Salon Rendez-vous en France 2023: πλήρης επίτευξη του στόχου για διατήρηση της εντυπωσιακής ανάκαμψης του Γαλλικού Τουρισμού


Είχαμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε ως οι μοναδικοί προσκεκλημένοι Έλληνες δημοσιογράφοι στο Salon Rendez-vous en France, που μετά από 5 ολόκληρα χρόνια -συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της διακοπής του για 2 χρόνια λόγω πανδημίας-, η 16η διοργάνωσή του επέστρεψε για τέταρτη φορά στο Παρίσι, στις 21 και 22 Μαρτίου, στο πλαίσιο μίας ομολογουμένως ευνοϊκής συγκυρίας, δεδομένης τόσο της επανεκκίνησης του διεθνούς τουρισμού, όσο και των δύο σημαντικών αθλητικών γεγονότων, που το 2023 και το 2024 θα στρέψουν τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας στη Γαλλία. Μιλάμε, φυσικά, για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι Rugby World Cup France -το οποίο ξεκινά το φθινόπωρο στο Παρίσι, ωστόσο θα φιλοξενηθεί και σε άλλες γαλλικές πόλεις- όσο και για τους πολυαναμενόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στο Παρίσι τη συγκεκριμένη περίοδο, με τον απόηχο του αστικού πολέμου ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και τις συνεχιζόμενες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Rendez-vous en France, αφιερωμένο, όπως πάντα, στο διεθνές marketing των γαλλικών τουριστικών προσφορών, υπήρξε πιο δυνατό από ποτέ και παρέμεινε αλλώβητο από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Το εντυπωσιακό περίπτερο της Atout France κυριάρχησε στους χώρους του Salon Rendez-Vous en France
…αυτή την ετήσια και σε διαφορετική κάθε χρόνο περιοχή της Γαλλίας εκδήλωση, που φέτος συγκέντρωσε περίπου 1.850 επαγγελματίες.

Σχεδόν 800 διεθνείς tour operators και 26 δημοσιογράφοι από τον διεθνή εμπορικό τύπο, προσκεκλημένοι από τα ανά τον κόσμο γραφεία της Atout-France, του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας, κατέκλυσαν τους φιλόξενους και συνολικής έκτασης 9.000m² χώρους του Hall 7, στο Εκθεσιακό Κέντρο Paris Expo Porte de Versailles, προερχόμενοι από 67 χώρες του πλανήτη, κυρίως ευρωπαϊκές, αλλά και από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, με τους tours operators από Ινδία, Κορέα και Ιαπωνία να σώζουν την ασιατική παρτίδα, καθώς η Κίνα, παρά το γεγονός ότι έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί στα ταξίδια προς τη Γαλλία ήδη από τις 15 Μαρτίου, εκπροσωπήθηκε με 6 μόνο ταξιδιωτικούς πράκτορες. Ο μακρόχρονος ταξιδιωτικός περιορισμός της Κίνας έχει ωστόσο και τη θετική του πλευρά, καθώς πλέον η Γαλλία βρίσκεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Atout France, στη λίστα προτεραιότητας των προορισμών που πρέπει να επισκεφθούν οι Κινέζοι.

Απολύτως κατανοητή η ισχυρή παρουσία παρoχής υπηρεσιών από το Île-de-France, την πολυπληθέστερη από τις 18 Περιφέρειες της Γαλλίας, με κέντρο την πρωτεύουσα Παρίσι, τον αειθαλή αυτό προορισμό, λόγος για τον οποίο άλλωστε πολύ συχνά αποκαλείται απλά Paris Region, δηλαδή Περιφέρεια του Παρισιού.
Το Centre-Val de Loire είναι γεμάτο ιστορικές, πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες, που αποτελούν πηγή υπερηφάνειας για τους κατοίκους του, αλλά και σημαντικό τουριστικό αγαθό προς προβολή και ανάπτυξη, με εκατομμύρια επισκέπτες να προσελκύονται στην περιοχή κάθε χρόνο.

Αν τώρα θελήσουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα των αριθμών, θα πρέπει να πούμε ότι 660 εκθέτες, πλαισιώνοντας όλοι την αντίστοιχη Περιφέρεια προέλευσής τους, πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 26.000 εποικοδομητικές συναντήσεις, ενώ εκ των 800 διεθνών ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων οι 257 συμμετείχαν σε 26 fam και press trips, στις 13 συνεργαζόμενες Περιφέρειες της διοργάνωσης. Τα 10 εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται από την Atout France για την καμπάνια Explore France, αποτελούν την αιχμή του δόρατος μιας επικοινωνιακής εκστρατείας με moto: «Εξερευνήστε τη Γαλλία«. Το σχέδιο Destination France έχει διαθέσει ήδη μία πρώτη δόση 10 εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει την άφιξη στη Γαλλία τουριστών από 11 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για το 2023 προβλέπονται 10 εκατομμύρια επιπλέον, προκειμένου η καμπάνια να επεκταθεί στη Βόρεια Αμερική, ώστε να επιτευχθεί η ροή τουριστών από τις αγορές των Η.Π.Α. και του Καναδά. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι η φιλόδοξη αυτή εκστρατεία, με επικεφαλής την Atout France, είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, στην οποία συμμετέχουν και 13 γαλλικές Περιφέρειες, συμβάλλοντας τόσο στη χρηματοδότηση των προωθητικών ενεργειών Explore France, όσο και στην ανάπτυξη του προγράμματος.

Αtlantic Loire Valley σημαίνει το ιδανικό μέρος για διακοπές ή σύντομα διαλείμματα, σημαίνει πολλές δραστηριότητες που μπορούν να γεμίσουν το ταξίδι σας, σημαίνει επιλογές από τις ακτές του Ατλαντικού και την Κοιλάδα του Λίγηρα, έως διάλειμμα στην πόλη ή εξοχικό σπίτι στην ύπαιθρο. Σε κάθε περίπτωση η Atlantic Loire Valley ταιριάζει σε όλες τις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες σας!
Παιδί της Μεσογείου, ο Πάμπλο Πικάσο επέλεξε την Κυανή Ακτή για να περάσει εκεί τα τελευταία και γόνιμα χρόνια της ζωής του. Στην Περιφέρεια της έμπνευσής του, την αγαπημένη του Côte d’Azur, αλλά και σε ολόκληρη τη Γαλλία, πολλές εκδηλώσεις γιορτάζουν την 50ή επέτειο από το θάνατο του ανθρώπου -στις 8 Απριλίου 1973-, που το έργο του αγκαλιάζει τον 20ό αιώνα.

Η επικοινωνιακή καμπάνια θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου και σε τρία διαδοχικά κύματα, προκειμένου να δημιουργήσει τα μέγιστα άμεσα και έμμεσα οφέλη, με το πρώτο κύμα να ξεκινά στις αρχές Απριλίου σε εθνικό επίπεδο, ενισχυόμενο από το δεύτερο κύμα, στο πλαίσιο του οποίου κάθε Περιφέρεια θα εκπέμψει τα δικά της μηνύματα, πάντα υπό το κοινό πρίσμα του βιώσιμου τουρισμού με σύνθημα: Dream Big, Live Slow. Ένα τρίτο επικοινωνιακό κύμα, πιο λειτουργικό, θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι από συνεργαζόμενες εταιρείες, στοχεύοντας στην ενθάρρυνση των αγορών υπηρεσιών. Η ίδια η Υπουργός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Εμπορίου, Βιοτεχνίας και Τουρισμού της Γαλλίας Olivia Grégoire μας τόνισε ότι: «Ο βιώσιμος τουρισμός δεν είναι μόδα, αλλά σημείο καμπής. Από το τέλος της πανδημίας, οι τουριστικές συνήθειες έχουν αλλάξει και αυτή η εκστρατεία είναι μια ευκαιρία να προωθήσουμε μια πιο υπεύθυνη εξέλιξη, που ευνοεί περισσότερο τον στοχασμό».

Η Nouvelle-Aquitaine, η μεγαλύτερη σε έκταση Περιφέρεια της Γαλλίας, με την τόσο εκπληκτική φύση της, δυναμικές πόλεις και θρυλικές παραλίες, είναι επίσης μια περιοχή με ισχυρούς πολιτισμούς και εξαιρετική κληρονομιά. Μια γιγαντιαία παιδική χαρά, για περιπέτειες που μπορείτε να ζήσετε, με την Tèrra Aventura!
Η μαγευτική Νορμανδία μας προσκαλεί σε αξέχαστες γαστρονομικές και ποδηλατικές περιηγήσεις.

Και επειδή πάντα το κράτος μάλλον ξέρει καλύτερα, ο δεύτερος άξονας προτεραιότητας της Atout France για το 2023 είναι η ίδρυση της France Observation Tourisme, με αντικείμενο φυσικά την τουριστική παρατήρηση, προκειμένου να προχωρήσει σταδιακά στη μέτρηση των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία -στάδιο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη-, ενώ θα ακολουθήσει αυτή των εποχικών ενοικιάσεων, για να ολοκληρωθεί το 2024 με μετρήσεις σε ολόκληρη την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Τα τελευταία χρόνια, οι διακοπές με ποδήλατο ανθούν κυριολεκτικά στο «Νησί της ομορφιάς», την γοητευτική Κορσική, καθώς όποιο επίπεδο ή στυλ κι αν επιλέξει ο επισκέπτης, σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες που θα λατρέψει.
Δυτική Γαλλία: διατηρημένες φυσικές περιοχές και μαγευτικά τοπία, μια εξαιρετική κληρονομιά και ένας διάσημος τρόπος ζωής, δραστηριότητες αναψυχής για όλους και παντού. Η Περιφέρεια Occitanie αποτελεί την επιτομή της Γαλλίας στο σύνολό της, με τα δικά της μοναδικά έθιμα, τα οποία μας καλεί να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε μέσα από μια υπέροχη εμπειρία.
Στην Ανατολική Γαλλία την παράσταση κλέβουν οι πάντα συναρπαστικοί Δρόμοι του Κρασιού της Περιφέρειας Αλσατίας.

Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι ο βραχυπρόθεσμος οδικός χάρτης που καταρτίζει η Atout France γύρω από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, τα οποία αναφέραμε στην αρχη του παρόντος άρθρου, δηλαδή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, έχει 3 προτεραιότητες, που αποσκοπούν σε μία ενιαία τουριστική προοπτική. Αρχικά, να διασφαλίσει ότι η εικόνα των γαλλικών προορισμών, που προβάλλεται στον κόσμο, έχει ένα πρόσωπο διαφορετικό και πρωτότυπο, έξω από τα συνηθισμένα κλισέ, δεύτερον να ενισχύσει την ποιότητα υποδοχής από όλους ανεξαιρέτως τους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών και τέλος, να αποδείξει μετρήσιμα ότι ο τουρισμός συμβάλλει ουσιαστικά στη σταθερότητα του Α.Ε.Π. της Γαλλίας, άρα δικαιούται όλων των προσπαθειών προώθησής του. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2022, που για τη Γαλλία σηματοδότησε πάνω απ’ όλα την επιστροφή Ευρωπαίων και Βορειοαμερικανών πελατών, έκλεισε με τα διεθνή έσοδα από τον τουρισμό να πλησιάζουν τα 58 δισεκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας θετικό υπόλοιπο 14 δισεκατομμυρίων ευρώ για το ισοζύγιο πληρωμών της χώρας!

H Περιφέρεια Hauts-de-France μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ένα τόπο πολιτισμού και ζωής αποκλειστικά αφιερωμένου στη γαλλική γλώσσα και στους γαλλόφωνους πολιτισμούς, στην καρδιά του κάστρου του Villers-Cotterêts.
Η Βρετάνη μας προτείνει να ξεφύγουμε απ’ όλα, είτε περπατώντας, είτε απολαμβάνοντας καλό φαγητό, είτε ακολουθώντας τα όνειρά μας, είτε απλώς εξερευνώντας. Κατά μήκος των μονοπατιών, στην παραλία ή στα πλακόστρωτα δρομάκια, πάρτε μια βαθιά ανάσα από θαλασσινό αέρα και αφήστε τον εαυτό σας να φύγει: αυτή είναι η Βρετάνη!
Ο Frédéric Meyer, Διευθυντής της Atout France για Ιταλία, Ελλάδα, Ελβετία και Περιφερειακός Συντονιστής Νότιας Ευρώπης.

Στην συζήτηση που είχαμε με τον Frédéric Meyer, Διευθυντή της Atout France για Ιταλία, Ελλάδα, Ελβετία και Περιφερειακό Συντονιστή Νότιας Ευρώπης και στο ερώτημά μας για το ποιο είναι το μήνυμά του προς τους Έλληνες, προκειμένου να τους προσκαλέσει να επισκεφθούν τη Γαλλία τόσο κατά το 2023 όσο και κατά το 2024, μας απάντησε:

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος τη Γαλλία, κάθε χρόνος είναι μια καλή στιγμή και η καλύτερη εποχή είναι όλες οι εποχές για μια επίσκεψη στη Γαλλία! Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους Έλληνες πίσω στη Γαλλία. Ιδιαίτερα για το 2023 και το 2024, οπότε και διοργανώνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρούμε ότι είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία για όλους τους επισκέπτες, αλλά ιδιαίτερα για τους Έλληνες επισκέπτες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι απόλυτα συνυφασμένοι με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και το 2024 θα ζωντανέψουν στη Γαλλία. Είχαμε 200.000 Έλληνες επισκέπτες στη Γαλλία τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω ότι το 2021 είχαμε σχεδόν 100.000, νούμερο που δεν είναι καθόλου κακό, καθιστώντας τη Γαλλία τον πέμπτο προορισμό εξωτερικού για τους Έλληνες. Για το 2022 τα νούμερα μιλούν για πολύ θετικές επιδόσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Παρίσι. Μην ξεχνάτε ότι η γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί διαχρονικά έναν από τους 3 κορυφαίους προορισμούς για τους Έλληνες. Σίγουρα, πάντως, το 2022 ήταν καλύτερο από το 2021 και το ζητούμενο για το 2023 είναι να έχουμε μια αύξηση της τάξης του 10% κατ’ ελάχιστον, επί των δεδομένων του 2022″.

Από αριστερά: Frédéric Meyer, Kατερίνα Μαρινάκη και Βασίλης Τσούνης, στο περίπτερο της Atout France.

Μιλήστε μας κ. Meyer για την προσπάθεια προβολής της Γαλλίας μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Explore France«, το οποίο εκδίδεται και στα Ελληνικά.

«Για την ελληνική αγορά, συγκεκριμένα, δεν συνεχίζουμε τις διαφημιστικές καμπάνιες, είναι όμως σημαντικό να κάνουμε μικρά μεν πράγματα, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε, λοιπόν, στο περιοδικό «Explore France«, περιεχόμενο που είναι όχι μόνο σημαντικό, αλλά είναι και στην ελληνική γλώσσα, μιλάμε τη γλώσσα της καρδιάς των Ελλήνων, αλλά και της επιχειρηματικότητας. Όταν ολοκληρώσουμε τη δουλειά αυτή βεβαίως την διανέμουμε στον τύπο και το περιοδικό πραγματικά έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή σχέση με την ελληνική αγορά, συνεπικουρούντος του γεγονότος, ότι, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν και ελληνικά αφιερώματα για τις εκδηλώσεις μας. Πέραν αυτού, σε ό,τι αφορά στον καταναλωτή, δεδομένου ότι δεν έχουμε διαφημιστική καμπάνια, βασίζουμε την προβολή των προϊόντων μας σε αυτό το περιοδικό και με στοχευμένο περιεχόμενο προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα άλλο πρόσωπο της Γαλλίας, προκειμένου να πείσουμε τους Έλληνες πελάτες μας να παραμείνουν πιστοί στη Γαλλία. Φέτος είμαστε πολύ ευτυχείς, διότι το 2022 φαίνεται να αποτελεί την έναρξη για την επιστροφή της ελληνικής αγοράς στη Γαλλία. Έχουμε εντυπωσιακά στατιστικά δεδομένα, ιδιαίτερα για τη Νότια Γαλλία και το Παρίσι και ελπίζουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Είμαι βέβαιος ότι το περιοδικό «Explore France» θα συμβάλλει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή, δίνοντας νέες ιδέες και αφορμές για επισκέψεις στη Γαλλία«.

Η Γενική Διευθύντρια της Atout France Caroline Leboucher, άνοιξε την Συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης στις 22 Μαρτίου, τονίζοντας ότι ο βιώσιμος τουρισμός θα είναι ο κοινός παρανομαστής όλων των μηνυμάτων, με όποιο τρόπο και αν αυτά διαδίδονται -με αφίσες, video ή στα κοινωνικά δίκτυα- πάντα με την υπογραφή: Dream Big, Live Slow.

Η Caroline Leboucher άδραξε επίσης την ευκαιρία να ανακοινώσει την διοργάνωση του 17ου Rendez-Vous en France, το οποίο θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Μαρτίου 2024 στην Τουλούζη, o φάκελος υποψηφιότητας της οποίας -τον συνυπογράφουν οι φορείς: Toulouse Métropole, Haute-Garonne Tourisme και η Περιφερειακή Επιτροπή Τουρισμού και Αναψυχής της Occitanie-, υπήρξε ο πιο πειστικός για την επιστροφή, για τρίτη φορά, της εκδήλωσης στη συγκεκριμένη Περιφέρεια.

Το πολυπληθές δημοσιογραφικό ακροατήριο παρακολουθεί μετά μεγίστης προσοχής τις παρουσιάσεις των ομιλητών.
Στο βήμα ο Thierry Rey, Special Advisor των Ολυμπιακών Αγώνων Paris 2024, Oλυμπιονίκης και ο ίδιος στο Τζούντο, που παρουσίασε ανάγλυφα το τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι, αλλά και στη Μασσαλία, όπου θα διεξαχθούν Ολυμπιακά αθλήματα θαλάσσης, στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική διοργάνωση για την ιστιοπλοΐα, από 9 έως και 16 Ιουλίου. 

Ο Thierry Rey τόνισε ότι στους Αγώνες θα πάρουν μέρος 206 χώρες με 15.000 αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 32 Ολυμπιακά και 22 Παραολυμπιακά αθλήματα, ενώ θα διοργανωθούν συνολικά 869 events. Tους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024 θα παρακολουθήσουν 3,2 δισεκατομμύρια θεατές και 20.000 δημοσιογράφοι, ενώ θα συμμετέχουν στην εύρυθμη διεξαγωγή τους 45.000 εθελοντές.

Ο Fabrice Favetto-Bon, Paris 2024 General manager for On Location, παρουσίασε από την πλευρά του το φιλόδοξο πρόγραμμα φιλοξενίας των Αγώνων, το οποίο έχει δομηθεί πάνω σε τρεις βασικούς πυλώνες: φιλοξενία στην πόλη με το πρόγραμμα Clubhouse24, φιλοξενία σε χώρους ξενοδοχείων και μέσω ταξιδιωτικών πακέτων.
Το 16ο Rendez-Vous en France έδωσε την ευκαιρία στην Atout France να ανακοινώσει την έναρξη της νέας ψηφιακής της καμπάνιας #ExploreFrance
…η οποία φιλοδοξεί να μας συστήσει τη Γαλλία ως τον απόλυτο προορισμό βιώσιμου τουρισμού.
Το πρόγραμμα «Vallée de la Gastronomie» (H Κοιλάδα της Γαστρονομίας) καλεί όλους τους φανατικούς οπαδούς του γαστρονομικού τουρισμού του πλανήτη να ανακαλύψουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες μέσα από τα εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά της Γαλλίας, τους βραβευμένους με αστέρια Μichelin chefs της, τα ανεπανάληπτα κρασιά της και όλα τα ασύλληπτης ποικιλίας, νοστιμιάς και ποιότητος τοπικά προϊόντα της.

Η καμπάνια #ExploreFrance εξελίσσεται και επικεντρώνεται με άξονα την ποιότητα της πράσινης και αργής τουριστικής προσφοράς. Πάγια πρόκληση παραμένει το να επιβεβαιωθεί η βιώσιμη θέση του προορισμού και να ενθαρρυνθούν οι αναζωογονημένες ευρωπαϊκές τουριστικές ροές προωθώντας μια απροσδόκητη Γαλλία. Σύμφωνα με τη θεωρία του «Dream big, live slow«, οι πιο όμορφες ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές προτάσεις θα ενισχύσουν τοποθεσίες και περιοχές, που ακόμα είναι λίγο μυστικές, έτσι ώστε οι επισκέπτες τους να τις βιώσουν με τρόπους που πρωτίστως σέβονται το περιβάλλον. Με άλλα λόγια, η Γαλλία μας προ(σ)καλεί να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να επιλέξει μία αυθεντική και ουσιαστική ανακάλυψη χωριών, χειροτεχνιών, τοπικής γαστρονομίας και ατμόσφαιρας, δίνοντάς του τον χρόνο να τα γευθεί όλα αυτά!

Μια πρώτη γεύση από τις εικόνες που θα κυριαρχούν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Η άνευ προηγουμένου Τελετή Έναρξης στις όχθες του Σηκουάνα, θα παρουσιαστεί σύντομα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ανδρών – Rugby World Cup θα διεξαχθεί στη Γαλλία από τις 8 Σεπτεμβρίου έως τις 28 Οκτωβρίου 2023, σε εννέα χώρους σε όλη τη χώρα και είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, που θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στη Γαλλία.
Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις από πλευράς των συνεργαζομένων με την Atout France γαλλικών Περιφερειών, με πρώτη την Περιφέρεια του Παρισιού, που μας αποκάλυψε τα καλύτερα της περιοχής του, από Μουσεία, μνημεία, παραστάσεις, εκθέσεις και αθλητικές εκδηλώσεις, έως γαστρονομία και τέχνη της ζωής, πάρκα, κήπους και σημεία αγορών.
H Βουργουνδία με τις πολλαπλές πλευρές της, με τα ελικοειδή ποτάμια και τα κανάλια της, τα πυκνά δάση, τις λίμνες και τις πλαγιές των λόφων διάσπαρτες με όμορφες πόλεις, προσφέρει ένα μοναδικό τρόπο ζωής, με υπέροχα κρασιά, καλό φαγητό και αρχαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μεταξύ των αναρίθμητων προτάσεων της καμπάνιας #ExploreFrance, αναφέρουμε ενδεικτικά την εκτεταμένη χρήση τραίνων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, κατά μήκος παραλιών και βουνών, με θεματικούς χάρτες walk & train ή food & train στη Μεσογειακή Οξιτανία ή την Κορσική, που καλωσορίζουν ζευγάρια και οικογένειες σε παραλίες, αλλά και σε χωριά αλιείας αστακών. Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι επίσης στη μόδα, ακόμα και με ηλεκτρικά ποδήλατα, με 900 χιλιόμετρα διαδρομής στην περιοχή του Λίγηρα, στους αμπελώνες της Προβηγκίας και του Μπορντώ, στο Cognac, στη διαδρομή του Kρασιού της Αλσατίας, που παραμένει ενδιαφέρουσα παρά τα 70 χρόνια ύπαρξής της. Θαυμάσιες επιλογές ακόμα η διαδρομή για τρούφα στη Βουργουνδία ή στη Νορμανδία, ανάμεσα σε εξαιρετικές τοποθεσίες, όπως το Mont Saint-Michel ή οι παραλίες της ημέρας D, που τον επόμενο χρόνο θα γιορτάσουν την 80ή επέτειο από τις Αποβιβάσεις. Και βέβαια ας μην ξεχνάμε τις πράσινες κρουαζιέρες στο Παρίσι, για απεριτίφ ή δείπνο στον Σηκουάνα και στο κανάλι Saint-Martin ή τις γκουρμέ προσφορές σε πάμπολλα ταξιδιωτικά πακέτα στην Κοιλάδα Γαστρονομίας, μεταξύ της Λυών, του Ροδανού και του νότου της Γαλλίας ή προς τα βόρεια, στην περιοχή Hauts-de-France, την πρώτη στη χώρα που εξελέγη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας για το 2023. Μια ολοένα και πιο νέα και πράσινη Γαλλία, με πολλά σπορ και, φυσικά, πάντα πλούσια ως προς την κουλτούρα και την τέχνη της ζωής, που άλλωστε αποτελεί διαχρονικά το σήμα κατατεθέν της.

Ο χώρος της τραπεζαρίας του Hall 7, στο Εκθεσιακό Κέντρο Paris Expo Porte de Versailles…
…έτοιμος να υποδεχθεί τους περίπου 1850 συμμετέχοντες στο Salon Rendez-vous en France για το μεσημεριανό τους γεύμα.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει και από τη φετινή διοργάνωση η παραδοσιακή εορταστική και ταυτόχρονα chic πλευρά του εκάστοτε προορισμού, εν προκειμένω του Παρισιού
…με τις δύο κορυφαίες και απαστράπτουσες κοινωνικές βραδιές του Rendez-vous. Η πρώτη εξ αυτών έφερε την αποκλειστική υπογραφή των πραγματικά υπέρλαμπρων πάρτι…
…που φιλοξενήθηκαν στις βεράντες του εμβληματικού πολυκαταστήματος Galeries Lafayette, αλλά και του παρακείμενου επίσης εντυπωσιακού Printemps Haussmann…
…όπου οι πραγματικά τυχεροί παρευρισκόμενοι είχαν την once in a lifetime luxury εμπειρία να δειπνήσουν περιφερόμενοι μεταξύ νησίδων…
…από γκουρμέ μπουφέδες, στημένων ανάμεσα σε είδη μόδας και τσάντες Kelly by Hermes, εκτεθειμένες σε διαφανείς προθήκες.
Η εντυπωσιακή διακόσμηση των χώρων…
…και οι πραγματικά αμέτρητες επιλογές σε κάθε είδους ethnic κουζίνα αυτού του πλανήτη, κατέστησαν τη βραδιά αυτή μία -εκτός όλων των άλλων- μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Ο Jean-Marc Bellaiche, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Printemps από τον Οκτώβριο του 2020, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη νέα υπηρεσία 100% αγοραπωλησίας Printemps, που ονομάζεται «Second Printemps«, η οποία είναι διαθέσιμη στον χώρο 7ème Ciel (7ος Ουρανός) του Printemps Haussmann, ακριβώς δηλαδή στους χώρους φιλοξενίας του πάρτυ.

Το Second Printemps αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη λύση Freepry και προσφέρει άμεση αγορά αντικειμένων, που οι πελάτες δεν φορούν πλέον, με αντάλλαγμα μια δωροκάρτα Printemps, η οποία μπορεί να εξαργυρωθεί σε όλα τα προϊόντα και σε όλες τις τοποθεσίες του Printemps ή στα εστιατόριά του. Μετά την επιβεβαίωση της καταλληλότητας των αντικειμένων του πελάτη, η διαδικασία αγοράς πραγματοποιείται σε 3 εύκολα βήματα:

  1. Μια εκτίμηση και μια τιμή αγοράς προσφέρονται εντός 72 ωρών.
  2. Κατόπιν συμφωνίας, εκδίδεται δωροκάρτα για την εκτιμώμενη αξία, με δυνατότητα εξαργύρωσης σε όλα τα σημεία του Printemps.
  3. Το μεταπωλημένο αντικείμενο θα αποκτήσει δεύτερη ζωή, πρώτα στις οθόνες Pont d’Argent και μετά στη γκαρνταρόμπα του νέου ιδιοκτήτη του.
Ζωντανή μουσική αλλά και κορυφαία DJ sets, επένδυσαν την εξαιρετική αυτή εναρκτήρια βραδιά του Rendez-vous en France 2023.
O φωτισμός, τα χρώματα, οι υπέροχες συνθέσεις λουλουδιών…
…έδεσαν άψογα με την ήδη υπάρχουσα διακόσμηση των τεράστιων χώρων των δύο πολυκαταστημάτων, δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό κομψής πολυτέλειας.
Θρίαμβος του μεγαλείου και για το επόμενο βράδυ, όταν το περίφημο Soirée France πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της προκυμαίας Quai de la Bourdonnais, στο 7ο διαμέρισμα…
…στις όχθες του Σηκουάνα και κάτω από έναν εντυπωσιακά φωτισμένο Πύργο του Eiffel.
Οι χώροι της προκυμαίας διακοσμημένοι με τεράστια tableaux, που υπενθύμιζαν στους προσκεκλημένους της Atout France τις ομορφιές καθεμιάς από τις συνεργαζόμενες γαλλικές Περιφέρειες…
…την ίδια στιγμή που 8 bateaux των εταιρειών Bateaux Mouches και Bateaux Parisiens, αραγμένα στην ίδια προκυμαία, φιλοξενούσαν πλήθη καλεσμένων, οι οποίοι κινούνταν ανάμεσα σε cocktails, στρείδια, τυριά και άλλα εμβληματικά εδέσματα της γαλλικής γαστρονομίας.
Συναυλίες συμπλήρωναν το όλο εορταστικό σκηνικό…
…καθώς και πρωτότυπες παραστάσεις στη σκιά του ολόφωτου Πύργου του Eiffel
…ενώ αργά το βράδυ, η μοναδικά ενορχηστρωμένη αυτή εμπειρία, ολοκληρώθηκε με μία αξέχαστη κρουαζιέρα στα νερά του Σηκουάνα, που αντανακλούσαν τη διαχρονική ομορφιά της Πόλης του Φωτός.
Την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, στις 21 Μαρτίου, οι 26 συμμετέχοντες στη διοργάνωση δημοσιογράφοι, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την περιοχή του Saint-Denis, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, μέρος της Métropole du Grand Paris. Το Saint-Denis φιλοξενεί τη βασιλική νεκρόπολη εντός της Βασιλικής του Αγίου Διονυσίου (διακρίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας)…
…ενώ είναι επίσης η έδρα του Εθνικού γηπέδου ποδοσφαίρου και ράγκμπι της Γαλλίας, του περίφημου Stade de France, που κατασκευάστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA του 1998.
Το Stade de France, με χωρητικότητα 80.698 θέσεων, που το καθιστά το έκτο μεγαλύτερο στάδιο στην Ευρώπη, θα φιλοξενήσει τους αγώνες στίβου στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, καθώς επίσης και αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2023.
Συνδεδεμένο με το γειτονικό Stade de France μέσω μιας πεζογέφυρας, που εκτείνεται πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Α1, το Aquatic Centre αποτελεί μια σημαντική δημόσια επένδυση για την περιοχή του Seine-Saint-Denis και τη μοναδική αθλητική εγκατάσταση που κατασκευάστηκε με βιώσιμο τρόπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024.
Οι εργασίες ολοκληρώνονται στα τέλη του 2023 και το 2024 θα υποδεχθεί τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο για τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, των καταδύσεων, καθώς και τις προκριματικές φάσεις της υδατοσφαίρισης.
Tέλος, είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε μια αξέχαστη virtual περιπέτεια στο FlyView, ένα μοναδικό χώρο στην καρδιά του Παρισιού, μέσω του οποίου ανακαλύψαμε και εξερευνήσαμε το Παρίσι και τη Γαλλία, με σύμμαχό μας την εικονική πραγματικότητα.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, Economy / Activities, EuropeΕτικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: