Επίδειξη βιώσιμης μόδας στην Πρεσβευτική Κατοικία της Πορτογαλίας


Πλήθος προσκεκλημένων της Πρεσβείας της Πορτογαλίας από το χώρο της μόδας και της δημοσιογραφίας, απήλαυσαν μία θεαματική επίδειξη βιώσιμης μόδας, που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβευτική Κατοικία της Πορτογαλίας, σε συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων AICEP Portugal Global και της Σχολής Μόδας Αthens Fashion Club & School, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Portuguese Sustainable Fashion by Greek Emerging Designers». Συγκεκριμένα, 12 Πορτογαλικά εργοστάσια υφασμάτων, σε συνεργασία με τον Πορτογαλικό Σύνδεσμο Μόδας Associação Selectiva Moda, προσέφεραν στη Σχολή Μόδας Athens Fashion Club & School ανακυκλώσιμα υφάσματα από φελλό, οργανικό βαμβάκι, ανακυκλωμένο πολυεστέρα, τσουκνίδα, φύκια, bamboo, modal, Eco vero κ.άλ., υλικά με τα οποία αποκλειστικά δούλεψαν οι σπουδαστές της Σχολής, μετατρέποντάς τα με έμπνευση και γνώση σε εξαιρετικά ενδύματα, που είχαμε τη χαρά να δούμε να παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Μόδας Modtissimo, που πραγματοποιήθηκε στο Porto της Πορτογαλίας, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Η πρωτοποριακή αυτή συλλογή παρουσιάστηκε επίσης στο Athens Fashion Trade Show (Αθήνα 15-18.09), ενώ θα συμμετάσχει και στη φθινοπωρινή Athens Xclusive Designers Week, τον Νοέμβριο (16-19/11).

Οικογενειακή φωτογραφία των μοντέλων που παρουσίασαν την βιώσιμη συλλογή μόδας
…καθώς και των σχεδιαστών και όλων όσων συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή ολοκλήρωση της καινοτόμου αυτής επίδειξης βιώσιμης μόδας.
Πριν την έναρξη της επίδειξης η Α.Ε. η Πρέσβης της Πορτογαλίας Helena Paiva απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους 100 και πλέον παρευρισκομένους από τον χώρο της μόδας, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την επίδειξη. Αριστερά ο Laurent Armaos και δεξιά η Μαρία Βυτινίδου
Αμέσως μετά το τέλος της επίδειξης η Α.Ε. η Πρέσβης της Πορτογαλίας Helena Paiva προσφέρει λουλούδια στην φανερά συγκινημένη Μαρία Βυτινίδου, σχεδιάστρια -την υπογραφή της φέρουν κάποια από τα κομμάτια της συλλογής- και συνιδιοκτήτρια της Σχολής Μόδας Athens Fashion Club. Δεξιά, ο Laurent Armaos, Eμπορικός & Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και Διευθυντής του AICEP.
Στο video o Laurent Armaos, Eμπορικός & Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα, απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, ανακοινώνοντας παράλληλα την δημιουργία Θερμοκοιτίδας Μόδας για νέους σχεδιαστές -υπό την επίβλεψη της Μαρίας Βυτινίδου, του Athens Fashion Club-, προκειμένου αυτοί να δημιουργήσουν αξιοποιώντας καινοτόμα υφάσματα και να προωθήσουν τη δουλειά τους σε αγορές του εξωτερικού, πρωτίστως δε στην Πορτογαλία.

Ακολουθεί η παρουσίαση της συλλογής και video με συνεντεύξεις κάποιων εκ των σχεδιαστριών.

Δημιουργία της Νατάσσας Κουλιέρη.
Δημιουργία της Βασιλικής Μπάτη.
Δημιουργία της Χριστίνας Μανελίδη.
Δημιουργία της Σοφίας Κατσιμίχα.
Η συνέντευξη που μας παραχώρησε η Σοφία Κατσιμίχα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Μόδας Modtissimo, στο Porto.
Δημιουργία της Μαρίας Βυτινίδου.

Λίγα λόγια για το Αthens Fashion Club

H Σχολή Μόδας Αthens Fashion Club, με ιδιοκτήτρια τη Σχεδιάστρια Βυτινίδου Μαρία, αποτελεί  τη ναυαρχίδα του Ομίλου Επιχειρήσεων Μόδας, η οποία δραστηριοποιείται στην Εκπαίδευση & Επιχειρηματική Ανάπτυξη Νέων Δημιουργών Mόδας, στη δημιουργία Eco Luxury Sustainable Collections και στην κατασκευή ενδυμάτων Φορέσιμης Τεχνολογίας. Το Αthens Fashion Club εκπαιδεύει από το 2016, διαδικτυακά με την ειδικά σχεδιασμένη Ε-Learning Platform, σπουδαστές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Πάνω από 3000 σπουδαστές έχουν εκπαιδευτεί Online, μέσω σεμιναρίων ή επαγγελματικών προγραμμάτων μόδας, από το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Μονακό, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, τη Μαδρίτη, τη Σλοβενία, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο κ.άλ.

Δημιουργία της Γεωργίας Χιώνη.

Με διακρίσεις από τη Διεθνή Έκθεση Premiere Vision-Paris και από τον Διεθνή Accelarator Startupbootcamp High Tech XL, στο Eindhoven της Ολλανδίας, ως το πιο Καινοτόμο Fashion Brand στην Ελλάδα και μία από τις καλύτερες 20 επιχειρήσεις Υψηλής Τεχνολογίας Μόδας, η Σχολή Athens Fashion Club αποτελεί ηγετική μορφή στην Σύγχρονη Εκπαίδευση και κορυφαία επιλογή για σπουδές στη Βιώσιμη Μόδα και το Digital 3-D Design.

Δημιουγία της Κωνσταντίνας Μπερβανάκη.

Η συνολική δραστηριότητα του Ομίλου Athens Fashion Club περιλαμβάνει:

1. Eκπαίδευση στη Σχολή Athens Fashion Club και Επιχειρηματική Επιτάχυνση στην 1η Θερμοκοιτίδα Μόδας The Fashion Gate

2. Υπηρεσίες Σχεδιασμού και ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας προς νέους Επαγγελματίες Μόδας

3. Δημιουργία Συλλογών Luxury Ready-to-wear και Sustainabe Fashion

4. Υπηρεσίες προς αποφοίτους και επιχειρήσεις & σύνδεση με την αγορά εργασίας

5. Επιμέλεια, συγγραφή και εκδόσεις βιβλίων Μόδας

6. Νανοτεχνολογία και Wearable Technology

Δημιουργία της Σοφίας Κατσιμίχα.

Η ιδιοκτήτρια της Σχολής Μαρία Βυτινίδου είναι Ambassador στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Χρηματοδότησης WORTH, που ενισχύει οικονομικά τα Fashion Startups και διετέλεσε 3 φορές μέλος της Κριτικής Επιτροπής της Εβδομάδας Μόδας AXDW, προσφέροντας παράλληλα, ως χορηγός, βραβεία επιχειρηματικής ανάπτυξης σε ταλαντούχους νέους δημιουργούς. Επίσης, είναι Ιnternational Τrainer στη Διεθνή Έκθεση Μόδας Modtissimo, έχοντας εκπαιδεύσει δεκάδες εταιρείες στα αντικείμενα Sustainable Fashion, Entrepreneurship & Business Innovation και Metaverse for the Fashion Industry. O Όμιλος Αthens Fashion Club περιλαμβάνει δύο Fashion Brands, το Μaria Vytinidou Luxury Design και το MadFlax Sustainable Apparel.

Δημιουργία της Αλμπίνα Σάβτσιουκ.
Δημιουργία του Αθανασίου Τόλη.
Δημιουργία της Άννας Δημητρίου.
Δημιουργία της Μαρίας Βυτινίδου.
Δημιουργία της Μαρίας Βυτινίδου.
Δημιουργία της Μάγδας Κοκκίνου.
Δημιουργία της Βασιλικής Θεοδώρου.
Δημιουργία της Μαρίας Πάλλα.
Η συνέντευξη που μας παραχώρησε η Μαρία Πάλλα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Μόδας Modtissimo, στο Porto.
Δημιουργία της Καλλιόπης Ταξίδου.
Η συνέντευξη που μας παραχώρησε η Kαλλιόπη Ταξίδου, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Μόδας Modtissimo, στο Πόρτο.
Δημιουργία της Ευγενίας Μητροσύλη.
Δημιουργία του Παναγιώτη Σακκάτου.
Δημιουργία της Νίκης Μητσούρα.
Ο Γιώργος Κουτούλιας, ιδρυτής της Ακαδημίας Μοντέλων και του Future Models Agency, με μοντέλα που συμμετείχαν στην επίδειξη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον απαραίτητο μπουφέ πορτογαλικών finger foods, με κορυφαία επιλογή τα διάσημα pastéis de bacalhau -κυριολεκτικά σημαίνει γλυκά μπακαλιάρου, είναι δε γνωστά και ως κέικ μπακαλιάρου-, που ξεχωρίζουν μεταξύ των εκατοντάδων πορτογαλικών συνταγών για μπακαλιάρο και αποτελούν ένα παραδοσιακό ορεκτικό -το οποίο ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας- από πουρέ πατάτας, κρεμμύδι, μαϊντανό και μπακαλιάρο στον ατμό, υλικά που ομογενοποιούνται με την προσθήκη αυγού και γάλακτος και στην συνέχεια τηγανίζονται.
Από τα γλυκά κεράσματα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα πλέον διάσημα και εμβληματικά της πορτογαλικής ζαχαροπλαστικής, οι ταρτούλες pasteis de nata, φτιαγμένες από φύλλο σφολιάτας με πλούσια κρέμα, όπου πρωταγωνιστούν τα αυγά, το γάλα και η κανέλα και οι οποίες σερβίρονται πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη, θυμίζοντας κάπως τη δική μας μπουγάτσα.

Ευχόμαστε επιτυχία και μακροημέρευση στην καρποφόρα αυτή συνεργασία της Πρεσβείας της Πορτογαλίας με τη διακεκριμένη Σχολή Μόδας Athens Fashion Club, καθώς και ευόδωση των στόχων τους σε όλους και σε καθένα προσωπικά τους σπουδαστές της και δημιουργούς της μοναδικής αυτής συλλογής. Χορηγοί του catwalk ήταν οι: Freddy Make Up Stage, FUTURE model management και Cut n Chemistry.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, GreeceΕτικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: