Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 4 χρόνια από την παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο


Οι εντυπωσιακοί χώροι του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. αποτελούν ένα κόσμημα όχι μόνο για την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Εδώ με την φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του.

Πριν από ακριβώς 4 χρόνια, στις 23 Φεβρουαρίου 2017, με μια μεγάλη γιορτή, ανοιχτή σε όλους, ολοκληρώθηκε η παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.) από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.) προς τον τελικό και μόνιμο ιδιοκτήτη του, το Ελληνικό Δημόσιο και, κατ’ επέκταση, την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες. Την επίσημη τελετή παράδοσης τίμησαν με την παρουσία τους η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, Πρέσβεις ξένων χωρών, Φίλοι του Ι.Σ.Ν., Μέλη του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. και πλήθος κόσμου που βρέθηκε εκεί προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτή την ξεχωριστή μέρα. Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή ενός video-αφιέρωμα για το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Ν. Ανδρέας Δρακόπουλος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Ακολούθως, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψε μαζί με την Οικονομική Διευθύντρια του Ι.Σ.Ν. Χριστίνα Λαμπροπούλου την σύμβαση δωρεάς της μετοχής του οργανισμού Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Α.Ε. προς το Ελληνικό Δημόσιο, στη σκηνή της κατάμεστης Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος. Ακολούθησε ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο επιχειρήθηκε να διαφανούν τόσο η ποικιλομορφία των εκδηλώσεων που μπορούν να φιλοξενήσουν οι χώροι του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., όσο και οι τεχνικές δυνατότητες της σκηνής. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σαν ένα μωσαϊκό διαφορετικών εκφράσεων τέχνης, και κορυφώθηκε με την εμφάνιση της διεθνούς φήμης σοπράνο Sumi Jo, η οποία ερμήνευσε τη διάσημη άρια από την όπερα Νόρμα του Μπελίνι, Casta Diva. Ερμηνείες επί σκηνής, προβολές βίντεο, δρώμενα σε όλες τις γωνιές του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., μικρότερα και μεγαλύτερα καλλιτεχνικά σχήματα, συνέθεσαν όλα μαζί, μία γιορτή ελεύθερη, ανοιχτή σε όλους. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πάρτυ με μουσική και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, στην Αγορά του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Με αφορμή την επέτειο αυτή σας προσκαλούμε σε μια περιπλάνηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως δεν το έχετε ξαναδεί, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του και μέσα από τα ρεπορτάζ μας εκείνων των χρόνων.

Χώρος μαγευτικός με όλη την σημασία της λέξης!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

Ήταν Ιούνιος του 2014, όταν παρουσιάστηκε η πρώτη μουσική παράσταση χορού του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ ακόμη δεν υπήρχε το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., παρά μόνο μερικά ίχνη του, εδώ κι εκεί, ως ζωντανή υπόσχεση για το μέλλον. Το σκηνικό του εργοταξίου συμπλήρωναν οι φυτεμένες ελιές και λεβάντες και ο αττικός ουρανός στα χρώματα της δύσης. Στον ρόλο των χορευτών, δέκα γερανοί σε μια μοναδική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, ακολουθώντας τους ήχους της μουσικής του Γκούσταφ Χολστ Πλανήτες, που ερμήνευσε ζωντανά η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Ο Χορός των Γερανών. Μια εμπειρία συγκλονιστική!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Είχαμε την μεγάλη χαρά να είμαστε μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας, που επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.) και εισήλθε για πρώτη φορά εντός στα κτήρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.). Σαν σε όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, με ανάμεικτα συναισθήματα θαυμασμού, χαράς, υπερηφάνειας, αλλά και ανησυχίας για το μέλλον του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., ξεναγηθήκαμε στους μοναδικούς χώρους του Κέντρου, υπαίθριους και μη, οι οποίοι φέροντας την υπογραφή του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano, αναμένουν να φιλοξενήσουν τα σύγχρονα θαύματα της τέχνης, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Το Κέντρο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια της Ευρώπης και με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Οι κατασκευαστές του έργου το παραδίδουν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 31 Μαρτίου 2016. Στη συνέχεια -σε διάστημα περίπου δύο μηνών- θα παραδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Οικονομικών, που θα είναι στο εξής ο ιδιοκτήτης του και ο φορέας επόπτευσης του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Έξι επιπλέον μήνες θα απαιτηθούν για την μετεγκατάσταση των Οργανισμών και την δοκιμαστική λειτουργία τους, ώστε στις αρχές του 2017 να παραδοθεί το έργο στους πολίτες, σε πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της 4ωρης επίσκεψης των δημοσιογράφων -και όχι μόνο- στο Κέντρο, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εντός του εργοταξίου -συγκεκριμένα στην Εναλλακτική Σκηνή της Ε.Λ.Σ.- η 61η συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Σ.Ε.Ε.Δ.) με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., η οποία έχει ως στόχο την έγκαιρη προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών, προκειμένου να διασφαλισθεί η βέλτιστη μελλοντική λειτουργία του έργου. Για την ιστορία να πούμε ότι, το Ίδρυμα ολοκλήρωσε το έργο εντός του χρονοδιαγράμματος, με τη δωρεά να ανέρχεται στα 596 εκατομμύρια ευρώ, αντί του αρχικού ποσού των 566 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω νέων εργασιών στο χώρο, αλλά και της δωρεάς 10 εκατομμυρίων ευρώ σε Εθνική Λυρική Σκηνή και Εθνική Βιβλιοθήκη, με σκοπό την υποστήριξή τους στο δύσκολο και σημαντικό μεταβατικό τους στάδιο. Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ από όσα είδαμε στους εσωτερικούς χώρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Το νέο Κέντρο Επισκεπτών του Κ.Π.Ι.Σ.Ν...

…υποδέχεται τους προσκεκλημένους παραδίδοντάς τους τον εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την ξενάγηση.

Ο περιβάλλων χώρος και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με την μεσογειακή βλάστηση…

…που φιλοξενεί μια πληθώρα φυτών όπως ελιές, σχίνα, κουμαριές, χαρουπιές, κουτσουπιές, δάφνες, κυπαρίσσια, αλλά και μια πολύ μεγάλη ποικιλία ελληνικών αυτοφυών αρωματικών φυτών.

Η επιλογή των φυτών έγινε ώστε να εναλλάσσεται η εποχική ανθοφορία και να δημιουργούνται ενδιαφέροντες χρωματισμοί ή ποικίλες υφές. Περιλαμβάνει 16 είδη δέντρων, 161 είδη θάμνων και μία ποικιλία από αγρωστώδη και βολβούς.

Το κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Το κτήριο της Ε.Λ.Σ. (κεντρική σκηνή).

Ο υπό διαμόρφωση χώρος του Καναλιού, ενός από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Σκηνές από το εργοτάξιο.

Εργασίες στους εξωτερικούς χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Εργασίες στο εσωτερικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., συμπεριλαμβανομένου του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, συνέβαλαν στην αναδιαμόρφωση της περιοχής της Καλλιθέας και του φαληρικού μετώπου, δίνοντας ζωή σε έναν χώρο που παρέμενε απαξιωμένος για πολλά χρόνια.

Το ύφος και η ποιότητα των δράσεων που οργανώνονται, υλοποιούνται και φιλοξενούνται, η ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα άτομα και η καθημερινή φροντίδα των εργαζομένων του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. και των συνεργατών του, έχουν καταστήσει το Κέντρο σημείο αναφοράς για την Αθήνα και κατ’ επέκταση συμβάλλουν στον επαναπροσδιορισμό του δημόσιου χώρου.

Η ξενάγηση γίνεται με όλους τους απαιτούμενους κανόνες ασφαλείας.

Η 61η συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Σ.Ε.Ε.Δ.) με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Κ.Π.Ι.Σ.Ν., στους χώρους της Εναλλακτικής Σκηνής της Ε.Λ.Σ…

…βρίσκεται σε εξέλιξη έχοντας ως στόχο την έγκαιρη προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών, προκειμένου να διασφαλισθεί η βέλτιστη μελλοντική λειτουργία του έργου.

O Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano από οθόνης μάς καταθέτει το όραμά του.

Μετά την συγκλονιστική ξενάγηση και την όλη εμπειρία στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν., η όαση του πλούσιου μπουφέ με τους ολόφρεσκους χυμούς, τα λαχταριστά γλυκάκια και τα χορτατικά snacks, ήταν ό,τι έπρεπε!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Κ.Π.Ι.Σ.Ν.) θα συνεχιστούν αδιάκοπα και τον Σεπτέμβριο. Η προ ολίγων εβδομάδων δημοσιογραφική ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου μάς άφησε για μια ακόμα φορά εκστασιασμένους. Οι εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης, αλλά και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αποτελούν ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό και τεχνολογικό θαύμα με την υπογραφή του Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano. Το υδάτινο Κανάλι αποτελεί μια όαση δροσιάς, ενώ η πανοραμική θέα του Λεκανοπεδίου από το υψηλότερο κτήριο του συγκροτήματος, τον λεγόμενο -πολύ εύστοχα- Φάρο πραγματικά κόβει την ανάσα! Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.), στις 16 Αυγούστου παρέλαβε το έργο από την κοινοπραξία, ξεκινώντας έτσι και επίσημα την διαδικασία μετάβασης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, το Ι.Σ.Ν. με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., θέλησε να καταστήσει το έργο άμεσα προσιτό για το κοινό, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα το συνοδεύσουν καθ’ όλη τη διαδικασία παράδοσής του, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ξεκίνημα του νέου έτους. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι με ελεύθερη είσοδο και ανοιχτές προς όλους, πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ι.Σ.Ν. Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. θα είναι από τις 06:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 06:00 έως τις 20:00. Το πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προγράμματα ευεξίας και αθλητισμού, δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, κινηματογραφικές προβολές, καθώς και μουσικές συναυλίες. Συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων και αγώνας βάδισης 2 χιλιομέτρων μόνο για γυναίκες. Την ίδια μέρα, από τις 09:00 έως τις 17:00, το ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων θα προσφέρει υπηρεσίες και δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δωρεάν ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, τεστ Παπ, οστική πυκνότητα, υπέρηχους μαστού και συμβουλές άσκησης και διατροφής.

Η συνομιλία -παρουσία πλήθους δημοσιογράφων και όχι μόνο- που πραγματοποιήθηκε μετά την ξενάγηση αναφορικά με το έργο Κ.Π.Ι.Σ.Ν., μεταξύ του Renzo Piano (στο μέσον), αρχιτέκτονα του Κέντρου και του Ανδρέα Δρακόπουλου (δεξιά), Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με συντονιστή τον Marcus Fairs, ιδιοκτήτη και αρχισυντάκτη του αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος site Dezeen.com.

Παρόμοιες δράσεις θα διεξαχθούν στις 2 Οκτωβρίου, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αγώνας 2 χιλιομέτρων για παιδιά με την συμμετοχή και παιδιών από τα Special Olympics, κατά την οποία θα προσφερθούν δωρεάν υπηρεσίες από παιδιάτρους, οφθαλμιάτρους, οδοντιάτρους, ορθοπεδικούς και διατροφολόγους. Τέλος, στις 27 Νοεμβρίου, παράλληλα με τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων για άνδρες, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση προσφοράς πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ειδικές προληπτικές εξετάσεις για προστάτη, καρδιαγγειακό έλεγχο, έλεγχο εντέρου κ.λπ. Το καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα προβολών «Park Your Cinema» συνεχίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ανανεώνοντας το ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό της πόλης. Μέσα στον Σεπτέμβριο, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα της σειράς μουσικών συναυλιών Parklife, παρουσιάζοντας μουσικές μελωδίες διαφορετικού ύφους. Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, το Πάρκο στήνει ένα μουσικό πανηγύρι. Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου ταξιδεύουμε με τον Ψαραντώνη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τους Anastatica Project, με την συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου την σκυτάλη παίρνει ο Πετρολούκας Χαλκιάς και το συγκρότημα Θρακόμελο. Το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένο στους ήχους της κλασσικής μουσικής, ο Mozart, ο Puccini, ο Verdi, αλλά και νέες ερμηνείες των Beatles συναντιούνται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συναντά τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα, την Χορωδία, την Παιδική Χορωδία και Μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη. Επιπλέον, συνεχίζεται στο Κέντρο Επισκεπτών η σειρά συναυλιών Music Escapades, φιλοξενώντας μουσική για ονειροπόλους με ηλεκτρονικές επιρροές και minimal αισθητική. Ακολουθούν εικόνες από την δημοσιογραφική ξενάγηση στους χώρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τον Ιούνιο.

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κ.Π.Ι.Σ.Ν..

Το κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Το κτήριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το Κανάλι.

Η συγκλονιστική πανοραμική θέα από τον Φάρο…

…που αγκαλιάζει σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο.

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Αγορά, με διαστάσεις 40×40 μέτρα, είναι ο πυρήνας ολόκληρου του κτηριακού συγκροτήματος του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Περικλείεται από τα κτρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αποτελεί ξεκάθαρο σημείο αναφοράς και προσανατολισμού, καθώς είναι ορατή από σχεδόν όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Στους εσωτερικούς χώρους σχεδόν όλα είναι πλέον πανέτοιμα.

Στις νέες της εγκαταστάσεις, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος επαναπροσδιορίζει τη σχέση της με το κοινό ως χώρος μελέτης, έρευνας και εκπαίδευσης, ως εκκολαπτήριο νέων ιδεών και ανοιχτός τόπος μάθησης.

Για πρώτη φορά η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος δημιουργεί ένα Δανειστικό Τμήμα το οποίο προσφέρει μια ξεχωριστή συλλογή για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε συνδυασμό με ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών και διαδραστικών προγραμμάτων.

To 2017, αποτέλεσε για την Εθνική Λυρική Σκηνή έτος ορόσημο, καθώς μεταστεγάστηκε από τη μικρή κλίμακα του Θεάτρου Ολύμπια στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

…κι εμείς, στο πλαίσιο αυτής της ξενάγησης, έχουμε την μοναδική ευκαιρία να δούμε την Κεντρική Σκηνή όπως δεν θα την ξαναδούμε: από την πλευρά των καλλιτεχνών και όχι του κοινού!

Στα άδυτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Οι χώροι της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο παρά πέντε της υποδοχής του κοινού.

Το Κανάλι και η Αγορά από ψηλά.

Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με ενημέρωση των δημοσιογράφων και των λοιπών συμμετεχόντων…

…και η όλη διοργάνωση κλείνει με έναν γευστικό μπουφέ στρωμένο στον Φάρο, με την υπέροχη θέα του.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Λίγους μόλις μήνες πριν την τελική παραχώρησή του στο Ελληνικό Δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι πλέον πανέτοιμο!

Συνολική άποψη των κτηριακών συγκροτημάτων του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Πανοραμική άποψη του Καναλιού.

Η Αγορά για τις αρχαίες πόλεις-κράτη ήταν εκεί όπου χτυπούσε η καρδιά της δημόσιας ζωής, σε πολιτικό, πνευματικό, πολιτιστικό και εμπορικό επίπεδο. Η κυριολεκτική σημασία της λέξης είναι «χώρος συγκέντρωσης». Το πιο λαμπρό παράδειγμα είναι η Αγορά των Αθηνών, όπου μέσα από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, γεννήθηκαν έννοιες όπως η Δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου. Εδώ η Αγορά του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ι.Σ.Ν., ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: «Αισθανόμαστε υπερήφανοι που μετά από 20 χρόνια δράσης καταφέραμε να εξελίξουμε τον τρόπο δράσης μας και να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μας, χωρίς ταυτόχρονα να χάσουμε την ευελιξία μας να ανταποκρινόμαστε από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως είναι η δημιουργία του Κ.Π.Ι.Σ.Ν., έως την ενίσχυση του πιο μικρού και νεοσύστατου οργανισμού που επιδεικνύει όραμα και δέσμευση. Έτσι ελπίζουμε να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια, βοηθώντας όσο περισσότερο μπορούμε να γίνει ο κόσμος μας ένα καλύτερο μέρος για να ζεις και να δημιουργείς».

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, GreeceΕτικέτες: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: