Frédéric Meyer: «Κάθε χρόνος και κάθε εποχή είναι κατάλληλα για επίσκεψη στη Γαλλία, γιατί είναι μια χώρα μοναδική»


Ο Frédéric Meyer, Διευθυντής της Atout France για την Ιταλία και την Ελλάδα και Συντονιστής Ελβετίας, γεννήθηκε το 1969 στην Mulhouse της Αλσατίας και πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά, αλλά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Ecole Supérieure de Gestion, ξεκίνησε δε την καριέρα του το 1996 στο Maison de la France -παλαιότερη ονομασία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας-, ως Διευθυντής του Τομέα Μarketing και πληροφοριών, στα κεντρικά γραφεία της Φρανκφούρτης. Το 2000 ήταν ήδη Αναπληρωτής Διευθυντής στη Νέα Υόρκη, το 2005 έγινε Διευθυντής της Atout France για τη Νοτιοανατολική Ασία, με έδρα τη Σιγκαπούρη και το 2009 διορίστηκε ως Διευθυντής της Atout France Japan, στο Τόκιο, ρόλος στον οποίο προστέθηκαν το 2012 τα καθήκοντα του Διευθυντή για τον Συντονισμό της ζώνης Ασίας – Ειρηνικού και Μέσης Ανατολής. Ο Frédéric Meyer είναι έγγαμος, έχει τρία παιδιά, γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά, αλλά και Ιαπωνικά και Ιταλικά.

Ο Frédéric Meyer, Διευθυντής της Atout France για την Ιταλία και την Ελλάδα και Συντονιστής Ελβετίας.

Ο Frédéric Meyer έφθασε στο Μιλάνο της Βόρειας Ιταλίας το φθινόπωρο του 2015, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος Διευθυντής της Atout France για την Ιταλία και την Ελλάδα, αλλά και ως Συντονιστής για την Ελβετία, συνεχίζοντας μάλιστα για ένα ακόμα χρόνο να παρακολουθεί παράλληλα και τις ασιατικές αγορές, για τις οποίες έχει βαθιά γνώση. Κατά την άφιξή του στο Μιλάνο, ο Frédéric Meyer δήλωνε τον Οκτώβριο του 2015: «Μετά από μία καριέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ιταλία, την οποία λατρεύω για το στυλ, την κουλτούρα και την γαστρονομία της. Μετά την ενασχόλησή μου με μακρινές αγορές, αυτό είναι το καλύτερο μέρος για την επιστροφή μου στην Ευρώπη. Η Ιταλία, η Ελλάδα και η Γαλλία ήταν πάντοτε συνδεδεμένες και στόχος μου είναι να ενισχύσω περαιτέρω αυτόν τον δεσμό, αναδεικνύοντας και κάνοντας γνωστή την γαλλική αριστεία στους πιο διαφορετικούς τομείς».

Frédéric Meyer κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Explore France«, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο στους φιλόξενους χώρους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ακολουθεί η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Frédéric Meyer.

Κύριε Meyer πόσα χρόνια εκδίδεται το περιοδικό Explore France; Πόσο έχει συμβάλλει στην τυχόν αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη Γαλλία και τι ελπίζετε για το μέλλον;

Το περιοδικό Explore France εκδίδεται εδώ και 10 χρόνια, με την ελληνική έκδοσή του να μετρά ήδη 5 χρόνια κυκλοφορίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, γιατί κατ’ αρχάς αποτελεί τον πυρήνα της ενημέρωσής μας, καθώς στο περιοδικό αυτό συμπεριλαμβάνονται αυτά ακριβώς που θα θέλαμε να δείξουμε και να παρουσιάσουμε. Eίναι ένα περιοδικό γεμάτο συνεντεύξεις, θέματα και κάποιους προορισμούς, πολύ χαρακτηριστικούς, γι’ αυτό και κάθε χρόνο επιλέγουμε ένα θέμα, με το οποίο και εικονογραφούμε το συγκεκριμένο τεύχος. Πρόκειται για μία απόφαση που λαμβάνεται πολύ νωρίτερα, γιατί μέσω αυτού τονίζουμε ακριβώς όλα όσα θέλουμε να δείξουμε στο μέλλον. Μία χρονιά το θέμα ήταν το φως, την άλλη η βιωσιμότητα του τουρισμού, το υδάτινο στοιχείο, ο «πράσινος» τουρισμός και πολλά άλλα. Έτσι, υπογραμμίζοντας και προβάλλοντας ένα θέμα, δίνοντας μία κατεύθυνση στο περιοδικό, αυτό μας βοηθά να δείξουμε την ποικιλία και το βάθος όσων προσφέρει ο Γαλλικός τουρισμός. Να, λοιπόν, γιατί η Γαλλία είναι μοναδική, γιατί έχουμε μια δυνατή ποικιλία διαφορετικών επιλογών και προσφορών και επιδεικνύοντάς την μπορούμε να πείσουμε καινούριους ταξιδιώτες να επισκεφθούν τη χώρα. Aυτό είναι επιλογή! Επίσης, μπορούμε να πείσουμε ανθρώπους που συνηθίζουν να έρχονται στη χώρα, να την ξαναεπισκεφθούν. Και αυτό είναι πίστη! Aυτό συμβαίνει διότι έχουμε μία ενδιαφέρουσα προσφορά, που παράλληλα είναι και καινοτόμα, καθώς προσπαθούμε να την προσαρμόσουμε στο σήμερα. Καλωσορίζουμε πάντοτε, επίσης, νέα αλλά και διεθνή γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, τα οποία αποτελούν έναν ακόμα πρόσθετο λόγο για να επισκεφθεί κάποιος τη Γαλλία.

Frédéric Meyer, Διευθυντής της Atout France για την Ιταλία και την Ελλάδα και Συντονιστής Ελβετίας και Barbara Lovato, Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Atout France στο Μιλάνο.

Για την ελληνική αγορά, συγκεκριμένα, δεν συνεχίζουμε τις διαφημιστικές καμπάνιες, είναι όμως σημαντικό να κάνουμε μικρά μεν πράγματα, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε, λοιπόν, περιεχόμενο που είναι όχι μόνο σημαντικό, αλλά είναι και στην ελληνική γλώσσα, μιλάμε τη γλώσσα της καρδιάς των Ελλήνων, αλλά και της επιχειρηματικότητας. Όταν ολοκληρώσουμε τη δουλειά αυτή βεβαίως την διανέμουμε στον τύπο και το περιοδικό πραγματικά έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή σχέση με την ελληνική αγορά, συνεπικουρούντος του γεγονότος, ότι, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν και ελληνικά αφιερώματα για τις εκδηλώσεις μας. Πέραν αυτού, σε ό,τι αφορά στον καταναλωτή, δεδομένου ότι δεν έχουμε διαφημιστική καμπάνια, βασίζουμε την προβολή των προϊόντων μας σε αυτό το περιοδικό και με στοχευμένο περιεχόμενο προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα άλλο πρόσωπο της Γαλλίας, προκειμένου να πείσουμε τους Έλληνες πελάτες μας να παραμείνουν πιστοί στη Γαλλία. Φέτος είμαστε πολύ ευτυχείς, διότι το 2022 φαίνεται να αποτελεί την εισαγωγή για την επιστροφή της ελληνικής αγοράς στη Γαλλία. Έχουμε εντυπωσιακά στατιστικά δεδομένα, ιδιαίτερα για τη Νότια Γαλλία και το Παρίσι και ελπίζουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Είμαι βέβαιος ότι το περιοδικό Explore France θα συμβάλλει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή, δίνοντας νέες ιδέες και αφορμές για επισκέψεις στη Γαλλία.

Οικογενειακή φωτογραφία των συμμετεχόντων στην παρουσίαση της έκδοσης του περιοδικού «Explore France» 2022, στην Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα. Ο Frédéric Meyer στο μέσον.

Πόσοι Έλληνες επισκέφθηκαν τη Γαλλία το 2022; Είστε ευχαριστημένος από τις επιδόσεις αυτές και τι περιμένετε για το 2023;

Κοιτάξτε, είχαμε 200.000 Έλληνες επισκέπτες στη Γαλλία τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω ότι το 2021 είχαμε σχεδόν 100.000, νούμερο που δεν είναι καθόλου κακό, καθιστώντας τη Γαλλία τον πέμπτο προορισμό εξωτερικού για τους Έλληνες. Για το 2022 δεν έχουμε ακόμα τον ακριβή αριθμό, αλλά τα νούμερα μιλούν για πολύ θετικές επιδόσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στο Παρίσι. Μην ξεχνάτε ότι η γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί διαχρονικά έναν από τους 3 κορυφαίους προορισμούς για τους Έλληνες. Σίγουρα, πάντως, το 2022 ήταν καλύτερο από το 2021 και το ζητούμενο για το 2023 είναι να έχουμε μια αύξηση της τάξης του 10% κατ’ ελάχιστον, επί των δεδομένων του 2022.

Το 2022 θεωρείται χρoνιά ανάκαμψης για τον τουρισμό. Έχετε αριθμητικά δεδομένα για τις αφίξεις στη Γαλλία και τα έσοδα από τον τουρισμό για την εθνική οικονομία;

Βεβαίως και έχουμε! Κοιτάζοντας τα δεδομένα του Μαΐου βλέπουμε ότι έχουν ξεπεραστεί τα νούμερα του 2019. Μιλώντας σε παγκόσμιο επίπεδο για ό,τι αφορά σε ολόκληρο το έτος, δεν καταφέραμε να «πιάσουμε» τις επιδόσεις του 2019, αλλά είμαστε πολύ κοντά. Έχω τα επίσημα νούμερα, αν και δεν θα μπορούσα να σας δώσω ακριβή αριθμό, αλλά η τάση είναι εξαιρετική και τώρα στρέφουμε όλες μας τις προσπάθειες στο να ξαναπροσεγγίσουμε τις επιδόσεις του 2019. Ο παγκόσιος τουρισμός άγγιξε το 60% των δεδομένων του 2019, αλλά η Ευρώπη κατάφερε να φθάσει στο 70%. Οι Η.Π.Α. επιστρέφουν δυναμικά, η Ασία επίσης ανακάμπτει και η Γαλλία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα ως προς τις αφίξεις της, με ένα καλοκαίρι πραγματικά εντυπωσιακό. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να είμαστε προσεκτικοί, γιατί ποτέ δεν γνωρίζουμε το ακριβές περιβάλλον στο οποίο θα βρεθούμε, αν συνυπολογίσουμε και το αυξημένο κόστος της ενέργειας, καθώς και τις δυσκολίες που καθένας επωμίζεται, οι οποίες μοιραία επιβαρύνουν το διαθέσιμο για διακοπές budget. Υποχρέωσή μας, επίσης, είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στο μέτρο που αυτό μπορεί να έχει επίπτωση στην συμπεριφορά των διεθνών επισκεπτών μας, οπουδήποτε στη Γαλλία.

Από αριστερά: Κατερίνα Μαρινάκη, Barbara Lovato, Βασίλης Τσούνης και Frédéric Meyer.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε κύριε Meyer, ποιο είναι το μήνυμά σας για τους Έλληνες, προκειμένου να τους προσκαλέσετε να επισκεφθούν τη Γαλλία τόσο κατά το 2023 όσο και κατά το 2024.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος τη Γαλλία, κάθε χρόνος είναι μια καλή στιγμή και η καλύτερη εποχή είναι όλες οι εποχές για μια επίσκεψη στη Γαλλία! Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίζουμε τους Έλληνες πίσω στη Γαλλία. Ιδιαίτερα για το 2023 και το 2024, οπότε και διοργανώνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θεωρούμε ότι είναι μια ακόμα καλή ευκαιρία για όλους τους επισκέπτες, αλλά ιδιαίτερα για τους Έλληνες επισκέπτες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι απόλυτα συνυφασμένοι με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και το 2024 θα ζωντανέψουν στη Γαλλία.

Σας ευχαριστούμε θερμἀ κύριε Meyer για αυτή την τόσο κατατοπιστική συζήτηση.

Copyright ©Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, EuropeΕτικέτες: , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: