Παρουσίαση της Πορτογαλίας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Η Πορτογαλία είναι μια χώρα που διατηρεί ατόφια την ταυτότητα και τον πολιτισμικό της χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι πέρασε δύσκολες ώρες, μέχρι ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, φθάνοντας -και εκείνη- στο χείλος της πτώχευσης. Οι Πορτογάλοι όμως, είναι άνθρωποι με πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό -προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελούν τους δεινότερους και διασημότερους εξερευνητές στην παγκόσμια ιστορία- και πάντοτε καταφέρνουν να «γυρίζουν» το παιχνίδι, με τον ίδιο τρόπο που έχουν επιτύχει να προκαλέσουν το ενδιαφέρον στρατιών ταξιδιωτών από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι φθάνουν εδώ για να εξερευνήσουν -εκείνοι πια- τον έως πρόσφατα ανεξερεύνητο παράδεισο του δυτικότερου άκρου της ηπειρωτικής Ευρώπης.

H Πορτογαλία αποτελεί έναν ονειρικό προορισμό!

Η Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Kyklos Travel, που εξειδικεύεται από πολλών ετών στην δημιουργία ταξιδιωτικών πακέτων, για την μετακίνηση επισκεπτών μεταξύ Ελλάδος και Ιβηρικής χερσονήσου, διοργάνωσαν πρόσφατα και από κοινού εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση δημοσιογράφων και ταξιδιωτικών πρακτόρων σε ό,τι αφορά το τουριστικό προφίλ της πανέμορφης Πορτογαλίας, ενός ονειρικού προορισμού, της χώρας που παρά το γεγονός ότι βρέχεται από τον Ατλαντικό, δεν έχει απολέσει την μεσογειακή ταυτότητά της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους χώρους της Πρεσβευτικής κατοικίας, όπως και πάμπολλες άλλες διοργανώσεις, που έχουν ως πάγιο στόχο τους την βαθύτερη γνωριμία του ελληνικού κοινού με το πολιτισμικό προφίλ και την γενικότερη ταυτότητα της σύγχρονης Πορτογαλίας, όπως για παράδειγμα το εξαιρετικά ενδιαφέρον project «Made in Portugal Naturally«, αναλυτικές πληροφορίες για το οποίο θα βρείτε στο σχετικό άρθρο μας.

Προϊόντα πορτογαλικών εργοστασίων με την επωνυμία «Made in Portugal Naturally«

Τους πλέον των 35 προσκεκλημένων από τη Νότια Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιάς, Λάρισα, Πάτρα κλπ.) υπεδέχθησαν η Α.Ε. η Πρέσβειρα της Πορτογαλίας στην Ελλάδα Helena Paiva, o Εμπορικός και Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας Laurent Armaos και ο ιδιοκτήτης του Kyklos Travel Αλέξανδρος Βυζαντιάδης, ο οποίος καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για την προώθηση της Πορτογαλίας ως ταξιδιωτικού προορισμού. Η Πρέσβειρα της Πορτογαλίας Helena Paiva, απευθυνόμενη προς τους παρευρισκομένους, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η χώρα μου είναι ένας πολύ καλός προορισμός για τους Έλληνες. Και αυτό γιατί νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Έλληνες και Πορτογάλοι έχουμε κάτι κοινό: το φιλότιμο».

Στιγμιότυπο από την εν λόγω εκδήλωση, με τους συμμετέχοντες να παρακολουθούν με προσοχή τις παρουσιάσεις.

Στην συνέχεια και μέσω διαδικτυακής σύνδεσης, ο Miguel Moraes, Trade Marketing Director του Πορτογαλικού Οργανισμού Τουρισμού Turismo de Portugal, παρουσίασε διεξοδικά τον ταξιδιωτικό προορισμό Πορτογαλία, τονίζοντας την φιλοξενία των κατοίκων της, την αίσθηση ασφάλειας που αποπνέει η χώρα, αλλά και το ηλιόλουστο κλίμα της, την πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της και βέβαια το γεγονός ότι παρ’ όλα αυτά παραμένει ένας οικονομικός τόπος διακοπών. Στα θετικά χαρακτηριστικά της, σύμφωνα πάντα και με τα λεγόμενα του Miguel Moraes, συγκαταλέγονται επίσης το μικρό μέγεθος της χώρας και η εύκολη πρόσβαση και γνωριμία του επισκέπτη με κάθε γωνιά της, μέσω ενός από τα καλύτερα εθνικά οδικά δίκτυα στην Ευρώπη, το οποίο οδηγεί με άνεση κα ασφάλεια όχι μόνο προς την πρωτεύουσα Λισαβώνα και το μαγευτικό Πόρτο (διαβάστε το αναλυτικό άρθρο μας), που αποτελούν τις κορωνίδες του τουριστικού προφίλ της χώρας, αλλά και προς τις συνολικά 17 πορτογαλικές Περιφέρειες, καθεμία εκ των οποίων έχει να επιδείξει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Άξιο προσοχής είναι και το γεγονός ότι στην Πορτογαλία ανήκουν 17 μνημεία που συγκαταλέγονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και 8 περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στον αντίστοιχο κατάλογο Τοπίων Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους. Δεδομένων όλων αυτών σίγουρα υπήρξε απολύτως δίκαιη και αντικειμενική η βράβευση της Πορτογαλίας ως του Καλύτερου Προορισμού παγκοσμίως για τα έτη 2017, 2018 και 2019, με τους Έλληνες επισκέπτες προς την παραμυθένια αυτή χώρα της Ιβηρικής να αυξάνονται συνεχώς.

Το γοητευτικό Porto.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Aegean Airlines και της TAP Air Portugal, δεδομένου ότι σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η χαμηλή απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, με μόνη την Aegean να συνδέει Αθήνα και Λισαβώνα με τακτικές πτήσεις. Πάντως, στις προθέσεις της TAP Air Portugal είναι η επαναφορά του συγκεκριμένου δρομολογίου και στο δικό της πτητικό πρόγραμμα.

O Εμπορικός και Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας Laurent Armaos παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, το hashtag #CantSkipPortugal.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και ο ιδιοκτήτης του Kyklos Travel Αλέξανδρος Βυζαντιάδης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι Πορτογάλοι είναι άνθρωποι ταπεινοί με φιλότιμο και αισθάνονται τιμή για κάθε ξένο που επισκέπτεται την χώρα τους. Ταιριάζουν με μας τους Έλληνες γι΄αυτό και όσοι συμπατριώτες μας την επισκέπτονται αισθάνονται σαν στο σπίτι τους». Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε δεξίωση, στο πλαίσιο της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά πορτογαλικά εδέσματα και φυσικά τα διάσημα κρασιά του Porto, αλλά και να συνειδητοποιήσουν για μία ακόμα φορά ότι ο οινο-γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά της Πορτογαλίας, που προσελκύει στην χώρα επισκέπτες υψηλού οικονομικού προφίλ.

Από αριστερά o Εμπορικός και Οικονομικός Σύμβουλος της Πρεσβείας Laurent Armaos και η Πρέσβειρα της Πορτογαλίας στην Ελλάδα Helena Paiva με συμμετέχοντες στην εκδήλωση παρουσίασης της Πορτογαλίας. Δεύτερος από δεξιά ο Αλέξανδρος Βυζαντιάδης από το Kyklos Travel.

Μια ακόμη ίδιου περιεχομένου εκδήλωση, με σκοπό πάντα την προβολή της Πορτογαλίας ως τουριστικού προορισμού, πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Αθήνα με το τουριστικό γραφείο Silver Holidays, εκπρόσωπο του Kyklos Travel στην Βόρεια Ελλάδα. Ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πορτογαλικής Πρεσβείας Laurent Armaos, ο Στέφανος Χατζημανώλης -που συμμετείχε και στην συνάντηση της Αθήνας- από πλευράς του Silver Holidays και ο Αλέξανδρος Βυζαντιάδης από το Kyklos Travel, υποδέχθηκαν πλέον των 60 στελεχών τουριστικών γραφείων της ευρύτερης περιοχής, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους.

Η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης στους εμβληματικούς χώρους του Makedonia Palace.
Στο βήμα της εκδήλωσης ο Εμπορικός Σύμβουλος της Πορτογαλικής Πρεσβείας Laurent Armaos πλαισιωμένος από τους Στέφανο Χατζημανώλη από πλευράς του Silver Holidays (δεξιά) και Αλέξανδρο Βυζαντιάδη από το Kyklos Travel.

Copyright © Katerina Marinaki. All Rights Reserverd. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Κατερίνας Μαρινάκη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Κατηγορίες:Culture / Events, Destinations, EuropeΕτικέτες: , , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: