Η LUISANT φωτίζει με τις δημιουργίες της την Ελληνική και παγκόσμια αγορά κοσμήματος 


H τριμελής ομάδα που ηγείται της νεοϊδρυθείσας εταιρείας κοσμημάτων Luisant -γαλλική λέξη που σημαίνει φωτεινός και λαμπερός- είχε πρόσφατα την πρώτη γνωριμία της με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο press dinner που πραγματοποιήθηκε στο Varoulko SeaSide Restaurant, στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Το ζεύγος Χρύσα και Γιώργος Ξύνδας με το συνέταιρό τους Γιώργο Κυρομίτη, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των media παρουσιάζοντας τους στόχους και το όραμά τους, που εστιάζεται στο να φέρουν στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά χειροποίητα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, σε αποκλειστικά σχέδια. 

Το launch event της Luisant ξεκίνησε με μία ολιγόλεπτη συνέντευξη της Σταυρούλας Κολιοπούλου, η οποία αποτέλεσε έμπνευση για την δημιουργία του νέου brand πολυτελών κοσμημάτων, δεδομένου ότι υπήρξε μία εκ των ελαχίστων «καλλιτεχνών της πέτρας» στην Ελλάδα. Η κυρία Κολιοπούλου μίλησε με αγάπη για τη στενή της συνεργασία με τον αείμνηστο Ηλία Λαλαούνη, ο όποιος της άνοιξε το δρόμο αφού συνέπραξαν σε εξαιρετικής ποιότητας κοσμήματα, εκείνος με την επιλογή των σχεδίων κι εκείνη με τη γλυπτική της σε υλικά όπως η ορεία κρύσταλλος ή ακόμη και σε εμβληματικά έργα, όπως η προτομή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολόπουλου, στάθηκε και σε αναμνήσεις από τη συνεργασία της με χειροποίητες δημιουργίες για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ή παλαιότερα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, αλλά και την ίδια την Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Η Σταυρούλα Κολιοπούλου, τέλος, ευχήθηκε «Καλή επιτυχία» στον ανηψιό της Γιώργο Ξύνδα, εκ των συνιδρυτών της Luisant, δίνοντάς του στην πραγματικότητα και «το δαχτυλίδι» για τη συνέχιση της δικής της μακράς και επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό κόσμημα.

Όταν έλαβε το λόγο η Χρύσα Ξύνδα, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, είπε χαρακτηριστικά ότι σε μία λέξη συνοψίζεται η φιλοσοφία και το DNA της Luisant: «Mοναδικά». Η κυρία Ξύνδα εξήγησε ότι εκτός από τα πρώτα κομμάτια που πωλούνται στην ιστοσελίδα της Luisant και τα οποία στηρίζονται σε αποκλειστικά σχέδια, στόχος είναι να συνδυάζονται πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες και χρυσός πάνω σε custom σχέδια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ LUISANT

Η Luisant είναι μία σύγχρονη Ελληνική εταιρεία διαδικτυακής πώλησης -σε παγκόσμια κλίμακα- χειροποιήτων κοσμημάτων από χρυσό 18Κ και 22Κ, δεμένα με διαμάντια, πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, που σκαλίζονται στο χέρι με μεγάλη προσοχή στην κάθε λεπτομέρια. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την κατασκευή αποκλειστικών σχεδίων μέσω μικρογλυπτικής, ενώ τα κοσμήματα κατασκευάζονται από έμπειρους κοσμηματοποιούς, που διακρίθηκαν σε πολύπλοκες και απαιτητικές διεθνείς παραγγελίες, επί πολλά χρόνια.

Οι συλλογές φέρουν την υπογραφή και τη μοναδικότητα της Luisant, με στόχο να ανανεώνονται συνεχώς, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, πάντοτε με σεβασμό στην αισθητική και την παράδοση της ποιοτικής Ελληνικής αρχυροχρυσοχοΐας. Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με ειδικούς γεμολόγους, που αναγνωρίζουν και εκτιμούν σπάνιους πολύτιμους λίθους, οι οποίοι σκαλίζονται κατόπιν παραγγελίας, δημιουργώντας τα custom κοσμήματα, που ονειρεύεται ή θέλει να προσαρμόσει στο προσωπικό του γούστο ο πελάτης.

Όλα τα κοσμήματα της Luisant, αλλά και οι πέτρες (loose stones) πιστοποιούνται, με το πλέον ακριβές και αποδεκτό σύστημα αξιολόγησης, πριν παραδοθούν στον πελάτη, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα και την πραγματική αξία του τελικού προϊόντος, που παραλαμβάνει. Τα διαμάντια από 0.25ct και άνω πιστοποιούνται από την G.I.A. (Gemological Institute of America). Το σύστημα εκτίμησης  διαμαντιών του Γεμολογικού Ινστιτούτου Αμερικής G.I.A., αξιολογεί ένα διαμάντι ως προς το βάρος, την κοπή, το χρώμα και την καθαρότητά του. Σε τελικό στάδιο, το κόσμημα αφού τελειοποιηθεί πιστοποιείται από το I.G.L. (International Gemological Laboratory). Το πιστοποιητικό αυτό διαθέτει και QR code, προκειμένου να μπορεί οποιοσδήποτε να το σκανάρει αμέσως από το κινητό του, ώστε να εξακριβώσει σε report τα πλήρη χαρακτηριστικά του κοσμήματος, που αγοράζει on line.

Επίσης, όλα τα διαμάντια και οι πέτρες είναι στην ανώτερη ποιότητα που μπορούν να βρεθούν, τα διαμάντια από VVS1 και άνω, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις πέτρες. Με πάθος αλλά και γνώση του αντικειμένου η Luisant δημιουργεί και ανανεώνει συνεχώς μία σειρά σπανιότατων άδετων λίθων loose, που επίσης διατίθενται στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπάρχουσες πρώτες συλλογές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της εταιρείας www.luisant.gr. Ας δούμε όμως και πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί τα πρώτα πολύτιμα δακτυλίδια, σκουλαρίκια και μενταγιόν της συλλογής τους.

Μeander earrings

Σκουλαρίκια με τέλεια εφαρμογή στον τρυφερό γυναικείο λωβό και έμπνευση από το αρχαίο ελληνικό σύμβολο της νίκης, της ενότητας, του άπειρου και της αιώνιας ζωής. 

Angel earrings

Τα φτερά των αγγέλων. Οι άγγελοι είναι μοναδικοί, σπάνιοι και απρόσιτοι, έτσι ακριβώς όπως και το ζευγάρι αυτών των σκουλαρικιών, που κοσμούνται με 96 διαμάντια σπάνιας καθαρότητας και χρώματος.

Wave earrings

Τα σκουλαρίκια – κύμα: ένα design που παραπέμπει στον άνεμο, τη θάλασσα και το απρόβλεπτο σχήμα των κυματισμών. 

Spring earrings

Τα σκουλαρίκια της άνοιξης, όπως τα φύλλα των δέντρων που αλλάζουν το χρώμα τους, για να αποχαιρετήσουν ένα βαρύ χειμώνα και να υποδεχθούν ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι. Συμβολίζουν τη δύναμη να προχωράς σε κάτι καλύτερο και να περνάς μετά από δύσκολες στιγμές σε κάτι πιο όμορφο και πιο φωτεινό.

Harmony ring

Η απόλυτη αρμονία που δίνει η Αμετρίνη, σε συνδυασμό με τη λάμψη της ψυχής που εκπέμπεται από τα διαμάντια που το αγκαλιάζουν. Η ιδανική επιλογή για πρόταση γάμου!

Soul ring

Οι ακανόνιστες πτυχές της ψυχής, τόσο σπάνιες όσο και τα διαμάντια που λαμποκοπούν σε αυτό το δαχτυλίδι

Majesty ring

Μεγαλοπρεπές σαν το όνομα του, προορίζεται για εκείνη που διαθέτει κάτι μοναδικό, όπως είναι ένα διαμάντι 1,5 καρατιού, καρφωμένο στον αέρα και σφυρηλατημένο στο χέρι από τους καλύτερους τεχνίτες.

Allium ring

Ένα δαχτυλίδι με έμπνευση από το μωβ πανέμορφο λουλούδι άλλιον, το οποίο συμβολίζει την αγάπη, την πίστη και τη βαθιά αφοσίωση, περιτριγυρισμένο από μοναδικά διαμάντια, που κάνουν τα φύλλα του να λάμπουν όπως αυτό. 

Speira ring

Με αναφορά στο ιστορικό σύμβολο του αρχαίου Ελληνισμού, την σπείρα, απεικονίζει το χρόνο αλλά και τη Ζωτική δύναμη, την ανάπτυξη, το ρυθμό της αναπνοής, την ίδια τη ζωή.

Dewdrop pendant

Ένα μενταγιόν με «μούσα» του τη δροσοσταλίδα, που πέφτει απαλά στη γη, όπως και αυτό το κόσμημα πέφτει απαλά στον πιο όμορφο λαιμό, το γυναικείο. 

La Femme pendant

Το μενταγιόν-γυναίκα, έχει σχήμα θηλυκό, το χρώμα της πέτρας είναι βαθύ ροζ και βρίσκεται στην καρδιά του ή μήπως προδίδει το φύλο του;

Passionate Heart pendant

Μενταγιόν για παθιασμένες καρδιές, που ενώνουν την αντίθεση του κίτρινου και λευκού χρυσού για πάντα, σφίγγοντας στην αγκαλιά τους μια κόκκινη σπάνια πέτρα Σπεσαρτίνη Γρανάτη και Διαμάντια.

Grace pendant

Ένα μενταγιόν σε κίτρινο χρυσό 18Κ με πανέμορφα διαμάντια και απίθανο δίχρωμο Parti Sapphire.

ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΗΜΙΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΛΙΘΩΝ ΤΗΣ LUISANT

Διαμάντια

Αν το «Diamonds are a girls best friend» ακούγεται 60’s, παραμένει αναλλοίωτη η διαχρονική του αξία. Η λέξη διαμάντι προέρχεται από την ελληνική λέξη αδάμας που σημαίνει αδάμαστος, ανυπότακτος και δηλώνει τη σκληρότητα του υλικού. Ένα πραγματικό διαμάντι είναι ένα σύμβολο σαφήνειας, αγνότητας και ευτυχίας.

Ροδολίτης Γρανάτης

Ο χρωματισμός του είναι ένας συνδυασμός ροζ, κόκκινου και μωβ και προέρχεται από την ελληνική λέξη «ρόδι», ενώ το όνομα γρανάτης έχει ρίζες στη λατινική λέξη «grantum», η οποία αποδίδεται ως «ρόδι» ή pomegranate. Ο ροδολίτης σχετίζεται με την καλοσύνη, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Αυτός ο πολύτιμος λίθος ενισχύει τα καλύτερα στοιχεία μας και συμβάλλει στην επιτυχία μας.

Αμέθυστος

Μωβ και υπέροχος λίθος. Ένας μεγάλος αριθμός θαυματουργών ιδιοτήτων αποδίδεται στον Αμέθυστο απ’ όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Σύμβολο για την ουράνια κατανόηση και για τους πρωτοπόρους στη σκέψη. Διώχνει την αρνητική ενέργεια, βοηθά στις αρμονικές σχέσεις, τη διαίσθηση, την ηρεμία, την πνευματικότητα.

Topaz

Θα το βρούμε σε μελί, μπλε, κίτρινο, μωβ, πράσινο, καφέ, ροζ, και πορτοκαλί χρώμα, ενώ το φώσφορο που περιέχει το κάνει να λάμπει ακόμα και στο σκοτάδι. Τα τοπάζια με κίτρινη και κονιάκ απόχρωση είναι τα πλέον δημοφιλή και τα προτιμούσαν ιδιαίτερα οι Τσάροι της Ρωσίας. Δίνει διορατικότητα και υπομονή, ενώ είναι επίσης εξαιρετικό για τον καθαρισμό της αύρας. Θεωρείται το πετράδι της αγάπης και της καλής τύχης.

Parti Sapphires

Το Ζαφείρι είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς πολύτιμους λίθους, με την ονομασία να προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «Σάπφειρος» και τη σημιτική «Zafir», που σημαίνει γαλάζιο πετράδι. Έχει συνδεθεί με την πίστη και την αιώνια αγάπη εξ’ ου και το συναντάμε συχνά σε δαχτυλίδια αρραβώνων. Είναι ο δεύτερος πιο σκληρός πολύτιμος λίθος μετά το διαμάντι.

Αμετρίνες

Ο λίθος της απόλυτης αρμονίας. Καθαρίζει το στρες και την ένταση από το κεφάλι, ηρεμώντας τον νου. Φέρνει διαύγεια, εναρμονίζοντας την αντίληψη με τη δράση. Δραστηριοποιεί τη δημιουργικότητα και στηρίζει τον καθένα να πάρει τον έλεγχο της ζωής του στα χέρια του. Η αμετρίνη φτάνει στη ρίζα των πραγμάτων, διαλύοντας την αρνητικότητα από την αύρα και τις τοξίνες από το σώμα. Είναι εξαιρετική για τον καθαρισμό του αίματος και την αναζωογόνηση, παρέχει δε ζωτικότητα στο σώμα ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τουρμαλίνες

O θρύλος λέει, πως η τουρμαλίνη στο μακρύ ταξίδι από το κέντρο της γης προς την επιφάνειά της, συνάντησε στο δρόμο της το ουράνιο τόξο και πήρε μαζί της όλα του τα χρώματα! Δεν υπάρχει πάνω στη Γη άλλο ορυκτό που με διαφάνεια, καθαρότητα και σκληρότητα να παρουσιάζει όλους αυτούς τους χρωματισμούς και τους πανέμορφους συνδυασμούς δύο ή τριών χρωμάτων. Τα άπειρα πρόσωπα αυτής της πέτρας έκαναν από παλιά τους ανθρώπους να πιστέψουν πως είναι μαγική. Ήταν πάνω απ’ όλα η πέτρα της φιλίας και της αγάπης, η πέτρα που προστάτευε από συμφορές.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, Economy / Activities, GreeceΕτικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: