Η εμβληματική έκθεση «Guimarães Home Fashion Week» ανοίγει τις πύλες της στις 9 & 10 Μαΐου, στην Πορτογαλία


Η «Guimarães Home Fashion Week» (GHFW) ή αν προτιμάτε η Εβδομάδα Μόδας για το σπίτι, στην πόλη Guimarães της Βόρειας Πορτογαλίας, θα συγκεντρώσει για έβδομη φορά τον κλάδο των πορτογαλικών οικιακών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, στις 9 και 10 Μαΐου 2023, σε μία εμβληματική έκθεση, που θα φέρει κάτω από την ίδια στέγη:

  • 60 πορτογαλικές εταιρείες
  • Πάνω από 100 Μάρκες
  • Πλέον των 300 διεθνών αγοραστών από 36 αγορές σε όλο τον κόσμο
Το επιβλητικό Castelo στην πόλη Guimarães της Βόρειας Πορτογαλίας.

Η «Guimarães Home Fashion Week» αποτελεί την πύλη που ανοίγεται για τον κλάδο αυτό, από τον τόπο γέννησης της έκθεσης, την Πορτογαλία, προς όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα προς περισσότερες από 130 χώρες. Η έκθεση έχει ως φόντο τους εκπληκτικούς χώρους του ξενοδοχείου Pousada de Santa Marinha, το οποίο από την ιδιαίτερα προνομιακή θέση του απολαμβάνει τη μοναδική θέα της πόλης Guimarães -πολύ κοντά στο μαγευτικό Porto-, συνδυάζοντας παράλληλα την πολυτέλεια με την αύρα της πορτογαλικής ιστορίας και του πολιτισμού. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, πέρα από την έκθεση, να εξερευνήσουν τη λίμνη, τους κήπους, τις εσωτερικές αυλές και τα συντριβάνια από γρανίτη, καθώς επίσης και τα διάσημα πορτογαλικά πλακάκια, που το Pousada de Santa Marinha Guimarães διαθέτει σε αφθονία, μερικά εκ των οποίων μάλιστα χρονολογούνται από το 1747.

Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Pousada de Santa Marinha Guimarães.

Σε αυτό, λοιπόν, το άκρως πορτογαλικό σκηνικό, η επικείμενη σημαντική έκθεση θα καταγράψει μία ακόμα χρονιά στην ιστορία της, με υφάσματα για το σπίτι να γεμίζουν τις αίθουσες και τους διαδρόμους του ξενοδοχείου, καθώς και με πλήθος εκδηλώσεων γνωριμίας με διεθνείς αγοραστές. Αναλυτικότερα, η έκθεση «Guimarães Home Fashion Week» αποτελεί διοργάνωση αναφοράς για τον κλάδο των πορτογαλικών υφασμάτων σπιτιού, παρουσιάζοντας σε εκατοντάδες διεθνείς αγοραστές ό,τι πιο βιώσιμο και καινοτόμο έχει να παρουσιάσει η Πορτογαλική Βιομηχανία. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για εκθέτες και αγοραστές να γνωριστούν μεταξύ τους και να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργεί η βιομηχανία της οικιακής κλωστοϋφαντουργίας στην Πορτογαλία. Επιτρέπει, επίσης, στους επισκέπτες της να βιώσουν την πραγματικότητα της εθνικής οικονομίας της χώρας, του πολιτισμού, αλλά και της πορτογαλικής κοινωνίας, κατανοώντας την ιστορία αυτού του έθνους και τις επιρροές της σε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σχέδια που αποτυπώνονται στα υφάσματα.

«Guimarães Home Fashion Week 2022″

Η πορτογαλική οικιακή κλωστοϋφαντουργία είναι μία βιομηχανία με μεγάλη απήχηση και σημασία παγκοσμίως, αποτελεί δε ένα πολύ ομοιογενές σύνολο, ακόμη και γεωγραφικά, διότι, παρόλο που υπάρχουν εθνικές εταιρείες του κλάδου σε ολόκληρη τη χώρα, ο κύριος όγκος τους εξακολουθεί να παραμένει συγκεντρωμένος στην πόλη Guimarães. Ως εκ τούτου, η έκθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφενός μεν επειδή οι διεθνείς αγοραστές μπορούν να έχουν την ολοκληρωμένη εικόνα όλων των παραμέτρων της εθνικής βιομηχανίας σ’ έναν ενιαίο χώρο, αφετέρου δε έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν εγκαταστάσεις εργοστασίων, να δουν τους εργαζομένους των εταιρειών εν ώρα εργασίας, όπως και τα αντίστοιχα μηχανήματα και εργαστήρια, αλλά και να έχουν εικόνα της βιωσιμότητας, των διαδικασιών και των προϊόντων της εθνικής αυτής βιομηχανίας.

«Guimarães Home Fashion Week 2022″

Σύμωνα με σύντομες δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης «Home from Portugal Association«, σχετικά με τη διοργάνωση της έκθεσης και τη σύνδεσή της με την πόλη Guimarães, καταδεικνύεται ότι:
Η κλωστοϋφαντουργία στο Guimarães συμπληρώνει 100 και πλέον χρόνια παρουσίας, καθώς τα πρώτα εργοστάσια εμφανίστηκαν ήδη από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα. Η πόλη ήταν ήδη γνωστή σε ολόκληρη την Πορτογαλία ως ένας πλούσιος βιομηχανικός Δήμος, με την οικονομική ταυτότητά του να στηρίζεται στον πυλώνα των μεγάλων εταιρειών κλωστοϋφαντουργίας. Σήμερα στην Guimarães, η πλειονότητα του ενεργού πληθυσμού παραμένει στη βιομηχανία οικιακών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν την πλειοψηφία παραγωγής, αλλά και τον κυρίαρχο τομέα των τοπικών επιχειρήσεων, που σήμερα, στο σύνολό τους σχεδόν, είναι παρούσες στην εξαγωγική αγορά.

«Guimarães Home Fashion Week 2022″

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Guimarães είναι γνωστή ως Home Textile Capital -Πρωτεύουσα της Οικιακής Κλωστοϋφαντουργίας-, ο κύριος στόχος του Οργανισμού που διοργανώνει την έκθεση στη συγκεκριμένη πόλη, είναι οι επισκέπτες να μπορούν να επισκεφθούν τις εταιρείες, προκειμένου να δουν πώς είναι οργανωμένες, πώς λειτουργούν και τι δυνατότητες έχουν. Σκοπός είναι να βρίσκονται εκεί που χτυπά η καρδιά του κλάδου, ώστε να καταλάβουν καλύτερα ότι αυτό που βλέπουν στις διεθνείς εκθέσεις, συντελείται εκεί, στις τοπικές βιομηχανίες.

«Guimarães Home Fashion Week 2022″

Η έκθεση συγκεντρώνει ένα σημαντικό αριθμό πορτογαλικών εταιρειών οικιακής κλωστοϋφαντουργίας, διοργανώνεται από την «Home from Portugal Association» σε στενή συνεργασία με τoν AICEP και θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Μαΐου, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα, το επόμενο διήμερο, στις 11 και 12 Μαΐου, να πραγματοποιηθούν ατομικές επισκέψεις σε εταιρείες και μονάδες παραγωγής, κατόπιν ραντεβού, για οριστικοποίηση συμφωνιών κ.λπ.

Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Pousada de Santa Marinha Guimarães.

Η Εβδομάδα Μόδας για το σπίτι στην Guimarães συνεχίζει να αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς για την προώθηση των βιομηχανιών οικιακής κλωστοϋφαντουργίας. Ο κύριος στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για νέες επιχειρήσεις, μέσω της πρόσκλησης ενός σημαντικού αριθμού δυνητικών διεθνών αγοραστών, με οικονομική δυνατότητα και προθυμία να αγοράσουν προϊόντα μεσαίας και υψηλής ποιότητας, είτε με ιδιωτική ετικέτα είτε με πορτογαλικές μάρκες. Τέλος, να πούμε ότι η έκθεση «Guimarães Home Fashion Week» είναι μια δράση που προωθείται από την Ένωση «Home from Portugal Association» και συγχρηματοδοτείται από την «Πορτογαλία 2030», στο πλαίσιο του προγράμματος Compete 2030 – Innovation and Digital Transition, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Guimarães Home Fashion Week 2022″

Ακολουθεί ο κατάλογος με τους Εκθέτες, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους καλύτερους Πορτογάλους παραγωγούς και εξαγωγείς, οι οποίοι θα εκθέσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους, που εξάγονται σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να τους γνωρίσετε αναλυτικά πατώντας στο link, πάνω στο όνομα καθενός εξ αυτών:

ACL-IMPEX

ADALBERTO ESTAMPADOS

AFF / A. FEREIRA & FILHOS

ALDA TÊXTEIS
ALLCOST
ALMEIDAS TEXTILE
AMR – INDÚSTRIAS TÊXTEIS LDA
ANTÓNIO SALGADO
APERTEX
APRIL & MAY
BELFAMA
BESTITCH
BORDALIMA
BOVI
CARLAN
CARVALHO
COLMACO
COMFORT&INNOVATIONS
CONFECÇÕES DEGORI

COTON COULEUR
CRISHOMETEX
DOCOFIL
DOMINGOS ALMEIDA
DOMINGOS DE SOUSA
FATEBA
FINERA
GAMANATURA
GIESTAL HOME
GIPANOLAR
ISADORA
J.F.ALMEIDA
JM RODRIGUES
JOÃO & FELICIANO
JOSÉ FONTÃO
JPSHOME
LASA
LUZMONT
LUMATEX
MARIZÉ

MI CASA ES TU CASA
NEIPER HOME
NEWPLAIDS
NOSDIL
PBP TEXTILES
PEREIRA DA CUNHA
PEREIRA & FREITAS
PISCATEXTIL
ROSACEL
SAMPEDRO
SOMANI
SOREMA
SOTEGUI
TÊXTEIS LEIPER
TÊXTEIS MASSAL
TÊXTEIS PENEDO
VALENTINI BIANCO
VIANATECE
VITAL HOME

PADRAO XADREZ

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Economy / Activities, EuropeΕτικέτες: , , , , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.