Log In Italy, οδεύοντας προς την Άνοιξη με το Made in Italy


Το LogInItaly είναι ένα πρωτοπόρο διαδικτυακό αφιέρωμα με δράσεις από διάφορους τομείς του ιταλικού πολιτισμού, που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο. Στο πλαίσιο αυτό, από τις 22 Ιανουαρίου έως και τις 16 Απριλίου 2021, το ελληνικό κοινό καθώς και οι Ιταλοί που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα μπορούν να επισκέπτονται μια online πλατφόρμα, η οποία κατασκευάστηκε με σκοπό να προσφέρει μεγάλη ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα ανανεώνονται συνεχώς. Από τον κινηματογράφο έως την μουσική, από το design ως την μόδα, από το θέατρο έως την επιστήμη, από την οινογνωσία και την γαστρονομία ως την τέχνη και την λογοτεχνία, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να ακολουθεί διάφορες διαδρομές για να γνωρίσει και να εμβαθύνει στις πολύπλευρες εκφάνσεις του ιταλικού πολιτισμού. Φέτος, με αφορμή την επέτειο των 700 χρόνων από τον θάνατο του Δάντη (DanteAlighieri), προβλέπεται και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μεγαλύτερο Ποιητή της Ιταλίας με διαλέξεις, ομιλίες και μουσικές παραστάσεις, όλες εμπνευσμένες από την Θεία Κωμωδία. Επίσης, σημαντικό ρόλο έχουν οι γυναίκες, στις οποίες είναι αφιερωμένο ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, ενώ και άλλα ειδικά αφιερώματα θα τιμήσουν τις διάφορες Εθνικές και Διεθνείς επετείους, που θα γιορτάζονται στο ίδιο διάστημα.

Την τιμητική του θα έχει για ακόμη μία φορά ο ιταλικός κινηματογράφος, ο τόσο γνώριμος και αγαπητός στο ελληνικό κοινό, με δύο αφιερώματα: το πρώτο με πρωταγωνιστές τα μεγάλα κλασσικά έργα και το δεύτερο με επίκεντρο τους νέους δημιουργούς, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει εκτενέστερα το ιταλικό σινεμά. Δεν θα λείψουν, τέλος, αφιερώματα στο ιταλικό θέατρο και στους πιο διάσημους εκπροσώπους του, καθώς και video εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα και από τις εξαιρετικές γαστρονομικές και οινολογικές προτάσεις της Ιταλίας.

Η πρωτοβουλία αυτή γεννήθηκε με στόχο να συνεχιστεί η διάδοση του ιταλικού πολιτισμού και η γνωριμία με τις πτυχές του, σε μια περίοδο με έντονη την επιρροή της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης, που αναπόφευκτα περιορίζει την δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Μέσω του LogInItaly η Πρεσβεία της Ιταλίας και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας στοιχηματίζουν στο ψηφιακό περιεχόμενο και, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες πλατφόρμες, προσεγγίζουν ένα ευρύ κοινό μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες.

Η πρόσβαση σε όλες τις δράσεις θα είναι δυνατή, κατόπιν εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα,με βάση το ημερολόγιο πρόγραμμα ανάρτησης του περιεχομένου. Μετά την εγγραφή του ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει κάθε εβδομάδα ενημερωτικό δελτίο με το πρόγραμμα των επόμενων επτά ημερών και πληροφορίες σχετικά με τη διάρκειά τους και την διαθεσιμότητα στο διαδίκτυο, ανάλογα με τα δικαιώματα αναπαραγωγής και αποκλειστικά στην Ελληνική επικράτεια..

Το LogInItaly, που πραγματοποιείται χάρη στην σύμπραξη και του Πολιτιστικού Συλλόγου A.I.A.L. της Λέρου, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “TempoForte Italia-Ελλάδα”, που η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα προωθεί από το 2017 με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, με σκοπό να συμβάλλει στην καλύτερη διαμόρφωση και αξιοποίηση της συνεργασίας μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στον πολιτιστικό τομέα, αλλά και για να υποστηρίξει και να προβάλλει τις πολλές δράσεις, που υλοποιούν στο χώρο του πολιτισμού δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς των δύο χωρών.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / EventsΕτικέτες: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: