Air China & Δ.Α.Α. γιόρτασαν 2 χρόνια απευθείας πτήσεων Αθήνα – Πεκίνο!


Οι ομάδες του Αεροδρομίου και της Air China γιορτάζοντας τα 2 χρόνια του απευθείας δρομολογίου Αθήνα – Πεκίνο,

Η Air China είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, καθώς και ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας. Ο βασικός κόμβος της εταιρείας βρίσκεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, με δευτερεύοντες κόμβους σε οκτώ ακόμα αεροδρόμια στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Θιβέτ. Ως μέλος της Star Alliance, η Air China παρέχει απευθείας πτήσεις προς 190 πόλεις σε 41 χώρες, ενώ μέσω του δικτύου της Star Alliance, ο αερομεταφορέας καλύπτει συνολικά 1.330 προορισμούς σε 192 χώρες σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Ωκεανία, Βόρεια και Νότια Αμερική. Στις 15 Οκτωβρίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Δ.Α.Α.) μαζί με την Αir China γιόρτασαν την συμπλήρωση 2 χρόνων λειτουργίας του ιδιαίτερα επιτυχημένου απευθείας δρομολογίου Αθήνα – Πεκίνο, το οποίο ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Fan Heyun, Γενικός Διευθυντής της Air China.

Ο Fan Heyun, Γενικός Διευθυντής της Air China, ευχαρίστησε την ομάδα του Αερολιμένα και την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους, καθώς η γραμμή εξελίσσεται σταθερά προς το καλύτερο, χρόνο με το χρόνο. «Ο στόχος της Air China είναι να στηρίξει τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και να δώσει και στις δύο κουλτούρες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα η μία την άλλη. Λόγω αυτής της θετικής εξέλιξης, με χαρά ανακοινώνουμε ότι θα έχουμε 3 εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ελπίζουμε να προσθέσουμε κι άλλες στο άμεσο μέλλον». Οι απευθείας πτήσεις του κινεζικού αερομεταφορέα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο και, σύμφωνα με τον κ. Heyun, η Air China εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει μία τέταρτη πτήση το 2020. Να διευκρινίσουμε εδώ, ότι ήδη από το 2018 η αεροπορική εταιρεία είχε δρομολογήσει μια τρίτη απευθείας πτήση, η οποία όμως ήταν εποχιακή, για τους καλοκαιρινούς μήνες. «Αποφασίσαμε να διατηρήσουμε αυτήν την τρίτη πτήση, ξεκινώντας από το χειμώνα, λόγω της θετικής υποδοχής» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Fan Heyun.

Ο Fan Heyun, Γενικός Διευθυντής της Air China και η η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Δ.Α.Α, Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πάντα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Τύπου στην Αθήνα, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά γιορτάσαμε μαζί με την Air China, έναν πολύτιμο αεροπορικό συνεργάτη αλλά και φίλο του Αεροδρομίου μας, την συμπλήρωση 2 χρόνων της απευθείας σύνδεσης Αθήνα – Πεκίνο. Σε αυτό το διάστημα, τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο ως προς την ταχύτατη εξέλιξη της κινεζικής αγοράς μεταξύ των κορυφαίων της Αθήνας, όσο και ως προς τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας. Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην εταιρεία και είμαστε βέβαιοι ότι η εξαιρετική συνεργασία μας, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ιωάννα Παπαδοπούλου, οι απευθείας πτήσεις της Air China τόνωσαν τη ζήτηση δρομολογίων μεταξύ των δύο πόλεων, τα τελευταία δύο χρόνια. «Το 2018, η άμεση και έμμεση κυκλοφορία (μεταξύ των δύο χωρών) αυξήθηκε κατά 65%, σε σύγκριση με το 2017», ανέφερε. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2019, η Κίνα συμπεριλήφθηκε στους 20 κορυφαίους προορισμούς του Δ.Α.Α., καταλαμβάνοντας την 16η θέση από άποψη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την κα Παπαδοπούλου, το 77% των Κινέζων ταξιδιωτών επισκέπτεται την Ελλάδα για αναψυχή, το 18% για επιχειρήσεις, ενώ ένα ποσοστό 4% επισκέπτονται φίλους και συγγενείς.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / EventsΕτικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: