Καταστατικό. Επίσης, αντεπιστέλλοντα μέλη μπορούν να γίνουν και θεατρικές ομάδες που έχουν έδρα σε Θράκη, Κρήτη και Κύπρο ή και σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, μετά από αιτιολογημένη απόφαση της Γ.Σ. Η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, που οργανώνεται κάθε φθινόπωρο σε διαφορετικό νησί -η επετειακή 30ή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην Χίο, το 2018-, αποτελεί ένα δεκαήμερο Φεστιβάλ με παραστάσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, όπου ομάδες από τα νησιά του Αιγαίου, συναντώνται, παρουσιάζουν τη δουλειά τους στους συντρόφους τους, αλλά και στο κοινό του νησιού που τις φιλοξενεί και ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες, στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού, που τις βοηθάει να βελτιωθούν. Η δράση ξεκίνησε το 1988 και μετά από 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας, έχει καταστεί πλέον πολιτιστικός θεσμός του Αιγαίου. Στις κύριες δραστηριότητες της Ομοσπονδίας συγκαταλέγεται και «Το Θέατρο ταξιδεύει στην άγονη γραμμή»,  ένα νέο πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2007, με παραστάσεις κάθε άνοιξη στα μικρά νησιά του Αιγαίου, τα διψασμένα για πολιτισμό: Άη Στράτης, Ψαρά, Οινούσσες, Ικαρία, Λειψοί, Νίσυρος, Κάσος Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Αμοργός, Αντίπαρος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Κίμωλος, είναι μερικά από τα νησιά που συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τέλος, η Ομοσπονδία τιμά άθε χρόνο τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με μια από τις παραστάσεις της Συνάντησης σε διαφορετικό κάθε φορά νησί. Όλα αυτά με την στήριξη και την οικονομική ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Είχε προηγηθεί η προβολή του ωριαίου ντοκιμαντέρ «30 χρόνια Συνάντησή», που γυρίστηκε στην Χίο κατά τη διάρκεια της εκεί διοργάνωσης το 2018.
Την εκδήλωση άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου Μαρία Βενέτη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ρόδου Γιάννης Νιωτάκης…
…παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, όλων των θεατρικών ομάδων που βρίσκονταν στο νησί, καθώς και πολυπληθούς θεατρόφιλου κοινού.
Πανοραμική άποψη του χώρου της εκδήλωσης, ενώ επί σκηνής παίρνουν ήδη τον λόγο οι παρόντες εκπρόσωποι των τοπικών αρχών…
…με πρώτο τον Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό…
…ακολούθως ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου…
…και τέλος ο Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.
Μία ακόμα πανοραμική άποψη του χώρου της εκδήλωσης, ενώ το κοινό περνά ήδη στην κλειστή αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου
…για την παράσταση «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Γουάιλντερ…
…από την Θεατρική Ομάδα Νάουσας Πάρου, σε σκηνοθεσία Υπαπαντής Ρούσσου, την οποία βλέπουμε εδώ μαζί με όλο τον Θίασο, μετά το πέρας της παράστασης.
Η αφίσα της φετινής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου κυριαρχεί στους χώρους του ξενοδοχείου Petit Palais, του Ομίλου Ξενοδοχείων MITSIS -το λογότυπο των εκδόσεών μας «Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο» διακρίνεται κάτω δεξιά, ως μοναδικός Χορηγός Επικοινωνίας-, όπου φιλοξενούνται οι συμμετέχουσες θεατρικές ομάδες…
…και όπου πραγματοποιούνται οι ανοικτές συζητήσεις για τις παραστάσεις…
…μεταξύ των μελών των συμμετεχόντων θεατρικών ομάδων, με σκοπό πάντοτε την καλοπροαίρετη κριτική προς όφελος και βελτίωση όλων.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της Ομοσπονδίας, για όλες τις παραστάσεις της 31ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου Χίου, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα 25 χρόνια μετά» των Α. Ντερπούλη & Σ. Σίλα.
Σύλλογος Γυναικών Μάρπησσας, «Το δαχτυλίδι της Έριδος» του Τάσου Βαρβέλη.
Θεατρική Ομάδα Νέων Παραδεισίου Ρόδου «Ωρίωνας», «Ζωρζ Νταντέν  Ο ανύπαρκτος σύζυγος» του Μολιέρου.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Πάρου «Αρχίλοχος», «Αχτίδα φωτός» – βασισμένο στο έργο «Skylight» του Ντέιβιντ Χέαρ.
Θεατρική Ομάδα Λέρου, «Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» του Αρκά.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Θεατρική Ομάδα Τήνου «Θεατροποιείο», «Ελευθερία… μια ιστορία» – διασκευή του έργου «Υπέροχα πράγματα» των McMillan & Duncan.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Πατμιακή Σκηνή, «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ.
Θεατρική Ομάδα Καλύμνου, «Ορφανά» του Ντεννίς Κέλλυ.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

Θεατρική Ομάδα Πάτμου, «TANGO» του Σλάβομιρ Μρόζεκ.
Θεατρικός Όμιλος Σύρου «Ο Σουρής», «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλο.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου

Θεατρική Ομάδα Μήλου, «Γύρω από αυτές» – αποσπάσματα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Άστεγοι», «Καλή όρεξη κι αντίο» του Νίκου Μήτσα.
Θεατρική Ομάδα Χίου, «Του κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου – Ραγκαβή.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Σύλλογος Γυναικών Χίου, «Οι Αργοναύτες του Παιχνιδοκόσμου» της Φεβρωνίας Μάγιου.
Θεατρική Ομάδα Σάμου, «The pillowman» του Μάρτιν ΜακΝτόνα.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

Πειραματική Σκηνή Μήλου, «Ο Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχοφ.
Εραιτεχνικός Όμιλος Καλλονής Λέσβου (ΕΘΟΚ), «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» του Federico Garcia Lorca.

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών, «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο ντε Φίλιππο.
Θεατρικός Όμιλος Άνδρου, «Σαλώμη» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου

ΔΕΠΠΑ Μυκόνου – Θεατρική Ομάδα, «Φεγγάρι καβάλα στο βούβαλο» του Κεν Λούτβιγκ.
«Νηρέας» Πάρου, «PLAY ON» του Rick Abbot.
Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση Χορών και Γεύσεων.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδάμυλων, «Γυναικών Ιστορίες» των Σάκη Σερέφα & Βασίλη Κατσικονούρη.
Λαϊκή Σκηνή Άνδρου, «Πλούτος» του Αριστοφάνη.
Στιγμιότυπο από την Τελετή Λήξης με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μαρία Βενέτη.

Eπιθυμούμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στην Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων του Αιγαίου, στο Διοικητικό της Συμβούλιο και προσωπικά στην Πρόεδρο Μαρία Βενέτη για την θερμή φιλοξενία τους και ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία για την 32η Συνάντηση σε ένα άλλο πανέμορφο νησί του Αιγαίου μας, που πιθανότατα θα είναι η Νάξος!

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

3-21

Κατηγορίες:Χωρίς κατηγορίαΕτικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: