H Άντζελα Γκερέκου Επίτιμο Μέλος της «Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό»


Η «Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό» ιδρύθηκε το 2019 και αποτελείται από γυναίκες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική και πολιτιστική βιομηχανία της Ελλάδος, με σκοπό να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για όλες τις Ελληνίδες που δρουν και δημιουργούν σε αυτούς τους τομείς και μοιράζονται κοινούς στόχους και οράματα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του Πολιτισμού και του Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής κοπής της πίτας της για το 2021, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου, η Ένωση ανέδειξε τόσο την έντονη κινητικότητα, που αναπτύσσεται στον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού στην Ελλάδα, όσο και τον κομβικό ρόλο των γυναικών στην επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας. Με moto «Η ισχύς εν τη ενώσει» και με θέμα «Tο brand Ελλάδα διεθνώς», η «Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό» (HAWCT), αποδεικνύει έμπρακτα, εν μέσω πανδημίας, ότι η εγρήγορση δημιουργεί ευκαιρίες. Σ’ αυτό το πλαίσιο Eπίτιμο Mέλος της Ένωσης ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. Άντζελα Γκερέκου, σηματοδοτώντας έτσι την αναβάθμιση του ρόλου και της παρέμβασης της HAWCT.

Η Άντζελα Γκερέκου μέσα από τις δηλώσεις της εστίασε στους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει ισχυρότερο διεθνές brand. «Αυτή η σύζευξη Πολιτισμού και Τουρισμού, που έχετε στην ονομασία της Ένωσής σας, αποτελεί αυτό ακριβώς που είναι η Ελλάδα. Πολιτισμός και Τουρισμός σε σύζευξη, αλλά ο ελληνικός πολιτισμός είναι βαθιά πολιτιστικός, γι’ αυτό μπορεί και αγκαλιάζει τα πάντα», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Γκερέκου, απευθυνόμενη στο Δ.Σ. και τις φίλες της HAWCT, τονίζοντας επίσης ότι η Ελλάδα προσφέρει μια σειρά από βιωματικές εμπειρίες στον επισκέπτη, αγκαλιάζοντας το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή του ανθρώπου και εξασφαλίζοντας απόλυτη αρμονία και ισορροπία. «Είναι αυτό, που πιο πολύ από ποτέ, ζητάει σήμερα ο εν δυνάμει επισκέπτης μας» σημείωσε η Άντζελα Γκερέκου.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τόνισε χαρακτηριστικά:  «Προσπαθούμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας, όπως το κάναμε πέρυσι, με ασφάλεια, με ακόμη περισσότερη ασφάλεια, αφού φέτος έχουμε στα χέρια μας δύο πολύ σημαντικά εργαλεία, τα εμβόλια που θωρακίζουν τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας και τα rapid tests, που μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε τη νόσο και να την αντιμετωπίζουμε».

Η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. και Eπίτιμο Mέλος της HAWCT Άντζελα Γκερέκου

Στην εκδήλωση της HAWCT ήταν προσκεκλημένη και η διεθνώς αναγνωρισμένη Νταϊάν Κόχυλας, γνωστή για την ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή της «My Greek Table», η οποία προβάλεται σε Αμερική, Καναδά, αλλά και σε Αυστραλία, Κίνα και σε συνδρομητικά κανάλια, «ταξιδεύοντας» τους τηλεθεατές της στην ελληνική κουζίνα, στις παραδόσεις και στην ιστορία της. «Το είχα όνειρο να το επικοινωνήσω στους συμπατριώτες μου στην Αμερική, η εκπομπή ξεκίνησε από ένα όνειρο και από δικό μου πείσμα. Είναι η τρίτη σεζόν και το κάθε επεισόδιο έχει περισσότερους από 2 εκατ. τηλεθεατές σ’ ολόκληρη την Αμερική, αγγίζοντας το 96% της τηλεθέασης» ανέφερε η Νταϊάν Κόχυλας στο διαδικτυακό κοινό, που παρακολούθησε την εκδήλωση της HAWCT.

Εκ μέρους του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, χαιρέτησε την εκδήλωση η Αθηνά Θεοφανίδου, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εκθέσεων, η οποία επεσήμανε την στενή συνεργασία του Ε.Ο.Τ. με την ITB Berlin, τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, τον οποίο αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Επίσης, η κυρία Θεοφανίδου ανακοίνωσε  την συμμετοχή της «Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό» στην Επιτροπή Τουρισμού και Πολιτισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας παράλληλα την στενή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Άννα Καλλιάνη, που εξ αρχής στηρίζει τις δράσεις της Ένωσης και η οποία επεσήμανε την ανοικτή δίοδο συνεργασίας και επικοινωνίας, που υπάρχει μεταξύ του Επιμελητηρίου και της Ενωσης.

Τον δικό του σύντομο χαιρετισμό έστειλε και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος σταθερά στέκεται στο πλευρό της HAWCT στηρίζοντας το έργο και τις δράσεις της.

Χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης Αλέξανδρος Γιαννέλος, ο οποίος επεσήμανε την συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ένωση, σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον.

H Αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό» Ιωάννα Λαγουμίδου.

Ακολούθως τον λόγο πήρε η Μένια Κούλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος Takis, η οποία υπογράμμισε: «Για μένα υπήρξε μέντορας, ήταν ένας άνθρωπος με πολύ πάθος για την τέχνη και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα, πολύ φίλος δε με την Μελίνα Μερκούρη, η οποία μάλιστα είχε αποκαλέσει τα διάσημα «Σινιάλα» του ως τα Τοτέμ του 20ού αιώνα» αναφερόμενη βεβαίως στον Παναγιώτη Βασιλάκη, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής, γνωστό διεθνώς ως TAKIS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της HAWCT, η Αντιπρόεδρος Ιωάννα Λαγουμίδου, η Γενική Γραμματέας Χρύσα Βουλγαρίδου, τα μέλη του αλλά και φίλοι της Ένωσης, συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική εκδήλωση, που αφορούσε στο ρόλο και τη θέση της γυναίκας στο επιχειρείν, στην καθημερινότητα, καθώς και στις δράσεις για την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού. «Κάθε μέρα θα γιορτάζουμε την ύπαρξή τους, τη φύση τους και το φύλο τους, για να θυμόμαστε κάθε μέρα την αξία τους», ανέφερε η Αντιπρόεδρος Ιωάννα Λαγουμίδου κατά τη διάρκεια της ομιλία της, τονίζοντας ότι η γυναίκα αποτελεί το κλειδί για την σύνθεση αξιών σε μια επιχείρηση, όσο και στην οικογένεια και την οικονομία. «Είναι η πρωταγωνίστρια στη σύνθεση των πολιτισμών και στην πολιτιστική οικονομία. Ο δε πολιτισμός προάγει την ισότητα, την δικαιοσύνη, τον σεβασμό του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Η οικονομία χρειάζεται την ενεργή παρουσία της γυναίκας», ανέφερε η κυρία Λαγουμίδου, επισημαίνοντας ότι «κατά την περίοδο του κορωνοϊού, οι γυναίκες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, τις επιχειρήσεις τους, τις θέσεις τους και να ξεκινήσουν εργασία από το σπίτι, εκεί όπου τις δύο βάρδιες τους -εργασίας και οικογενειακής φροντίδας- τις συσσωμάτωσαν σε μία».

Τέλος, η Γενική Γραμματέας τους HAWCT Χρύσα Βουλγαρίδου, στον σύντομο χαιρετισμό της, έδωσε τον τόνο, σημειώνοντας: «Η Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες, τις διεκδικήσεις και τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου, όπως είπε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: Οι γυναίκες είναι  ικανές από το μηδέν να κάνουν το παν».

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

 

Κατηγορίες:Culture / Events, GreeceΕτικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: