Η Volotea ψηφίζει Ελλάδα ενισχύοντας την παρουσία της στα ελληνικά αεροδρόμια


Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η αεροπορική εταιρεία Volotea ανακοίνωσε ότι προσφέρει για το 2022 περίπου 560.000 θέσεις -σημειώστε ότι αντίστοιχα οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 182.000 για το 2021 και 518.000 για το 2019- στα 14 δρομολόγιά της από/προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.), που ξεκινούν από τις 2 Απριλίου. Αξίζει να τονίσουμε ότι, συνολικά για την Ελλάδα, ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων αγγίζει το 1,4 εκατομμύρια, την στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός τους ήταν 574.000 για το 2021 και 1,1 εκατομμύρια για το 2019. To γεγονός ότι το ποσοστό της αύξησης των προσφερόμενων θέσεων ξεπερνά το 28%, σε σχέση με το 2019, την «χρυσή» χρονιά των αερομεταφορών, πιστοποιεί τόσο τις θετικές προοπτικές που εντοπίζει η εταιρεία σε ότι αφορά στην ελληνική αγορά, όσο και στην ιδιαίτερη εμπιστοσύνη προς τον Δ.Α.Α.

Aπό αριστερά: Valeria Rebasti Country Manager Italy & Southeastern Europe – VOLOTEA, Ιωάννα Παπαδοπούλου Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ – Δ.A.A. και Pietro Cassitta Marketing Manager Italy & Greece – VOLOTEA.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, δια στόματος της Valeria Rebasti, Country Manager Italy & Southeastern Europe, ότι ξεκινά φέτος 4 νέα δρομολόγια από την Αθήνα και συγκεκριμένα: Μπιλμπάο -από 29 Μαΐου, κάθε Παρασκευή & Δευτέρα-, Μπορντώ -από 31 Μαΐου, κάθε Σάββατο & Τρίτη-, Νάντη -από 29 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή- και Τορίνο -από 30 Μαΐου, κάθε Παρασκευή & Δευτέρα. Η Volotea απασχολεί στην Αθήνα περισσότερους από 70 εργαζόμενους και, όπως τόνισε η κα Rebasti, αναμένεται να επικρατήσει το καθεστώς των lastminute κρατήσεων, μια τάση που γεννήθηκε στις γεμάτες ανασφάλεια περιόδους της πανδημίας και ενισχύεται έτι περαιτέρω από την τωρινή γεωπολιτική αναστάτωση.

Η Valeria Rebasti κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Η Volotea, που έχει ήδη συμπληρώσει 10 χρόνια λειτουργίας συνδέοντας πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, θα προσθέσει στο πτητικό της πρόγραμμα 5 ακόμα νέα δρομολόγια από αντίστοιχο αριθμό ελληνικών αεροδρομίων, πέραν της Αθήνας (Ηράκλειο-Νάντη, Μύκονος-Νάντη, Καλαμάτα-Βενετία, Σαντορίνη-Τορίνο και Ζάκυνθος-Νάντη), ενώ συνολικά θα εκτελεί πτήσεις από/προς 14 ελληνικούς προορισμούς. Η Volotea, που στην δεκαετή πορεία της έχει ήδη μετακινήσει περισσότερους από 40 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ έχει επίσης βραβευθεί ως Europe’s Leading Low-cost Airline από τα World Travel Awards 2021, αναμένεται να πραγματοποιήσει το 2022 πάνω από 3.600 πτήσεις, ήτοι υπερτριπλάσιες σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό αριθμό, που άγγιξε το νούμερο των 1.162 πτήσεων.

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Economy / Activities, GreeceΕτικέτες: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: