«Roadshow France» από την Atout France για Έλληνες επαγγελματίες και δημοσιογράφους


Στις 30 Οκτωβρίου, η Atout France, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας διοργάνωσε την στοχευμένη εκδήλωση Roadshow France, με θέμα «Αναψυχή και Μ.I.C.E.» (M.I.C.E.=συναντήσεις, ταξίδια κινήτρων, συνέδρια και εκδηλώσεις – Meetings, Incentives, Congresses, Events), προκειμένου να παρουσιάσει τις εξελίξεις και όλα τα τουριστικά νέα από γαλλικούς προορισμούς, αλλά και παρόχους υπηρεσιών, προς επαγγελματίες και δημοσιογράφους της ελληνικής αγοράς. Η επιτυχία της εκδήλωσης μαρτυρά την ισχυρή βούληση των παραγόντων του Γαλλικού τουρισμού να διατηρήσουν ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας τους με την διεθνή αγορά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην ηλεκτρονική εκδήλωση συμμετείχαν ο Διευθυντής της Atout France στο Μιλάνο Frédéric Meyer, καθώς και η Francesca Minniti και η Chiara Caserini, στελέχη της διοργανώτριας Atout France.

Ο Διευθυντής της Atout France στην Ιταλία Frédéric Meyer, ως κύριος εισηγητής της εκδήλωσης, περιέγραψε αρχικά την κατάσταση στην Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώνεται εν μέσω πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως, σε ότι αφορά στην υγεία, το τοπίο παραμένει αβέβαιο μεν αλλά υπό έλεγχο, ενώ σε σχέση με την οικονομία της χώρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχει ανακάμψει, παρά το γεγονός ότι  το Α.Ε.Π. για το 2020 θα παρουσιάσει μείωση -8,2%, ενώ για το 2021 η ύφεση θα υποχωρήσει στο -5,5%. Ακολούθως ο κ. Meyer αναφέρθηκε στις νέες προσδοκίες από την ελληνική αγορά, στις προσαρμογές των παρεμβάσεων του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αλλά και στην στοχευμένη παρέμβαση προς την ελληνική αγορά, όπου κυριαρχεί η ελληνόφωνη έκδοση -για τρίτη πλέον χρονιά- του εξειδικευμένου περιοδικού «Explore France», καθώς και η διοργάνωση του συγκεκριμένου Roadshow, όπως και άλλων σεμιναρίων ή workshops για τους επαγγελματίες, αλλά και σεμιναρίων ή συνεντεύξεων τύπου με αποδέκτες Έλληνες δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στο τι έχει αλλάξει λόγω του Covid 19, o Frédéric Meyer τόνισε ότι για μεν το ευρύ κοινό θα πρέπει να περιμένει έως ότου ο προορισμός που το ενδιαφέρει να καταστεί ασφαλής, ενώ για τους επαγγελματίες διοργανωτές ταξιδιών αναψυχής διευκρίνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και απαιτείται υποστήριξη του προγραμματισμού και επιλογή ταξιδιών σε ορεινές και γενικότερα εξοχικές περιοχές. Στους στρατηγικούς προσανατολισμούς της Atout France για το 2021 συμπεριλαμβάνεται η ευαισθητοποίηση των πελατών που μπορούν να ταξιδέψουν, αλλά και η διατήρηση των πελατών που θα ταξιδέψουν αργότερα, με πρωταρχική σημασία να δίδεται στην ενημέρωση προς το ευρύ κοινό με στόχο τον καθησυχασμό του, μέσω θετικών πληροφοριών για την Γαλλία ως προορισμό.

Mία στοχευμένη παρέμβαση προς την ελληνική αγορά επιδιώκεται και μέσω του ελληνόφωνου περιοδικού «Explore France«.

Κυκλοφόρησε και για το 2020, παρά τις αντίξοες συνθήκες, η ελληνική έκδοση του περιοδικού «Explore France» (διαβάστε το ολόκληρο εδώ), που εκδίδεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας «Atout France». Το περιοδικό έχει ως στόχο την προβολή των νέων τουριστικών προτάσεων για τη Γαλλία και μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζει μερικούς από τους σημαντικότερους γαλλικούς προορισμούς, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς. Η έκδοση του περιοδικού για το 2020 είναι πλήρως ανανεωμένη. Νέο όνομα, «Explore France» και καινούρια πιο δυναμικά και ζωντανά γραφικά, με τον ίδιο πάντα στόχο: να μας προ(σ)καλέσει και φέτος να ανακαλύψουμε την Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα το περιοδικό «Explore France 2020» έχει στόχο την προβολή των νέων τουριστικών προτάσεων για τη Γαλλία και η θεματική που επελέγη για φέτος είναι η Φύση, σε όλες τις μορφές της. Το περιοδικό αναπτύσσεται ακολουθώντας ένα «πράσινο» νήμα σε όλη τη Γαλλία, αναδεικνύοντας τους μεγάλους πράσινους χώρους, τις καινοτομίες της οικολογικής τάσης στις πόλεις, την τέχνη, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, όλα υπό το πρίσμα της Φύσης. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, το ταξίδι προς την Γαλλία από την ασφάλεια του σπιτιού μας με το περιοδικό «Explore France 2020″, που μας ταξιδεύει νοερά στο πράσινο νησί της Κορσικής, στην Mulhouse την πράσινη καρδιά της Αλσατίας, στα χιλιάδες πρόσωπα της Νίκαιας, στην βιώσιμη πόλη της Νάντης, στην «Σύγχρονη Αναγέννηση» της Κοιλάδας του Λίγηρα και σε τόσους άλλους μαγευτικούς και πολύχρωμους προορισμούς.

Οι εκδόσεις του περιοδικού για το 2018 και 2019 παρουσιάστηκαν αμφότερες με Συνεντεύξεις Τύπου, που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Από την παρουσίαση της ελληνόφωνης έκδοσης του περιοδικού «Rendez vous en France», που πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους της Γαλλικής Πρεσβείας, τον Ιούνιο του 2018. Από αριστερά: η Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Atout France Μιλάνου Barbara Lovato, ο Διευθυντής της Atout France στο Μιλάνο Frédéric Meyer και ο τότε Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα Christophe Chantepy.

Από την αντίστοιχη παρουσίαση της ελληνόφωνης έκδοσης του περιοδικού «France.Fr», στους φιλόξενους και πάλι χώρους της Γαλλικής Πρεσβείας, τον Ιούνιο του 2019. Από αριστερά: Valérie Camus-Boubouris (Webmaster-Administrator του ιστοτόπου της Γαλλικής Πρεσβείας), Barbara Lovato (Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Atout France Μιλάνου), Σίσσυ Γεωργιάδου (Αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου της Πρεσβείας), Βασίλης Τσούνης και Κατερίνα Μαρινάκη (Διευθυντής και Εκδότρια αντίστοιχα των εκδόσεων «Μικρές Κυκλάδες – Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο».

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, Destinations, Europe, Χωρίς κατηγορίαΕτικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: