«Made in Portugal Naturally», η υψηλής ποιότητος Πορτογαλική πρόταση προς την Ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία


Η Πρεσβευτική Κατοικία της Πορτογαλίας στην Αθήνα έχει διακοσμηθεί με Πορτογαλικής κατασκευής και εξαιρετικής ποιότητος προϊόντα του κλάδου εξοπλισμού κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων, όπου υπό την επωνυμία «Made in Portugal Naturally«, παρουσιάζονται λευκά είδη, διακοσμητικά αντικείμενα από πορσελάνη, πρωτότυπα φωτιστικά και έπιπλα, προϊόντα οικιακού εξοπλισμού υψηλής ποιότητας και design, με ευελιξία προσαρμογής στις ανάγκες της αγοράς, καθώς και καινοτόμα προϊόντα για τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Η Α.Ε. η Πρέσβειρα της Πορτογαλίας Helena Paiva και οι συνεργάτες της υποδέχονται με χαρά τους επαγγελματίες του χώρου, από εισαγωγείς και ξενοδόχους, έως αρχιτέκτονες και designers, προκειμένου να τους καταστήσουν κοινωνούς της Πορτογαλικής κατασκευαστικής παραγωγής, δεδομένου ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Πορτογάλων κατασκευαστών, ως προς την Ελληνική αγορά. Μάλιστα η ταχύτατη ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, έχει ωθήσει την Πορτογαλία να λαμβάνει μέρος τα τελευταία χρόνια και σε πολλές εκθέσεις αξιοποιώντας την εξαιρετική ευκαιρία ανάδειξης της δυναμικής των προϊόντων Made in Portugal. Mπορείτε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα του όλου εγχειρήματος παρακολουθώντας το παρόν κατατοπιστικό video.

Η Α.Ε. η Πρέσβειρα της Πορτογαλίας Helena Paiva, η γράφουσα και ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας Laurent Armaos.

Είχα την χαρά να βρεθώ μεταξύ των 12 Έλλήνων επαγγελματιών του ξενοδοχειακού κλάδου, διακόσμησης εσωτερικών χώρων, κατοικίας, γαστρονομίας και των media που συμμετείχαν στην εκδήλωση προώθησης της επωνυμίας «Made in Portugal Naturally«, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Πρεσβευτική κατοικία, μετά από πρόσκληση της Α.Ε. της Πρέσβειρας της Πορτογαλίας Helena Paiva και του Εμπορικού Συμβούλου της Πρεσβείας Laurent Armaos. Στο video εδώ θα βρείτε τις γνώμες των συμμετεχόντων στην εξωστρεφή αυτή πρωτοβουλία της Πορτογαλικής Πρεσβείας (η δική μου τοποθέτηση στο 1:01΄).

Οι 25 εταιρείες που συμμετέχουν στο «Made in Portugal Naturally» είναι οι ακόλουθες (με αλφαβητική σειρά) και συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 • H AM Classic, που επεξεργάζεται το ξύλο από το 1962, ξεχωρίζοντας για την παραγωγή κλασσικών επίπλων. Εμπνευσμένη από το νεοκλασσικό στυλ συνδυάζει τεχνικές χειροτεχνίας, επιτυγχάνοντας αρμονία μεταξύ κομψότητας και τέχνης, με τα προϊόντα της να αντικατοπτρίζουν την εμπειρία εξειδικευμένων χειροτεχνών και τη δημιουργικότητα έμπειρων σχεδιαστών.
 • Η Βelo Ιnox, χρησιμοποιώντας πάντα πρώτες ύλες υψηλής ποιότητος, παρουσιάζει μία τεράστια συλλογή μοντέλων σε μαχαιροπήρουνα, από τα κλασσικά έως τα πιο πρωτοποριακά και στυλιζαρισμένα, με δικά της σχέδια ή / και στρατηγικές συνεργασίες με εθνικούς και διεθνείς σχεδιαστές.
 • Η Castro Lighting πρωτοπορεί σε ό,τι έχει να κάνει με τον χαλκό και από το 1978 διακρίνεται για την μοναδικότητά της. Ο συνδυασμός της αυθεντικότητας των παραδοσιακών τεχνικών και της δημιουργικής χειροτεχνίας, σε συνάρτηση με τις ικανότητες των εξειδικευμένων σχεδιαστών, επιτρέπουν την διαφοροποίηση ενός προϊόντος, που χαρακτηρίζεται από την λεπτομέρεια και το design.
 • Η εταιρεία Ceramirupe παράγει, από το 1987, πορσελάνινα πιάτα και διακοσμητικά κι η επιτυχία της βασίζεται στο συνδυασμό της τεχνολογίας και της εμπειρίας των κεραμιστών, αναπτύσσοντας μία σειρά λύσεων και προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς.
 • Η Climar πρεσβεύει ότι η δημιουργικότητα αποτελεί παράγοντα διαφοροποίησης, που επιτρέπει την παρουσίαση καινοτόμων λύσεων στον χώρο του τεχνικού και αρχιτεκτονικού φωτισμού. Ονόματα όπως Αlvaro Siza Vieira, Beau McClellan και Pascale de Becker συνθέτουν την ομάδα δημιουργών της εταιρείας.
 • H CM Cadeiras διατηρεί την οικογενειακή οργάνωση ήδη από την δεκαετία του 1940. Θεωρώντας την ποιότητα θεμελιώδη για την επιτυχία των προϊόντων της, βρίσκεται στην αγορά έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, λόγω της δέσμευσής της στην παραγωγή λειτουργικών καρεκλών, με design.
 • H Costa Verde, πορτογαλική επωνυμία πορσελάνης, μέσω της αυστηρής συμμόρφωσης με τους κανόνες που εξασφαλίζουν ισορροπία μεταξύ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, διακρίνεται για τον σχεδιασμό και την ανθεκτικότητα των κομματιών της.
 • Η Deartis, παραγωγός εκλεκτών κεραμικών και πήλινων ειδών, έχει ως κύριο σκοπό την ευελιξία στην δημιουργία ποιοτικών προϊόντων με μοναδικό και αποκλειστικό σχεδιασμό. Η εξέλιξή της στηρίζεται σε μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης, επενδύοντας στην έρευνα και στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών παραγωγής, που συνδυάζονται με την παραδοσιακή γνώση της κεραμικής στην Πορτογαλία.
 • H Fateba από την σύστασή της το 1947 επιδιώκει την συνεχή εξέλιξη. Έντονα προσηλωμένη στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, αφήνει την ποιότητα, τον σχεδιασμό και την αποκλειστικότητα, να αποτελούν τα πιο προφανή χαρακτηριστικά που της εξασφαλίζουν διεθνή αναγνώριση.
 • H Fenabel, με εξειδίκευση στην κατασκευή καρεκλών, επενδύει σε ένα μοναδικό και σύγχρονο στυλ, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις λεπτομέρειες και στα φινιρίσματα. Η ανησυχία της να εκπλήσσει πάντα με νέα και διαφορετικά προϊόντα, ωθεί την συνεχή της διασύνδεση με εθνικούς και διεθενείς σχεδιαστές.
 • Η Flam & Luce ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα και τον μοναδικό σχεδιασμό των φωτιστικών που δημιουργεί. Με έμφαση στην δημιουργικότητα των σχεδιαστών που συνεργάζονται μαζί της, η ταυτότητα της επωνυμίας βασίζεται στον συνδυασμό διαφορετικών υλικών και σχημάτων, που οδηγούν στην παραγωγή μοναδικών κομματιών, πλήρως προσαρμοσμένων στις ανάγκες του καταναλωτή.
 • Η Herdmar, με πάνω από 100 χρόνια ύπαρξης, διατηρεί την δραστηριότητά της σε μία οικογενειακή δομή, ήδη τρίτης γενιάς. Μέσα από την ισορροπία μεταξύ παράδοσης και ιδιαιτερότητας, ξεχωρίζει από την ποιότητα, την δημιουργικότητα και την καινοτομία, χαρακτηριστικά τα οποία, εκτός από πολλές διακρίσεις και βραβεία, συνετέλεσαν επίσης στην διεθνή της αναγνώριση.
 • Η Ivo Cutelarias, εξειδικευμένη στην κατασκευή μαχαιροπήρουνων για επαγγελματική και οικιακή χρήση, συνδυάζει την παραδοσιακή τεχνοτροπία με τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, εξασφαλίζοντας προϊόντα εξαιρετικής ποιότητος και σχεδιασμού. Ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 1954, διατηρώντας το ίδιο προφίλ οικογενειακής διαχείρισης, γεγονός που εγγυάται μια σύγχρονη παραγωγή, η οποία ωστόσο δεν έχει χάσει την παραδοσιακότητά της.
 • Η JMS αποτελεί σημείο αναφοράς στην παραγωγή καρεκλών και στόχος παραμένει πάντα η προσθήκη αξίας στο προϊόν της. Μέσω μοντέλων διαχείρισης, που εστιάζουν στην καινοτομία, η εταιρεία δημιουργεί και αναπτύσσει προϊόντα με σχεδιασμό και ποιότητα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών της.
 • Η Mainova βρίσκεται ακριβώς εκεί όπου συναντώνται ο σχιστόλιθος, ο γρανίτης και ένα μοναδικό οικοσύστημα, με μια ομάδα υψηλής εξειδίκευσης, ικανή να δημιουργήσει τα καλύτερα προϊόντα σε ό,τι αφορά στο λάδι και το κρασί, που μπορεί να προσφέρει η περιοχή. Η Mainova είναι μια αυθεντική, καινοτόμος και βιώσιμη μάρκα, που στοχεύει στο μέλλον χωρίς να λησμονεί τις παραδόσεις και τις ρίζες της.
 • Η Matceramica, προσανατολισμένη σε μια ανάπτυξη που εστιάζει στην καινοτομία, εκπλήσσει τους πελάτες της με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, ευέλικτες συμπεριφορές και μοντέλα βιώσιμης δράσης, που συνέβαλαν στην παραγωγή κεραμικών και πήλινων επιτραπέζιων σκευών διεθνώς αναγνωρισμένων.
 • H Munna και τα κομμάτια της αποτίουν φόρο τιμής στην κληρονομιά των πορτογαλικών χειροτεχνουργημάτων, προωθώντας τον εθνικό πολιτισμό και την ιστορία. Κάθε κομμάτι της -κρεββάτια, καρέκλες, πολυθρόνες, καναπέδες κ.άλ.- κατασκευάζεται στο χέρι, όπου οι λεπτομέρειες αποκτούν την ιδιαίτερη σημασία που τους αξίζει. Η φιλοσοφία της μάρκας βασίζεται στην δημιουργία κομψών κομματιών σε συνδυασμό με έναν αποκλειστικό σχεδιασμό.
 • Η Neiper αποτελεί μία εταιρεία παραγωγής κλινοσκεπασμάτων και πετσετών, που επενδύει στην βιωσιμότητα, στην ποιότητα και στην διαχρονική αντοχή των προϊόντων της. Αναγνωρίσιμη χάρη στην καιινοτόμο ταυτότητά της, ανέπτυξε πολύ πρόσφατα πετσέτες κατασκευασμένες με προηγμένη τεχνολογία, που συνδυάζουν την βιωσιμότητα και τον αντιμικροβιακό έλεγχο.
 • Η Nosse θεωρείται ως μία μάρκα που εστιάζει στο συναίσθημα μέσα από το design, αλλά και στην κουλτούρα της κεραμικής τέχνης μέσα από την δημιουργικότητά της. Χρησιμοποιώντας για την παραγωγή της αποκλειστικά και μόνο ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, στοχεύει αδιαπραγμάτευτα στην βιώσιμη ανάπτυξη.
 • H Porcel, συνδυάζει την λεπτομέρεια και την εμπειρία στην παραγωγή επιτραπέζιων ειδών πορσελάνης, που χαρακτηρίζονται για την πολυτέλεια, τις λεπτές γραμμές και τα ντελικάτα σχέδιά τους, κοσμώντας με ένα χαρακτηριστικό στυλ το στήσιμο του τραπεζιού. Ο προσανατολισμός στον πελάτη και η προσοχή στην ποιότητα αποτελούν αναφορές που την καθιστούν αναγνωρίσιμη στην διεθνή αγορά.
 • Η Silampos είναι μια επωνυμία εθνικής συλλογικής μνήμης και δημιουργός της πρώτης χύτρας ταχύτητας, κατά την δεκαετία του 1960. Έκτοτε, η ανάπτυξή της βασίστηκε στην καινοτομία και στην προώθηση μιας κουλτούρας οικολογικής αποδοτικότητας. Τα μεταλλικά σκεύη, εκτός από την ποιότητα, επενδύουν στο design, γεγονός που έχει συμβάλλει στην δημιουργία τάσεων.
 • H Tapeçarias Ferreira de Sá αποτελεί μία οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1946 και είναι πλέον αναγνωρισμένη ως μία από τις μεγαλύτερες, παλαιότερες και πιο διάσημες εταιρείες κατασκευής χειροποίητων χαλιών στην Ευρώπη. Όλα τα χαλιά της φτιάχνονται κατά παραγγελία και κάθε κομμάτι έχει σχεδιαστεί και προσαρμοστεί στις ανάγκες του πελάτη.
 • Η Vasicol ήδη από το 1900 φέρει την τέχνη της κεραμικής στο DNA της και μέσα από την εμπιστοσύνη στην κληρονομιά της βαδίζει σταθερά προς την κατεύθυνση της προώθησης νέων προϊόντων, με την ποιόητα, τον σχεδιασμό και την καινοτομία να αποτελούν μέρος της ταυτότητάς της.
 • Η Amtrol-Alfa ιδρύθηκε το 1962 και ειδικεύεται στην κατασκευή φιαλών πίεσης για υγραέριο, ψυκτικά αέρια και άλλα τεχνικά αέρια. Από το 2017 είναι μέλος της Worthington Industries, του μεγαλύτερου κατασκευαστή φιαλών υγραερίου στην Βόρεια Αμερική. Με πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας η εταιρεία δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ ασφάλειας και καινοτομίας, μέσω της πάγιας αναζήτησης για συνεχή βελτίωση τόσο των προϊόντων όσο και των υπηρεσιών της.
 • Η Castelbel δεν σχετίζεται μόνο με την παραγωγή σαπουνιών, αλλά και με μια ολόκληρη αντίληψη αρωμάτων που ενσωματώνονται στα κεριά και σε όλα τα λοιπά προϊόντα της εταιρείας. Αν και η όσφρηση είναι η αίσθηση που εντυπώνεται περισσότερο στην μνήμη μας, η καλαισθησία των συσκευασιών της αφήνει δίχως αμφιβολία ένα ιδιαίτερο και αξέχαστο αποτύπωμα.
Σε όλα τα καλούδια του μπουφέ θα μπορούσα να αντισταθώ…
…σε καμία περίπτωση όμως στις διάσημες και εμβληματικές ταρτούλες Pasteis de Nata!

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Economy / Activities, EuropeΕτικέτες: , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: